Kako se vozi u Srbiji?

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Re: Kako se vozi u Srbiji?

Post od ftj »

carov2 napisao:A stvar je prosta, samo se treba utvrditi o cemu pričamo.
:plusone:
Korisnikov avatar
Misha
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive

Post od Misha »

Rakhil napisao:Pa niko i ne prica o naglom kocenju, fala bogu da cu tu da zabodem kocnicu, ali bodem i kvacilo UVEK. Kad razvijes naviku, noge same rade, i daleko si bezbedniji nego da sa obe noge zabodes kocnicu pa da se ugasi auto.
Samo prilikom naglog kocenja,tako su nas ucili i u NAVAK-u. :thumbup:
Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Loša praksa je kočiti samo kočnicama, odnosno stiskati svaki put kvačilo pri kočenju. Kvačilo se stiska samo pri promeni brzina, polasku i pre potpunog zaustavljanja da se motor ne bi ugasio.

Drugačije rečeno, motor treba da je stalno spojen sa točkovima, ili barem što je više moguće. :-)

Tapatalk Pro
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Ako je meni upuceno: jel ja srpski pisem ili sta? Napisao sam da bodem kvacilo svaki put kad naglo kocim, ne svaki put kad kocim uopste
ADrei
Reactions:
Pridružio se: 21 Sep 2012, 18:34

Post od ADrei »

ne treba pritiskati kvacilo kod kocenja... ja sam to shvatio kad sam vozio kamion pod tereton, nikako da stane ako pritisnes i kvacilo i kocnicu :)
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Imacu to na umu kad sledeci put budem vozio kamion pod teretom
ADrei
Reactions:
Pridružio se: 21 Sep 2012, 18:34

Post od ADrei »

skroz je isto i sa autom..
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Pored sve elektronike i dalje imam utisak da auto bolje koči kad se ne stiska kvačilo. Ja ga ne stiskam ni naglo kad kocim, pa ako se ugasi, ugasi. Bolje da stane na vreme, gašenje je najmanji problem.

Tapatalk Pro
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Nece stati nista ranije bez kvacila, ako si zabo punu kocnicu.
Tockovi ce da klizaju, pa ce da klizaju.
Puna kocnica je vec van mogucnosti guma, pa dodatna sila od motora, apsolutno nicemu ne sluzi.
Osim ako ti ne valjaju kocnice, ako su pregrejane ili preslabe, sto opet spada u prvi pojam.

Rakhile, ja razumem tvoj bol usled opste neshvacenosti :D
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Skoro svako veče, kad se od Piramide vraćam ka Zemunu, naiđem na sledeću situaciju. Raskrsnica J. Gagarina i Omladinskih brigada. J. Gagarina se nekih 50-ak metara pre ove raskrsnice širi, tako da ima 3+1 traku. 2 trake su predviđene za skretanje levo i vrlo su vidljivo obeležene.

Problem nastaje zbog toga što se SVI nabiju u levu od te 2 trake za skretanje levo, napravi se kolona tolika da stigne i do proširenja pa blokira prilaz raskrsnici. Na slici sam obeležio kako je to npr izgledalo večeras, u desnoj su bila 2 automobila:

Slika

Ovo skretanje ne postoji od juče pa da se još nisu navikli na njega. Ne kapiram likove koji stoje u levoj i vide pored traku praznu i u njoj 2 strelice koje ti pokazuju da je to traka za isto skretanje kao ona u kojoj si!? A kad prilaziš koloni ne možeš da se prebaciš u tu desnu traku, jer su je zadnja 2-3 auta zatvorila a ovi što su iza tebe neće da uspore 50m pred raskrsnicom da te propuste... Haos.

Onda mi se odmah posle skretanja nabije neki sivi C-Max ispred nosa, nije hteo da me pusti da uđem ispred njega u levoj traci. I kilavi, kilavi, ma da umreš. Sve neću da ga obiđem sdesna, kapiram smoriće ga što je ispred njega stalno prazna traka pa će da ubrza. Ma jok.

Dolazimo do kružnog toka gde 2 puta kreće da uđe pa zabada kočnicu kad vidi da auto iz M. Pupina (pravac od Starog Merkatora) ulazi u kružni, onda još jednom prikoči u kružnom, iz leve trake produži desno ka Starom Merkatoru bez žmigavca... Kad je opet usporio odlepim i svirnem mu, smotam i obiđem ga sa desne strane. Kad baja da po gasu, blica mi i nešto pičkara. Nailazimo paralelno na crveno, vidim neki bucko, sa devojčicom na suvozačevom mestu. Otvorim prozor, on pita u čemu je problem? Rekoh: "Faco, što lepo ne ideš peške? ista bi ti bila brzina a ne trošiš benzin i nikoga ne zajebavaš! Vučeš se ko slina od Gagarina do ovde..." Upali se zeleno, pa se tu rastadosmo uz obostrane najlepše želje familijama ovog drugog :rofl:
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Ja ne čekam, kad vidim da je neko opasan na putu, a takvi jesu, čim se ukaže prilika obilazim i odoh svojim putem.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

vlado radis u piramidi?
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Ne radim, tu mi je centrala firme pa sam često u kraju.
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

:thumbup:

da budem iskren ja nisam bas toliko cesto primecivao na toj raskrsnici to o cemu pricas, ali mi sa druge strane smeta i veoma je cesto i rizicno ponasanje iz drugog smera - od delta sitija ka piramidi, na istoj raskrsnici - isto dve leve trake vode levo, a dve desne pravo s tim sto se te sto idu pravo pomeraju za jednu traku ulevo u samoj raskrsnici da bi se posle raskrsnice krajnja desna traka oslobodila iz vise razloga. naravno, panjevi to ne rade iako je sve lepo iscrtano i za debile, vec nastavljaju u svojoj traci, i cesto se desi da onaj ko u desnoj traci ide pravo krene lepo da se pomera za traku ulevo, a onaj ko je u levoj traci ostaje u njoj i time ne oslobadja coveku sa svoje desne strane mesto, i onda krene cukanje retrovizorima i grebanje celom stranom auta, to sam video bas dosta puta, i to zanimljivo samo na toj raskrsnici iako ih jos do kraja blokova ima nekoliko na isti princip ali na njima sve ide kako treba...
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Slažem se, ovo što sam opisao se dešava uglavnom predveče - nemam objašnjenje zašto. Zadnjih par dana se vraćam oko 6, svako veče je ta ista situacija. Moraću da se nakanim da konačno uključim onu kameru za snimanje pa da dokumentujem :mrgreen:

Suprotan smer je baš takav kakav si napisao, tu je svaki dan haos. Dosta njih ne skapira da su obe leve trake za skretanje levo pa iz desne od te 2 produži pravo, ali je veći broj mangupa koji se voze levom trakom da ne bi čekali a onda hoće da se bezobrazno uvale desno, u traku koja ide pravo. I ja to radim milion puta, ali nikoga ne kočim niti sečem: idem levom i kad vidim da je traka desno krenula, pratim ko se loše "odrazio" tj ostavio mnogo mesta do auta ispred - pa se tu udenem. Ako ne naiđem na situaciju i zabodem se do raskrsnice, desni žmigavac i čekam red. AKo me ne puste, skrenem levo pa ulicom iza Kineza stignem gde sam naumio.
Juče me baš kokoška u Mini S-u iseče, na toj raskrsnici smo oboje prvi i krećem lagano ne gledajući na nju - kad ona nastavlja pravo, bez žmigavca, bez ubrzanja, ništa... Na sledećem semaforu me pita u fazonu "koji ti je moj", pitam jel zna zašto sam joj svirao. Misliš da je skapirala da je bila u traci za levo? Ma ni blizu :glavomuzid:
Odgovori