Skoro svako veče, kad se od Piramide vraćam ka Zemunu, naiđem na sledeću situaciju. Raskrsnica J. Gagarina i Omladinskih brigada. J. Gagarina se nekih 50-ak metara pre ove raskrsnice širi, tako da ima 3+1 traku. 2 trake su predviđene za skretanje levo i vrlo su vidljivo obeležene.
Problem nastaje zbog toga što se SVI nabiju u levu od te 2 trake za skretanje levo, napravi se kolona tolika da stigne i do proširenja pa blokira prilaz raskrsnici. Na slici sam obeležio kako je to npr izgledalo večeras, u desnoj su bila 2 automobila:
Ovo skretanje ne postoji od juče pa da se još nisu navikli na njega. Ne kapiram likove koji stoje u levoj i vide pored traku praznu i u njoj 2 strelice koje ti pokazuju da je to traka za isto skretanje kao ona u kojoj si!? A kad prilaziš koloni ne možeš da se prebaciš u tu desnu traku, jer su je zadnja 2-3 auta zatvorila a ovi što su iza tebe neće da uspore 50m pred raskrsnicom da te propuste... Haos.
Onda mi se odmah posle skretanja nabije neki sivi C-Max ispred nosa, nije hteo da me pusti da uđem ispred njega u levoj traci. I kilavi, kilavi, ma da umreš. Sve neću da ga obiđem sdesna, kapiram smoriće ga što je ispred njega stalno prazna traka pa će da ubrza. Ma jok.
Dolazimo do kružnog toka gde 2 puta kreće da uđe pa zabada kočnicu kad vidi da auto iz M. Pupina (pravac od Starog Merkatora) ulazi u kružni, onda još jednom prikoči u kružnom, iz leve trake produži desno ka Starom Merkatoru bez žmigavca... Kad je opet usporio odlepim i svirnem mu, smotam i obiđem ga sa desne strane. Kad baja da po gasu, blica mi i nešto pičkara. Nailazimo paralelno na crveno, vidim neki bucko, sa devojčicom na suvozačevom mestu. Otvorim prozor, on pita u čemu je problem? Rekoh: "Faco, što lepo ne ideš peške? ista bi ti bila brzina a ne trošiš benzin i nikoga ne zajebavaš! Vučeš se ko slina od Gagarina do ovde..." Upali se zeleno, pa se tu rastadosmo uz obostrane najlepše želje familijama ovog drugog