Z10 / Fiat Punto Classic (opšta tema)
- samo polako
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15
Re: Z10 / Fiat Punto Classic (opšta tema)
Izgleda ću morati kod majstora da prekontrolišem trap.
Pre dve nedelje naletim na rupu, puklo je da me srce zabolelo.
Mislio sam da je otišao točak.
Nema vidljivih znakova oštećenja ali sam sve sigurniji da vuče u jednu stranu.
Jel zna neko u Bgd-u neki servis?
Pre dve nedelje naletim na rupu, puklo je da me srce zabolelo.
Mislio sam da je otišao točak.
Nema vidljivih znakova oštećenja ali sam sve sigurniji da vuče u jednu stranu.
Jel zna neko u Bgd-u neki servis?
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
U AK Kompresor su mi lepo nacentrirali trap, na Puntu.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
- Sh@rance
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
- Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Re: Одг: Z10 / Fiat Punto Classic (opšta tema)
Slično izgleda i moj lonac (baš na toj strani, doduše malo manje), no videćemo koliko će izdržati dok ne prosvira. Trenutno sam na skoro 61.000 km i 3.5 godine.
TT
TT
JA sam bio uzeo Imasaf sa 2 godine garancije, ima oko 3 godine.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Ovaj lonac riknjava spolja, tako da nema veze da li je dizel ili benzinac. Kod dizelaša iznutra ne riknjava, tj riknjava znatno sporije. Na Stilu je i dalje fabrički auspuh, još malo 11 godina star auto.
- samo polako
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15
Meni je recimo riknula samo cev a lonac bio u dobrom stanju. Ustvari i cev je bila dobra i pukla je posle upadanja u sneg..
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Ja sam na Mk2A menjao cev između srednjeg i zadnjeg lonca na relativno maloj kilometraži. Razlistala se od truleži. Zadnji lonac je naizgled bio u lošem stanju, ali nije bio bušan. To im je boljka.
- Saša
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Evo u kakvom je stanju moj zadnji lonac:

Puno bolje izgleda nego Sh@rancetov:

Verovatno je ono stajanje u vodi ubrzalo propadanje. Cenim da će moj zimu možda i izdržati, ali ću ga na proleće verovatno morati menjati... Videćemo..

Puno bolje izgleda nego Sh@rancetov:

Verovatno je ono stajanje u vodi ubrzalo propadanje. Cenim da će moj zimu možda i izdržati, ali ću ga na proleće verovatno morati menjati... Videćemo..

Meni je na astri G dizel, ta oplata otpala sa lonca. I eno ga jos se vozi, bez ikakvih problema i falinki. Ne znam ni cemu to sluzi. Nigde nije nista probilo.
- Saša
Neću ga menjati dok god ne počne da brunda, naravno.
Inače, sinoć dok sam se vraćao peške iz obližnje prodavnice, pored mene je prošao i uparkirao se u blizini crveni Classic Actual (crni branici) - već sa desetak metara sam prepoznao po zvuku da mu je otišao zadnji lonac, baš se čulo duboko brundanje...

Inače, sinoć dok sam se vraćao peške iz obližnje prodavnice, pored mene je prošao i uparkirao se u blizini crveni Classic Actual (crni branici) - već sa desetak metara sam prepoznao po zvuku da mu je otišao zadnji lonac, baš se čulo duboko brundanje...
Classic (Mk2B) benzinac nema srednji lonac ako se ne varam, izbacili su ga u ovoj poslednjoj verziji. Evo svih dosadašnjih varijanti izduva, kod mene je ova prva gore:Sloba napisao:Ja sam na Mk2A menjao cev između srednjeg i zadnjeg lonca na relativno maloj kilometraži. Razlistala se od truleži. Zadnji lonac je naizgled bio u lošem stanju, ali nije bio bušan. To im je boljka.

- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Da, tako je. Vec sam postavljao stranicu iz nekog kataloga sa varijantama izduva, mozda i u ovoj temi. Iste su mane na svim, samo je MK2A imao lonac vise.
Tvoj lonac je verovatno u boljem stanju posto redovno vozis duze relacije. Auspuh ubijaju stajanje i kratke relacije, drugim recima kondenz.
Tvoj lonac je verovatno u boljem stanju posto redovno vozis duze relacije. Auspuh ubijaju stajanje i kratke relacije, drugim recima kondenz.
- Sh@rance
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
- Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29
I moj dizel ima samo jedan lonac. Mozda ga je i pojela ona voduraca ko ce ga znati, jos ne brunda nigde tako da ge necu menjati dok ne prosvira.
- Saša
Ima li smisla da ovo ošmirglam/obrusim malo i pređem anti-rostom, pa onda onom bojom za sulundare recimo, da nekako usporim proces?
- ivke74
- Pridružio se: 21 Dec 2013, 13:07
- Garaža: Punto emotion tng abs & Audi A3 1.6TDI & Toyota Yaris cross
Ma prijatelju ovakav lonac mozes da vozis naj manje tri godine ponavljam lonac ima tri sloja i ako probije prvi ima jos dva .A ako ga budes previse cackao i skines pocinkovanu zastitu mozda samo ubrzas proces ruljenja.Zamenski lonac je oko 5000 a prohrom oko 100e .A prohrom ce ti nadziveti punta.Vozi i uzivaj!