Kia Ceed 1,4 ili nešto drugo ?

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
xxmarkoxx
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2014, 10:23

Re: Kia Ceed 1,4 ili nešto drugo ?

Post od xxmarkoxx »

E da, to flex steer sam izostavio, pa ovako, iako ga imaju moji na autu, siguran sam da ga ni jednom nisu koristili do sad. Ja sam probao, ta neka max pomoc pri okretanju je previse mekana i jednostavno bespotrebna. Normal je skroz ok i auto je non stop u tom rezimu a taj sport, hm ma kakav sport....Normal opcija, koja ide bez tog dodtanog komada opreme je ista kao i na 90% drugih automobila koji imaju servo. Dakle ne treba ti.

Ako sam te dobro razumeo, ceed dyn je 13500 (motor 1.4) a proceed style je 14000. Razlika 500e. Koliko bi ti odgovarala da spuste?

I koliko ti igra uloga nekog "polovnog" sa par hiljada km koji su oni vozili sluzbeno (ne test vozilo, vec sluzbeno)
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

Pa recimo da bi bilo idealno ako bi ceed dyn i pro ceed style imali istu cenu. Tada bi se biralo isključivo po estetici, zar ne? :)

A za polovno ipak nisam. Koliko god to "polovno" bilo "novo".

Videćemo šta i kako posle još jedne posete salonu. Do tada možemo da maštamo i nagađamo.
Osim ako Marko radi za Kiu ;)
xxmarkoxx
Reactions:

Post od xxmarkoxx »

Ma de radim Dare, samo neki moj hobi. A preporucio sam ti coveka kod koga mozes ici i njega licno traziti. Taj lik je vise nego korektan i hoce da pomogne, koliko je u njegovoj moci.

Evo jednog infa koji moze nekom biti od koristi. Moze se dogovoriti sa prodavcem da uz beskamatni kredit se dobije i po neki besplatan godisnji servis....

Sad vidih da hoces za kesh da uzmes, onda sigurno mozes izboksovati neki lep popust....sad dal bas tih 500e ne znam ali mozes sigurno...
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Ovde se vidi koliko je style paket dobar. Svaki detalj znaci, od lajsni oko prozora, zatamljenih stakala, led svetala, led retrovizora sa zatvaranjem, kao i prelepa unutrasnjost.

http://www.youtube.com/watch?v=jA30pXX4Xcw
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Za pro ceed svakako je nekako potrebnije da ide sa jačim paketom opreme. Ipak je pro ceed u neku ruku šmekerski auto, pa je grehota da ga gledaš u osnovnom paketu. Ja ga ne bi ni nudio bez alu felni recimo. Dok ceed bi radije gledao jači motor, a oprema manje više. Bitno da ima ono osnovno.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:

Post od Dare4x4 »

ikac2000 napisao:Gdi je malo bucniji od 1.4 a rusi mnogo vole 1.6.

Ima ubrizgavanje pod pritiskom pa ume da bude mini traktorce kada se upali zimi.

Nista bitno u sustini.
Evo najluđeg poduhvata do sada
http://www.drive2.ru/l/4419934/

:srbin:
xxmarkoxx
Reactions:

Post od xxmarkoxx »

Momci kako napreduje kupovina?
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:

Post od Dare4x4 »

Hvala na pitanju.

Kod mene ništa novo. Nisam odustao ali mi nije hitno pa eto tako odlažem... Nekako nemam onu euforiju kao pred kupovinu prethodnih vozila. Izgleda da sam prerastao te godine, šta li je...

Ne znam šta je imenjak uradio
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Ako nemas euforiju pred kupovinu (koji god da je po redu) onda ti definitivno nije odgovarajuci izbor auta ;)
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

:)
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Dare4x4 napisao:Hvala na pitanju.

Kod mene ništa novo. Nisam odustao ali mi nije hitno pa eto tako odlažem... Nekako nemam onu euforiju kao pred kupovinu prethodnih vozila. Izgleda da sam prerastao te godine, šta li je...

Ne znam šta je imenjak uradio

Interesantno ali i ja imam identican osecaj. Imam spremljene papire i sve ali nesto kao cekam, ni sam ne znam sta. Definitivno se moram odluciti uskoro je mislim da do kraja oktobra vazi ponuda za lizing.

Mislim da kod mene nije nedostatak euforije uzrokovan pogresnim izborom automobila. Pre ce biti zbog bezveznog osecaja gde i kako zivimo i neizvesnost sta moze da te ceka sutra u srbiji, a opet sa druge strane onaj osecaj kako se jednom zivi i kad cu ako necu sad u ovim godinama uzivati :oops: a opet imam jos pored i jos 2 godine lizinga za skodu i jos neke kredite, pa bi se Kia uklopila knap, a to mozda nije dobra ideja :zbunjen:
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:

Post od Dare4x4 »

Darko napisao: Mislim da kod mene nije nedostatak euforije uzrokovan pogresnim izborom automobila. Pre ce biti zbog bezveznog osecaja gde i kako zivimo i neizvesnost sta moze da te ceka sutra u srbiji, a opet sa druge strane onaj osecaj kako se jednom zivi i kad cu ako necu sad u ovim godinama uzivati :oops:
Sve si lepo objasnio. :pivo:
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:

Post od Dare4x4 »

Ja sam ipak danas išao do salona. A tamo Ceed Dynamic 1,4 - baš kakav me zanima. Auto je unutra jako lep. Čini se da ima dosta prostora. Onaj displej u centru brzinomera mi uživo izgleda mnogo lepše nego na slikama. Završna obrada deluje da je na visokom nivou. Jedino mi se ne sviđa što kad se smota volan, vide se neki šrafovi ali to je sitnica naspram svega ostalog. Gepek nije ni premali ni preveliki. Tu je i rezerni točak manjih dimenzija, video sam i dizalicu. Prodavac tvrdi da je cela šasija pocinkovana. Alu felne od 16 inča takođe su uživo lepše nego na slikama. Za moje poimanje automobila ovo je sasvim dobar auto.

E sad dolazi na red cena. Prodavac se drži cenovnika. Ubeđuje me da je bolje uzeti na otplatu. Ne nudi skoro nikakvu pogodnost za keš. Čini mi se da ili njima prodaja odlično ide, ili ja izgledam neozbiljno :) Doduše, primetio je da odlično vladam paketima opreme. Možda bolje od njega.

Videćemo šta dalje. Meni se ne žuri. Neko je spomenuo da je pogrešan izbor automobila. Ja kažem -teško ;)
xxmarkoxx
Reactions:

Post od xxmarkoxx »

U mojoj okolini zajedno sa mnom, znam ukupno 6 ljudi koji su kupili kia vozilo u protekle 4 godine. Niko se nije pohvalio da je dobio manju cenu. Moze da se dobije nesto od opreme, ali i to je vise simbolicno. Ocekivao sam da moze da se dobije za kesh umanjene onoliko koliko banka uzima kamatu od njih (iako se to kao zove beskamatni kredit).

Konkretno znam da sada moze da se dobije besplatan prvi servis, koji ide za godinu dana. To se upise u knjizicu pri kupovinu automobila i eto, 2 godine nema troskova za auto, samo gorivo....

Ako ti to ovaj prodavac nije nudio, mogu ja da ti sredim to ;)
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

Lepo je sto sada sa Dynamic opremom daju mali tocak umesto glupog kita za reparaciju.
Odgovori