Detailing
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Re: Detailing
Ne znam, ja posle tretmana sa TW nisam ništa više stavljao. Doduše, na Z128 staroj 23 godine i dva puta farbanoj, ništa bolje ni ne treba.
Posetite www.garaza.rs !
ok, pitam posto je ovo bas polir pasta, crvene je boje kutijica, nije vosak.
Ako mozes boldovano malo detaljnije da objasnis, nije mi bas najasnijeNemanja napisao:Jel moze neki znanac da mi pomogne?Nemanja napisao:Na prednjoj i zadnjoj haubi su mi na toplu karoseriju sipali tecni vosak prilikom pranja i ostali mi belicasti tragovi. Dal mogu to nekako da skinem rucnim poliranjem? Kupio sam Turtle WAX rubbing compound, s njom bih prvo krenuo (posto je malo abrazivnija), al sta posle toga, voskirati ili neka druga finija politura?

Ovako, pre pranja auto je ceo dan bio na suncu, posle pranja, samponom na mokar ali topao lim prednje i zadnje haube (puskiranje nije moglo, ocigledno, da ohladi tako brzo lim) presli su sa MA-FRA tecnim voskom, koji treba da odstoji minut-dva i onda se ispira puskom. Al meni su se pojavile bele fleke, tj. te povrsine su matirale i imaju belicaste flekice.
Zanima me dal je dosta, da to skinem sa crvenom konzervom TW (polir pastom) i posle toga da voskiram TW plavim premium voskom zbog zastite ili da posle TW uzmem jos neku polir pastu ili tako nesto?
I sta mi preporucujete dal da posle poliranja perem auto, pa onda vosak ili bez pranja izmedju poliranja i voskiranja?
Zanima me dal je dosta, da to skinem sa crvenom konzervom TW (polir pastom) i posle toga da voskiram TW plavim premium voskom zbog zastite ili da posle TW uzmem jos neku polir pastu ili tako nesto?
I sta mi preporucujete dal da posle poliranja perem auto, pa onda vosak ili bez pranja izmedju poliranja i voskiranja?
Odnesi ga na poliranje kod majstora....
Svaki deterdzent za sudove skida vosak sa kola (iz tog razloga se nikako ne treba koristiti za pranje automobila).Nemanja napisao:Ovako, pre pranja auto je ceo dan bio na suncu, posle pranja, samponom na mokar ali topao lim prednje i zadnje haube (puskiranje nije moglo, ocigledno, da ohladi tako brzo lim) presli su sa MA-FRA tecnim voskom, koji treba da odstoji minut-dva i onda se ispira puskom. Al meni su se pojavile bele fleke, tj. te povrsine su matirale i imaju belicaste flekice.
Probaj sa tim ili mozda pre te metode sa izopropil alkoholom (ako nemas njega, a tesko se nalazi, moze i obican, obavezno na mekanoj pamucnoj krpi ili jos bolje na mikrofiber krpi). Posle toga bi trebao da ponovo izvoskiras taj deo, za to je dobar taj TW vosak koji imas, kao i "Turtle Wax Nano Tech speed wax" koji se lako nanosi, a i relativno lako nalazi kod nas.
- trojanac
- Editor in Chief
- Kontakt:
Malo je poteži: 1390kg.raki napisao:Odnesi ga na poliranje kod majstora....

Posetite www.garaza.rs !
zYx napisao:
Svaki deterdzent za sudove skida vosak sa kola (iz tog razloga se nikako ne treba koristiti za pranje automobila).
Probaj sa tim ili mozda pre te metode sa izopropil alkoholom (ako nemas njega, a tesko se nalazi, moze i obican, obavezno na mekanoj pamucnoj krpi ili jos bolje na mikrofiber krpi). Posle toga bi trebao da ponovo izvoskiras taj deo, za to je dobar taj TW vosak koji imas, kao i "Turtle Wax Nano Tech speed wax" koji se lako nanosi, a i relativno lako nalazi kod nas.
Hvala ti.

- trojanac
- Editor in Chief
- Kontakt:
Valja, nisi bacio pare. Samo što mislim da ti sada nije neophodna. Možda za koju godinu. Ili daj nekom ko ima stariji auto, da je matirao, pa neka pređe sa tim, da mu malo povrati sjaj.
Posetite www.garaza.rs !
Ovaj TW je dosta jak
Slozio bih se sa Trojancem...ostavi ga negde u garazi za kasnije
Slozio bih se sa Trojancem...ostavi ga negde u garazi za kasnije
Sto je najgore meni su hauba gepeka, motornog prostora i malo krila od tog voska cela matirala i dobila mlecno crvenu boju, presao sam juce i bas se povratio sjaj kao ranije, mozda i bolje, a posle toga TW plavi vosak u bocici, vosak kida koliko je dobar i koliko je lako raditi sa njim, jedno 100x lakse nego sa polir pastom. Da mi sad neko kaze da mu voskiram ceo auto ili samo haubu predjem polir pastom, pre bih ovo prvo odradio.trojanac napisao:Valja, nisi bacio pare. Samo što mislim da ti sada nije neophodna. Možda za koju godinu. Ili daj nekom ko ima stariji auto, da je matirao, pa neka pređe sa tim, da mu malo povrati sjaj.

Ovaj vosak sam koristio i meni se fino pokazao.
Inace kod rucnog poliranja nisu tako dobri rezultati kao kod masinskog, u to sam se tek sad uverio sam, al pasta je odradila svoj posao. Nego me zanima, koju finiju kvalitetnu polir pastu biste, preporucili kao korak posle ove grublje TW paste?

Meni je radnik u prodavnici kozmetike posle ove rubbing paste preporucio ovu iznad (posto je meni crveni auto) kao finija je i dobra je kao za finisiranje poliranja, jel ima neko iskustva sa njom?
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Danas sam zaradio dve "lepe" ogrebotine na Puntu, najpre me neki idiot (srebrni mk2a Punto sa troja vrata, SU tablice) overio sa vratima na Paliću i ostavio mi ružnu ogrebotinu na zadnjim desnim vratima:

Potom sam se provlačio nekim uskim putem sa granjem sa obe strane i zaradim ogrebotinu maltene po celoj desnoj strani... Ovo je samo detalj, ide to preko cele desne strane u dnu vrata...

A imam i par tačkastih od ranije poput ove, takođe napravljene tuđim vratima:

Jednu "posetnicu" mi ostavio i nečiji pas (najverovatnije) na prednjim levim (vozačkim) vratima:

Imam još i par belih crtica/ogrebotina i na vratima prtljažnika i par tačkastih tu i tamo od kamenčića...
E sad... Kontam da se jedino ona ogrebotina sa druge fotografije verovatno može srediti poliranjem jer je baš baš površinska, no sve ostalo je zagrebano do "belog" i tu poliranje verovatno ne pomaže... Da odem do Ehoma u Zemunu i kupim malo originalne farbe (ako imaju) pa da to popunim nekom tankom četkicom ili čačkalicom? Ne mora da bude perfekcija (sigurno i ne može), samo da nekako "ubijem" to belo što baš bode oči. Nek bude crveno pa kako god da ispadne, biće opet mnogo bolje nego ovako...
Ovo je inače oznaka/kod boje na mom autu:

To je metalik tamno-crvena. Na fotkama je nekako ispala svetlo-crvena, no nije takva...

Potom sam se provlačio nekim uskim putem sa granjem sa obe strane i zaradim ogrebotinu maltene po celoj desnoj strani... Ovo je samo detalj, ide to preko cele desne strane u dnu vrata...

A imam i par tačkastih od ranije poput ove, takođe napravljene tuđim vratima:

Jednu "posetnicu" mi ostavio i nečiji pas (najverovatnije) na prednjim levim (vozačkim) vratima:

Imam još i par belih crtica/ogrebotina i na vratima prtljažnika i par tačkastih tu i tamo od kamenčića...
E sad... Kontam da se jedino ona ogrebotina sa druge fotografije verovatno može srediti poliranjem jer je baš baš površinska, no sve ostalo je zagrebano do "belog" i tu poliranje verovatno ne pomaže... Da odem do Ehoma u Zemunu i kupim malo originalne farbe (ako imaju) pa da to popunim nekom tankom četkicom ili čačkalicom? Ne mora da bude perfekcija (sigurno i ne može), samo da nekako "ubijem" to belo što baš bode oči. Nek bude crveno pa kako god da ispadne, biće opet mnogo bolje nego ovako...

Ovo je inače oznaka/kod boje na mom autu:

To je metalik tamno-crvena. Na fotkama je nekako ispala svetlo-crvena, no nije takva...
Poslednja izmena od Saša u 05 Maj 2012, 19:52, izmenjeno 1 put ukupno.
- trojanac
- Editor in Chief
- Kontakt:
Traži original farbu. Popuni te dublje ogrebotine sa farbom i ostavi da se dobro osuši pa onda ispoliraj. Najbolje plati nekom da ti ispolira ceo auto sa mašinom. Ne mora da polira krov i haubu, ali neka sa sa strane pređe više puta.
Posetite www.garaza.rs !