Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od steva_anya »

Jesam :)
Npr Imdb link ne moze da otvori u Imdb app iako je instalirana.
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

steva_anya napisao:@ Xepoj87: 100% nemam mesendzer, niti mi trazi na 925. Apdejt sam uradio dan-dva nakon pojavljivanja, to je bilo letos.
Kako i zasto mi ne trazi kao sto je odmah trazio Android na S5 - ne znam :pardon:

Da dodam jos par stvari:
- e-mail fabricka app neuporedivo bolja na S5. Stavio sam dva naloga, mogu koliko hocu u sustini, oba yahoo. Ima posebna gmail app.
Sve je brzo, pregledno. Ima opcija notifikejsna za nov mail sto nisam imao [ili nisam nasao] na 925.
- ono sto sam zamerao na 925 ovde radi savrseno: ako u mailu/fb poruci ili sms-u imam link za npr YouTube ili Imdb, kad kliknem ponudi mi da otvorim preko brovzera ili preko app, i ponudi mi da li da otvori u tom trenutku preko izabranog ili uvek tako da bira.
Drugi deo je da to sve odradi BRZO!
- gledanje video klipova je lakse na S5, posto se moze premotavati i vracati na bilo koje mesto, dok na 925 mozes samo odredjeni broj sekundi recimo 10 ili 30 da ubrzavas ili vracas klip. Ako se gleda klip na fb to je bolje, brze i lakse.
- generalno su "soc-net mreze" tipa fb i tviter bolje povezane sa ostalim.
-danas sam imao prepiske istovremeno na viberu, fb, i whatsapp-u, sve fercera kako treba. Toliko brzo sve radi da se prosto iznenadim.
- kad budem mogao videcu da li tripujem ili ne kad kazem da je S5 na wifi-u brzi od 925 :zbunjen: Imam utisak na mi fb brze ucita-otvori i da neki klip brze ucita i "napuni"
- za bateriju jos ne znam nista, ekran i sve je skoro na fabrickim podesvanjima
- notifikejsn bar je neuporedivo veci na S5, na 925 ima nekoliko opcija i to je to, nema nekih velikih opcija za promenu
- za sada je sve fabrikana, nisam neke posebne app ubacio tipa app za sms ili dajler ili kontakte. Na Arc S-u sam koristio GO SMS, GO Contacts ...

Ispao sam iz forme za Android, moram da se podsetim gde se sta gleda, kako ide oko memorije app i sl.
Stevo, ti definitivno ne znas da koristis to tvoje sokocalo :D
Ne treba da ti trazi, kao sto sam rekao, mozes da koristis na aplikaciji poruke, ali svejedno imas u Store-u da skines messenger, slikao sam ti dole :)
Email naloga mozes da otvoris koliko god zelis, ja imam za sada 3 :)
Imam Gmail,SBB i hortmail :)

Za ostalo se slazem, osim za brzinu navedenih aplikacija, jer kod mene takodje super rade.
I sigurno ti je S5 brzi na wi-fi.
Em ima onaj neki dupli risiver, pa hvata dosta bolje, em generalno, usled boljeg procesora, brze i ucitava sve.
U sustini, u brovzovanju netom, ne mozes da izvalis razliku u brzini od Wi-fia, vec razliku u browseru i telefonu.
Treba da znas da je S5 u odnosu na 925, kao Intel i5 u odnosu na Pentium 4 :)
Ima noviji cipset i od mog telefona, gde moj telefon radi isto kao ti noviji, jaci androidi, iskljucivo zahvaljujuci boljoj optimizaciji.
Sve Nokie, do ove moje 930 i 1520, rade dobro, iskljucivo zahvaljujuci dobroj optimizaciji.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Ma na androidu trazi da skines messenger,kad u aplikaciji facebook kliknes na poruke on sam otvara preko messengera.
Probaj da deinstaliras messenger i onda udjes u fejs aplikaciju,pa iz nje posaljes nesto, bas me zanima dal ce hteti da ti posalje.

Meni je mnogo dobra fora ovo sa oblacicem za poruke, koji radi paralelno sa drugim prozorima mada pretpostavljam da jede ram
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Znam.kako je na androidu, imao sam ga do pre 3 meseca :) Ovde nije tako, samo kada instaliras messenger, vise nema u aplikaciji poruka. Instaliranje je proizvoljno, a bez toga mozes da kucas poruke iz aplikacije, kao sto je Steva radio.

Tapatok za Vindovz
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
podvarak
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:00

Post od podvarak »

Zaboravio si da dodaš da je WP optimizovan

Sent from my LG-D838 using Tapatalk
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

meni je na L920 sa WP 8.1 sama FB aplikacija trazila da instaliram messenger kako bi mogao da saljem/primama poruke tako da mi nije jasno kako to vama nije trazio uredjaj :nemampojma:

sada mi pade na pamet da to mozda ima veze sa regionalnim podesavanjima, kod mene su US podesavanja (zbog Cortane), znam da je znalo biti solidnih razlika u zavisnosti od podesavanja...

ja sam i dalje WP fan, ja sam za te pare koje sam dao za L920 mogao da dobijem Desire 510 ili Nexus 4 tako da mislim da sam bolje prosao sa L920... Offline mape mi takodje mnogo znace tako da mi i je i iz tog razloga kupovina L920 bila pravi pogodak :)

ono gde je Android u znacajnoj prednosti (personalizacija i sl.) meni nije potrebno i zanimljivo tako da je ovo blize nekim mojim potrebama...
Korisnikov avatar
sasa lbg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
Kontakt:

Post od sasa lbg »

Ima sad i Andro here mape offline tako da...

Послато са LG-D802
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

^ A uvek je mogao iGo da se ubaci tako da...
ADrei
Reactions:
Pridružio se: 21 Sep 2012, 18:34

Post od ADrei »

jel koristi neko eksterni punjac za mobilni? kakav je ovaj?
moze i neka preporuka gde kupiti i koji, vidim da su sve neki no name..

http://www.supermarketic.com/oprema-za- ... a-telefone
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

Vec problemi sa baterijom? :mrgreen:

Tapatalk Post.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
ADrei
Reactions:
Pridružio se: 21 Sep 2012, 18:34

Post od ADrei »

:kezo:
toliko je lep da sam mu i delivery report oprostio, tako da je baterija mnogo manji problem :D

edit: ima i neki golf, koji je manji i jeftiniji, mada verujem da je dovolljan da ga jednom napuni... samo je pitanje kakvog su kvaliteta kad su tako jeftini
http://www.supermarketic.com/oprema-za- ... F-2600-mah

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

To čim je Golf mora da valja.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

nuk napisao:sve ostalo si omašio :)
+1

Na Lumii koristim apsolutno sve sto i na androidu (a imam oba).

S druge strane, za cenu tog S5 mogu da se kupe jedno 3x930, a ne bih rekao da je toliko bolji...
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Koji od proizvođača (LG, Alcatel, Huawei...) ima interfejs najsličniji Samsungovom TW-u?

Treba da uzimam telefone za firminu mrežu, dobili smo dobar budžet od operatera - ali mi kombinaciju koči kompanjonova žena koja hoće isključivo Samsunga a iole bolji su skupi.
Nagovaram je da je to Android i da je sve isto, ali je njen argument "i prošli Sony mi je bio Android, pa mi je skroz drugačiji od Samsunga" :mrgreen:
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Vama je u toj firmi ili mnogo dobro ili mnogo loše :)
Odgovori