Ajd' na razvodnjavaj, ne izvrći reči i ne glumi uvređenu mladu. Bio si drzak i dobio si neuobičajeno odmeren i pristojan odgovor, kako po merilima ovog foruma, tako i po mojim.dragan napisao:ja sam neprijatan zato sto sam ti postavio jedno prilicno logicno pitanje, a ti mene nazivas kulovom?Velja napisao:Stvarno ne vidim razlog tom ironičnom , arogantnom tonu. Ako si neispavan posle noćne smene, odmori malo. Ovako baš zvučiš k'o neki uvređeni kulov, a ja te svakako nisam ničim uvredio. Msm, umem i ja da budem neprijatan, ali nisam ovde zbog toga.
to sto ti moj ton tumacis kao arogantan i ironican je tvoj problem, ja sam ti postavio sasvim zdravorazumsko pitanje -ako ti stvarno nije jasno da se tesko oseti povecanje precnika tocka od jedva preko jednog procenta, i to na autu sa takvom motorizacijom ( ne nisam ironican, velika je razlika izmedju recimo te alfe i npr mog astmaticnog fokusa ) ne vidim razlog da dalje pricamo. ako hoces da prica od ovakvog tona predje u vredjanje, nema nikakvog problemadragan napisao: stvarno si osetio razliku? na tako jakom autu sa toliko momenta da potpisuje u trecoj, pa i cetvrtoj?![]()
Kad neko iznosi lično iskustvo i pri tome navodi detalje, pa se čak i upušta u razjašnjavanje kako je sve to moguće, nedopustivo je da neko sa skromnim iskustvom iz te teme (da,da...) to osporava argumentima sa neta, iz udžbenika i tuđeg iskustva. I to kroz prepotentno, ironično, usputno dobacivanje. Svaka čast Ivanu i njegovom Puntu, ali taj auto su verovatno tjunirali znalci i namunjili ga tamo gde treba i kako treba. Ova Alfa je bila nakrkana u niskim obrtajima zbog pentranja, kreni/stani vožnje, ležećih pandura... i u tome se preteralo.
Da te ne uskratim za ovo sa prečnikom točka. Znači, mesecima sam vozio auto na 195/60/15 Semperit letnjim gumama u dobrom stanju - nisu ispucale, šara dobra, stare 2,3 god. Kupim felne 16˝ sa Nokian letnjim gumama 205/55/16 u dobrom stanju. Dovezao se kod vulkanizera mahnitom Alfom, odvezao se sa ukroćenim goropadom. Kao da je remapiran kod vulkanizera. Da se razumamo, i sa tim 18mm većim prečnikom točka, Alfa je potpisivala pri potapanju gasa (bez kvačila) u prvoj i drugoj brzini. Za ostale brzine više nisam sasvim siguran kako je bilo sa tim setom, pa da ne kenyam bezveze. Daleko pitomiji, udobniji i kilaviji auto.