Kia Ceed 1,4 ili nešto drugo ?

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Re: Kia Ceed 1,4 ili nešto drugo ?

Post od ikac2000 »

Samo proveri da li je taj 1.2 tsi onaj stari sa lancem i mogucim problemima, ili novi sa kaisem kao u Golfu i Oktaviji.

Rapid i Yeti na primer, idu sa starim motorom.
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Ponuda za polo je odlicna, ali ne bih zalazio u b segment.. Mene je pre svega zanimao golf. Da je i on na takvoj akciji, bio bi mi na prvom mestu.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Treba u taj komfort lajn dodati bar naslon za ruku i kozni volan pa da bude pristojno.
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Re: Одг: Kia Ceed 1,4 ili nešto drugo ?

Post od dag81 »

Prosto mi neverovatno da je tolika razlika u kamati. Trazi ponudu od drugog prodavca.
U najbolje vreme poslednjih x godina, 2008. pocetak godine. A3 je kostao 25.400 sa svim ksmatama po planu otplate 30.200 i to sa kaskom na 5 god i otkupom preko Mobility-a.
Tako da mi ovo za Golf neverovatno.
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:

Post od Darko »

Mozda ja nisam dobro izracunao za golf ali evo vam ponuda

VW GOLF VII 1.2 TSI
Bruto nabavna vrednost 14,800.00
Neto nabavna vrednost 12,333.33
PDV 2,466.67
Iznos garancije 1,850.00 (15%)
Preostala vrednost predmeta zakupa 4,440.00
Trajanje ugovora o zakupu 48 meseci
Iznos mesečne zakupnine (sa PDV-om) 289.82
Troškovi zaključenja Ugovora o Zakupu sa PDV 148.00
Ukupno plaćanje pre preuzimanja vozila 2,287.82
Svi iznosi su u EUR-ima

U placanje pre preuzimanje vozila ulaze: iznos garancije, troškovi obrade ugovora, 1. mesecna zakupnina.
Vozilo je registrovano i kasko osigurano u 1. godini zakupa o trošku Zakupodavca polisom Uniqa Osiguranja sa 5% učešća u šteti i minimalno 100 Eur - a. NAPOMENA: klijent je u obavezi da pre preuzimanja vozila ugradi u ovlašćenom servisu zaštitni sistem Zeder .
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Kontakt:

Post od dag81 »

Ma preskupo. Nije mi ligicno. Nacicu u mailu ponudu za polovan sto sam trazio oko 13500e je bio. Ali se ne secam krajnjeg iznosa.
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:

Post od Darko »

Da, proveri pa napisi u temi.

Ovo je bezobrazno skupo. Ne vidim ni jedan razlog da neko kupi golfa na taj nacin. Ima ucesce, ima relativno kratak period otplate sa velikom ratom i jos na kraju znacajna cifra oktupa. Ne znam kakva je kamata ali verovatno ne smeju ni da napisu :)
I jos ako sam dobro razumeo imas neka ogranicenja u vezi kilometraze, i drugih stvari.. Zasto neko ne bi uzeo na redovan kredit ili lizing i ustedeo novac?
xxmarkoxx
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2014, 10:23

Post od xxmarkoxx »

Darko,

Mislim da si ovo za Golfa pogresno proracunao. KOliko vidim u pitanju je operativni lizing. Tu se PDV placa kao poslednja rata ALI umanjena za vrednost garancije vozila. Dakle garancija je nesto kao depozit do poslednje rate, za koju na kraju imas opciju, ili da im ostavis vozilo i garancju prebacis na nov auto koji uzmes od njih, ili ako radis otkup, vraca ti se na ruke. Naravno (ne dobijes pare na ruke) to se onda oduzme od poslednje rate tj od PDV.

Ujedno, tih 48 meseci, je zapravo 46 rata, gde je 1 rata zapravo to "prvo placanje" a poslednja iznos PDV. Dakle 46 * 290 = 13 340 + prva rata 2 300 = 15 640 i kao poslednja rata PDV - garancija tj 2 466 - 1 850 ~ 600. Dakle ukupno za auto od 14 800 na kraju sve zajedno platis 16 300.

Preko tog operativnog lizinga sam kupio svog prvog ceed-a i dobro sam upoznat kako radi.
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:

Post od Darko »

Sad je potpuno druga prica. Nisam razumeo u pocetku. I jos u tih 16300 na kraju ulazi i kasko i registracija za prvu godinu?

A ta garancija da li se ona ostavlja i kada?
xxmarkoxx
Reactions:

Post od xxmarkoxx »

Tako ti pise u ponudi koliko vidim. Kod mene nije bio uracunat kasko. Ovde jeste za prvu godinu. To su dodatne pogodnosti.

Mane ovog lizinga su:
- nisi vlasnik vozila
- moras za svaku godinu da imas full kasko (za vw je to ozbiljna cifra)
- moras svaku godinu da radis u ovlacenom servisu sve izmene na kolima
- "moras" bolje reci ocekuje se da moras uzimati zuti karton svake godine ako ides preko grane (ovo nisam nikad radio ali me niko nije ni zaustavio)
- ovlascenje za upravljanjem vozilom mogu dobiti samo najblizi clanovi porodice
- postoji klauzula u ugovoru gde pise to oko predjene km ali koliko se secam to je neka jaka cifra kojoj ja nikad nisam bio ni blizu
- U slucaju kradje vozila, ili totalne stete (ne daj Boze nikome), osiguranje radi procenu stete. Onda se racuna koliko si do tad otplatio vozilo. Ukoliko je razlika izmedju vrednosti vozila/visine otplate na stetu lizing kuce, ti doplacujes razliku. Ako je obrnutu ti dobijes na ruke tu razliku. Sad, po nekoj mojoj racunici ovde je samo frka tokom prve godine. Moze se desiti da em ostanes bez auta, em ostanes bez do tada uplacenog novca, em moras i da doplatis nesto lizing kuci.
- nikakve modifikacije na kolima nisu dozvoljene bez odobrenja lizing kuce

Prednosti operativnog lizinga

- dozvoljena opterecenost plate 50% (a ne 30% kao kod obicnog)
- jednom kad se odobri, ne vidi se da si kreditno opterecen. Tj mozes posle uzimati i druge kredite a niko ne vidi da imas ovo opterecenje za auto
- ucesce je mizerno (kao sto se vidi)
- kamata je manja, jer je rizik manji. Vlasnik ostaje lizing kuca i jos je auto full kasko osiguran. Prakticno nema rizika za njih. Onda moze i manja kamata.

To bi bilo to. Opet sam udavio sa pisanjem.

DODATAK: sad sam video pitanje za garanciju. To ostavljas kao prvu ratu.
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:

Post od Darko »

Hvala ti puno na objasnjenju. Svaka cast.

Na telefonu sam pa ne mogu mnogo da se raspisem.

Da potvrdimo jos jednom na pocetku je potrebno dati ucesce + garanciju. Odnsno nesto oko 4500 -5000e. Da bi se dobio automobil. Pa oni posle deo odbijaju od pdv posle 4 godine.
xxmarkoxx
Reactions:

Post od xxmarkoxx »

Ne, bas je ovako kao sto ti pise

Ukupno plaćanje pre preuzimanja vozila 2,287.82 (iznos garancije, troškovi obrade ugovora, 1. mesecna zakupnina)

Po tome ucesce je 0e. Naravno visina ucesca i garancije se moze menjati samim tim i uslovi kredita (vece ucesce - manja rata).
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:

Post od Darko »

Aha sad mi je to potpuno jasno :)

jedino kod te ponude za golfa, sta podrazumevaju pod ovom stavkom: - Preostala vrednost predmeta zakupa 4,440.00
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Kontakt:

Post od dag81 »

Da ne prelazi u tvoje vlasnistvo kada otplatis poslednju ratu, vec ako hoces da ga otkupis da moras da platis 4.400
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:

Post od Darko »

Ili ja slabo kapiram ili opet dolazimo sa 16 na 20k evra??

Recimo cacanska banka daje kredit na 60 rata, 30 posto ucesce i 7 posto kamata. Izadje golf 2000e skuplje na kraju. Nije ni to losa ponuda jer ipak si ti vlasnik auta, ne moras da cimas lizing za sitnice i ostalo. Jedino sto je ucesce malo jace..

Golf je golf, ova poslednja serija mk7 je da padnes na dupe, ali ona ponuda koju sam dobio za kiu, 60 rata, 10 posto ucesce, bez troskova obrade i "bez kamate" (namerno pod navodnicima) nema konkurenciju.
Poslednja izmena od Darko u 21 Okt 2014, 12:07, izmenjeno 1 put ukupno.
Odgovori