Z10 / Fiat Punto Classic (opšta tema)

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Re: Z10 / Fiat Punto Classic (opšta tema)

Post od samo polako »

Velja napisao: Ali ne znam šta bi bilo da su u Kompresoru nesto sjebali (npr oko serva i sl), a na kolima je još neko radio osim njih :-|
Da su sjebali servo auto bi im tamo odmah ostao, ja uzeo zamensko vozilo, dokle god ne poprave to što su sjebali.

Međutim servo je u redu, kao što sam ja po dolasku i tvrdio, nisu mogli da izvrše reglažu i ja otišao na drugo mesto gde je to moglo.

Ne bih sigurno pokvaren auto vozio u drugi servis

@ Sale

ja sam stvarno navikao na prav položaj i jako mi je smetala zakrivljenost.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Mislio sam da ste taj kvar/oštecenje provalili tek kod Ivana
Korisnikov avatar
Филиповић
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:21
Garaža: Фијат Пунто Емоушн АБС

Post od Филиповић »

Је`л имао неко проблем са звуком тупог ударца који допире из правца предњег точка, у ситуацијама када је волан у крајњем левом или десном положају?!
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Ja nisam, tj. ne primećujem ništa slično.
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Meni se to desilo nekoliko puta dok nisam navikao na servo i koliki je maksimalni zaokret točkovima moguć.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Ako puca, homokinetcki pocinje prvo da se cuje u krajnjim polozajima, da li su manzetne zgloba citave?
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Rekao bih da misli na onaj tup zvuk kada se točkovi brzo smotaju u krajnji levi/desni položaj, gde nešto udari u neki nepostojeći graničnik koji nisu ugradili uštede radi. Meni se to par puta čulo na Puntu dok nisam navikao na skroman ajšlang, pa smanjio doživljaj prilikom motanja volana pri parkiranju.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Одг: Z10 / Fiat Punto Classic (opšta tema)

Post od Saša »

Ja uvek gledam da što manje motam puni levi/desni (i držim ga što kraće) baš zbog homokinetičkih zglobova, serva, krajnje tačke, senzora ugla volana i ostalih problematičnih zezancija, odnosno recimo kad polukružno okrećem idem što je moguće širom putanjom i gledam da točkove što pre izravnam, sve u nadi da ću produžiti malo vek pomenutim elementima. To sam radio i na Yugu pa mi je i sa Puntom prešlo u naviku (tim pre što je on mnogo osetljiviji po pomenutim pitanjima). :)
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Znam da ima na više mesta, ali mi nezgodno sad da tražim. Punto Classic, letva volana. Zamena ili popravka, šta je preporuka i koje su cene?

Tapatalk with Desire 500
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Niko?

Tapatalk with Desire 500
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

http://www.kupindo.com/Automehanika/119 ... tva-volana

Raspitaj se da nisu čaure nastradale.
Za Stila.
remont letve ~80e, "nova",tj remontovana je ~120e, zaista nova u ovlašćenom servisu ~270e sa ugradnjom
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Pa nije to cest kvar, uglavnom rikne, senzor pozicije volana :)
Ne verujem da se ikako isplati nova, sad pitanje je da li rade remont letvi za Puntaca, remont je oko 200 evra, standardna cena, koliko ja znam...

JA da mi to rikne uzeo bih letvu od Punta bez serva, i zabatalio taj krs od resenja, tj City servo na Puntu...

EDIT, ako je za Punta remont jeftiniji kako kaze Geza, onda to uraditi...
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
Филиповић
Reactions:

Post od Филиповић »

Најпре, хвала на сугестијама.
Волан никада не мотам баш до краја јер сам свестан да хомокинетички страда од тога, а далеко од тога да возим агресивно.
Међутим, мени се чини да то може да буде проблем, без обзира што му не дајем по гасу при скретањима.
Прво сам помислио да је нешто са спонама, јер понекада пуца при сваком скретању.
С друге стране, из оног склопа где се завршава сајла за бирање брзина у моторном простору, стално ми цурка уље и пада доле на ону гуму, да`л нема то неке везе?

Иначе, није ме било пар дана јер сам попиздео у четвртак и буквално ми је изашло све из воље, и ауто и живот у овој укаканој земљи. Неки кретен ми је на паркингу кључем изгребао 5. врата целом ширином. :twisted:
Ауто до мог је изгребан целом дужином сувозачке стране.
Каквих све кретена има... И сад чекам пролеће па да га фарбам...
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Re: Одг: Z10 / Fiat Punto Classic (opšta tema)

Post od Saša »

Strašno. :( I ja imam jednu takvu ogrebotinu na petim vratima, srećom malu, krenuo sam da je svojevremeno sređujem i zatačkavam no nisam završio i eto stoji tako. Kupi malo farbe i popuni je nekom iglicom ili jako tankom četkicom, manje će se primećivati. Nažalost debila ima svuda, odavno sam izgubio iluzije da ću sačuvati auto u mint stanju i sve se manje nerviram zbog toga. Šta je tu je.

TT
Korisnikov avatar
Филиповић
Reactions:

Post od Филиповић »

Ма ко ће да зафарбава метар и кусур, то је страшно.
Какав јадник мораш да будеш да некоме направиш такву штету.
Прво сам мислио да је у питању неко кога сам можда тужио,. али када сам видео комшијин ауто постало ми је јасно да је у питању неки болесник...
Odgovori