Nemački premium okršaj-bitka za prevlast

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: Nemački premium okršaj-bitka za prevlast

Post od Floyd »

Zasto? Taj A5 se i dalje prodaje po istoj ceni kao BMW a prodavace se bar jos dve godine :)
Uostalom, kad moze da se porede A5 i E92 u trenutku kad E92 prestaje da se proizvodi ili jos uvek aktuelni A4 B8 sa E90 koji se ne proizvodi vec dve godine, moze i ovo :)
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

Floyd napisao:Koliko ovaj Audi ocajno drzi cenu u odnosu na BMW :o

A5 vs. 4

U CH je ni nov ne drzi cenu :kuku:
Zar nisu malo mlađani da bi se govorilo koji bolje drži cenu. Nekako mislim da se to realnije vidi posle 4-5 godina.
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Mogu da se porede po perfomansama i uopšte kao automobili, ali nije dobro poređenje kako drže cenu jer je A5 model koji se približava kraju svoje produkcije i ti modeli uvek slabije drže cenu (sem nekih super specijalnih edicija koje A5 nema) od modela koji je u naponu snage. Isto je to važilo i recipročno za E92 kada je on bio na izmaku karijere.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Naravno.

Poenta ovog ironicnog posta je i bila da pokazem kako je pogresno donositi zakljucke o gubitku vrednosti na osnovu povrsne analaze nemackih oglasa. A jos veca greska je na osnovu tih pogresnih podataka, donosti zakljucke o kvalitetu nekog auta. Ako bi tako gledali, onda je Golf 2 na osnovu cene u Srbiji, ubedljivo najbolji auto na svetu sto nema nikakve veze sa realnoscu. Ili npr. Alfa 8C, BMW Z8 i sl. na kojima vlasnici zaradjuju...

Nemci se inace cesto bave pitanjem gubitka vrednosti (Wertverlust) i po njihovim podacima, nema neke bitne razlike izmedju "premijum trojke". Za starije automobile, cenu diktira potraznja, stanje konkretnog primerka, koliko generacija novih modela ga je pregazilo, kao i neki lokalni parametri (cena registracije, potrosnja, mogucnost ugradnje plina, cena delova, dostupnost jeftinijih delova iz male privrede) itd.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Cela tema je iracionalna.
Sva tri proizvođača prave luksuzna vozila gde je cena najmajnje bitan faktor.
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

Pajo, ne kvari temu. :kezo:
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

A ja mislim da je cena najbitniji faktor tj. ono sto se dobija za dati novac. Nisu nemci budale i rasipnici a nisu ni proizvodjaci, pa se tacno zna sta koliko sme da kosta da bi se prodavalo. Cim se uoci neka neregularnost poput previse para za to sto se pruza, trziste ga kazni(primer alfa romea :)).
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

To opet nema veze sa polovnjacima :) Ako cemo iskreno, vecina autonovinara govori kalo Mercedes najbolje drzi vrednost, u odnosu na ostala 2. Takodje je poznato da su Bmw i Audi jedni drugima konkurencija, dok je Mercedes totalno druga prica, i ako su im u sustini kola priblizno dobra.
Tu je sve stvar ukusa, a to koji bolje drzi vrednost govori samo o tome, a nema veze sa konkretnim kvalitetom proizvoda. Primer toga je Lexus.

Tapatok za Vindovz
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:52
Kontakt:

Re: Одг: Nemački premium okršaj-bitka za prevlast

Post od swemir »

Bas danas seo sa covekom vozi x6 diesel i nesto se potegne prica o kolima kaze bruka je jedino malo krcka plastika i imao kvar menjaca od 4500e na 120.000km!!!
A kaze cale mu vozio clio3 1.5dci ni zupcasti nije menjao a sastavuo ga do 290.000 kmSlika
Ulje kad se seti na svakih 30 40... pa se setih teme :) cak bu lamelu spone nista nije dirao...
Da dodam. I onda tako sahranjenog klija prodao za 3500. I 120.000km nekom jadniku sto je za drugu temu ovog foruma...

Послато са GT-I9105P уз помоћ Тапатока
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

ftj napisao:A ja mislim da je cena najbitniji faktor tj. ono sto se dobija za dati novac. Nisu nemci budale i rasipnici a nisu ni proizvodjaci, pa se tacno zna sta koliko sme da kosta da bi se prodavalo. Cim se uoci neka neregularnost poput previse para za to sto se pruza, trziste ga kazni(primer alfa romea :)).
Ja sam skroz suprotnog mišljenja. Mislim da u poslednje vreme, Nemačka trojka testira elastičnost tražnje, cene me u poslednje vreme sve više iznenađuju. Sa druge strane, pročitaš komentare pojedinih članova na forumu i bude ti jasno, nema teorije, da potez svoje omiljene marke okarakterišu kao negativan, ma šta god ovi napravili, izgovori su uvek spremni, jer naravno, valjda zna Audi šta radi, i to radi za naše dobro. Slika
ADrei
Reactions:
Pridružio se: 21 Sep 2012, 18:34

Nemački premium okršaj-bitka za prevlast

Post od ADrei »

pa audi konstantno belezi rast prodaje, ocigledno da zna ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk
Poslednja izmena od ADrei u 28 Okt 2014, 19:56, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Re: Cuje se lanac na BMW-u...

Post od starac vujadin »

dragvorl napisao::kuku:
Starce, gde je ona slika OOOOce nas? :rofl:
Sad imam nešto novo na repertoaru :)

Slika
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Meni deluje, ispravite me ako gresim, da najveci fanbojevi obicno kupuju polovna kola sa solidnom kilometrazom. Da kupuju novo, racionalizovali bi samo tako, svaki parametar bi ulazio u pricu.

Ili da preformulisem: oni koji kupuju nove premiume (cesto okarakterisani kao prilicno glupi od clanova ovog foruma :kezo: ) mogu da favorizuju neki brend, ali tesko da ce mu prastati sva sranja moguca.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Touche :D

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
nuk