Vežbanje, dijete, teretana...

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Re: Vežbanje, dijete, teretana...

Post od Uroš S. »

Najbolji je GH ali malo skup :)
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Uroš S. napisao:
nikaragva napisao:Sta je tu tacno skupo? Proteini?

Ma uranicu 60 curana i samo belo meso da tucem!
2kg dnevno min.
Aminokiseline su skupe, 300 tableta kvalitetnih (to je 2grama po tableti, dakle 600gr 100% proteina izlomljenog u aminokiseline), je oko 30 eura, pa i više, a dnevno ti treba najmanje 10 tableta, poželjno i do 30. Tečne su još skuplje u odnosu $/gram, ali im je apsorpcija dosta brža, tako da se katabolizam mišića preprečuje ranije, jer da bi uopšte spaljivao masti kako treba, moraš da odvojiš fizičku aktivnost bar 2h od poslednjeg obroka, da bi ovaj glikogen pao na niže nivoe, tj. da bi ga bilo manje dostupnog u krvi, a onda se narokaš sa AK da bi bajpasovao trošenje mišića, i tako praktično ideš pravo na masti.
Dobro, to mu dodje 30e mesecno.
A jbt, pa toliko me je kostalo i da ih nabacim :kezo:
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

nikaragva napisao:Jel moze neko sa strane da dolazi i koristi te bonove? Npr. prodas nekome bonove, a on dodje i jede tu kod vas? :)
Ne.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Jbg, kuvaj sebi gajbi, pa nosi na posao
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Za Trojketa:

Preporučuje se sledeće:

Povrće:brokoli,blitva,patlidžan,tikvice,peršun,prokelj,celer,mahunarke,kupus,bamiju,krastavce,šargarepa samo kuvana,spanać,rukole,klej,rotkvice,karfiol.šparoga,raštika i dr...
Riba i meso:skoro sva riba,škampi,kozice,jastog,školjke,piletina,teletina,svinjetina,guska,patka,govedina,divljač,jagnjetina,zečetina i dr.
Orašasti plodovi,semenke i jezgrasto voće :semenke suncokreta,lešnici,bademi,semenke bundeve,sezam,indijski orah,orasi,pekan orasi,brazilski orasi
Mleko i mlečni proizvodi :kiselo mleko,puter,tvrdi sirevi samo ako su dobro zagrejani,jogurt samo nekoliko kašika dnevno
Tečnosti:voda,blagi biljni čajevi,kafa bez kofeina,limunada bez šećera
Ulja : maslinovo ulje,laneno i suncokretovo ulje.
Žitarice sa celim zrnom : u manjim količinama ječam,riža,ovas,proso,heljda,raž i smeđa riža
Ostalo:u vrlo malim i umerenim količinama:pečeni krompir,niskomasni jogurt,nezaslađeni sitni kolači,krekeri od riže i sl..

ŠTA NE SMEMO JESTI

Izbegavati sledeće:šećer,med.melasu,slad od riže,pekmeze,džemove,bombone,čokoladu,žvake,puding,kekse,sladoled..Takođe opasni su sakriveni šećeri u prerađenoj hrani:dekstroza,laktoza,fruktoza,maltoza,sorbitol,manitol,galaktoza,sukroza,polisaharidi,monosaharidi..
Dijeta isključuje voće u gotovo svim oblicima,sveže,kandirano u obliku voćnih sokova,kompota i sl.Limun ,grejprut i limeta su dozvoljeni u manjim količinama i ponekad sveža zelena jabuka.
Mlečni napitci,sladoled,frape,sveži sir,sirutka,mlaćenica i dr..
Namirnice koje sadrže skrob:belo brašno,kukuruzno brašno,proizvodi rafiniranih žitarica(griz,palenta,pšenične pahuljice),slane grickalice(perece,štapiće i čips),pasulj,grašak i krompir u umerenim količinama
Zakiseljeno povrće,majonez,kečap,soja sos,umak za salatu
Dijeta najstrože zabranjuje alkoholna pića
Kvasac,vitaminski dodaci,testa sa kvascem,hleb kao i gotovo sve vrste gljiva treba izbegavati.
Prerađevine:salame ,mesni naresci,paštete i viršle koje su izuzetno štetne
Ostalo:gotova hrana,podgrejana jela,kikiriki,pistaći i dr...
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Jel to neka dijeta protiv kiselina, odnosno gljivica? :)

I sto kikiriki ne sme? :o
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

McGruja napisao:Jbg, kuvaj sebi gajbi, pa nosi na posao
Dupliram troškove, a pritom u kantini onda moram na račun bona da uzmem nešto. Ne ide. Evo sad sam jeo grilovanu piletinu i krastavac, paradajz kao salatu, nesoljeno, bez hleba. I to mi je ok, ali nema svaki dan takva kombinacija.

Bax, hvala na ovako iscrpnom odgovoru. Ali to kod mene nema šanse da se strogo pridržavam toga. Trudim se da izbacim hleb i testo što je više moguće, slatkiše, sokove. Od svega pobrojanog možda 10 namirnica mi je ok, sve ostalo bolje da ne jedem ništa, džabe truda da se spremi i para da se kupi.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Kad vidim dijetu koja brani voce i mlecne proizvode kao univerzalno pravilo bez obzira na pol, uzrast itd, odmah otpisem kao glupost.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

+1

Poslato sa HUAWEI P6-U06 uz pomoć Tapatoka
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

nikaragva napisao:Jel to neka dijeta protiv kiselina, odnosno gljivica? :)

I sto kikiriki ne sme? :o

To ti prevodi organizam u baznu sredinu, iz kisele, koja je pogodno tlo za bakterije i gljivice.
Kikiriki je odlican, ali je sklon da se na njemu hvata budj (secate se onog aflatoksina...).
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Ni uz pivo? :D
Korisnikov avatar
dona
Reactions:
Pridružio se: 26 Sep 2014, 17:20

Post od dona »

Rakhil napisao:Kad vidim dijetu koja brani voce i mlecne proizvode kao univerzalno pravilo bez obzira na pol, uzrast itd, odmah otpisem kao glupost.
:plusone:
... Zvezde ne mogu sijati bez mraka ...
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Slicne dijete imaju smisla iskljucivo ako neko zapati neku ozbiljnu gljivicnu infekciju creva.
U suprotnom je to glupost.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

trojke, taj jedan obrok u firmi iskoristi. Ja takođe jedem u firmi i to mi je najveći obrok. Biram kuvana jela, meso, pasulj, ne jedem testa, pite, hleb i fensi salate sa majonezom i drugim glupostima.

Svaki vid sokova napolje.

Kod kuće svaki vid grickalica napolje. Kad ti se nešto zvaće krckaj kikiriki, bademe, kokice.

Pij dosta vode, jedi voće i povrće.

Vrlo prosto.

Ja sam pivo vratio i ne gojim de zbog njega.

Tapatalk Pro
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Ja sam sad na nekoj specificnoj dijeti trenutno koja mi je propisana zbog zeluca. Ortakov klinac alergican na gluten pa su svi u kuci zbog njega presli na bezglutensku. Kolega izvadio zucnu kesu pre dve nedelje, i ima restriktivnu dijetu. Matorci su mi na ishrani koju im je propisao nutricionista.

Ono sto je zajednicko za sve gore navedene dijete je da su krojene prema svim relevantnim parametrima onog kome su namenjene, i tu se stvar zavrsava. Dijeta po mom skromnom misljenju ne moze biti univerzalna stvar - univerzalne mogu biti samo smernice i saveti, pa ti iskombinujes kako ti odgovara (rezim, podneblje, posao, deca, ovo, ono).
Najbolje obozavam kad neko prepise dijetu iz strane stampe pa ti preporucuje nesto tipa pola kile kinoe svaki dan, a u Srbiji lakse (i jeftinije) nabavis kokain nego takve stvari...
Odgovori