Posedovanje automobila u Srbiji-luksuz ili ne?

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:52
Kontakt:

Re: Одг: Turbo benzinci vs turbo dizeli

Post od swemir »

U srbiji auto kao u svici avion

Послато са GT-I9105P уз помоћ Тапатока
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Одг: Turbo benzinci vs turbo dizeli

Post od Saša »

Luksuz je izgleda i što smo živi i uopšte dišemo u ovoj zemlji Srbiji. I da, neverovatno mi je uopšte da se neko na jednom auto-forumu "usudi" napisati da je auto luksuz. Odmah da ga banujete. :D

TT
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Re: Turbo benzinci vs turbo dizeli

Post od ftj »

U pitanju je samo subjektivno (ne)shvatanje terminologije. Pođimo od toga da u Americi svako ko nije beskućnik može imati automobil i da tamo automobil predstavlja nešto neophodno, nužno i nezamenjivo, dok se kod nas posedovanje automobila svrstava u grupu iznad proseka i samim tim to je luksuz dok u americi nije.

Isto tako, mi smo država koja je na tom stupnju razvoja da nama cipele/patike/kondure predstavljaju normalnu stvar i svako(osim beskućnika) može da priušti neki vid natikača za stopala i samim tim posedovanje takvog izuma nije luksuz, dok se to isto ne može reći za pojedine zemlje trećeg sveta gde je neko ko ima cipele neviđeni fenser koji se luksuzira.
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Ja samo da kazem da se slazem sa Nikaragvom.

Ima obican Polo sa 14" felnama, pa ja kupio Crossa sa 17" i sad mi 4 nove gume vrede 1/4 auta, e to je luksuz! :rofl: :rofl: :rofl:
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

starac vujadin napisao: Kakve veze ima broj nečega po stanovniku i da li je ta stvar potreba ili luksuz? To samo govori o stepenu zadovoljenja te potrebe na određenoj teritoriji.
Da je tako kako govoris onda bi Srbija imala slican broj vozila po stanovniku kao neka po stanovnistvu slicna drzava kao recimo Austrija. Vozila kostaju +/- isto u vecem broju zemalja u Evropi, ima nekoliko izuzetaka, ali je platezna moc drasticno razlicita. Koliko vozila ili litara goriva moze prosecan Nemac da kupi od dohotka, a koliko nas covek? Ovde se patike kupuju na rate, kupuje se gorivo za 300 i 500 dinara, a auto nije luksuz? :think: To sto manjina stanovnistva moze da priusti voznju je lepo, ali jedino toj manjini auto nije luksuz. A svakako smatram da dobar deo ovog foruma spada u tu manjinu u Srbiji.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
ivica122
Reactions:
Pridružio se: 26 Sep 2014, 21:30
Garaža: Honda Accord CL7

Re: Posedovanje automobila u Srbiji-luksuz ili ne?

Post od ivica122 »

Zaboravljate glavnu stvar - pored brojeva iz ove statiske, nigde ne pise koliko u tim ciframa imaju udela novi automobili. Kod nas sigurno desetostruko vise ima polovnjaka nego u pomenutoj Austriji. Treba na te cifre o vozilima po stanovniku dodati i vrednosti samih automobila, onda bi tek nase cifre opale drasticno. Ovako kad samo znamo broj vozila po stanovniku, to deluje bolje nego sto jeste. Na primer, kod nas na sto vozila registrovanih ne verujem da ima vise od 5 novih, a koliko je u Austriji? Evo moj komsija kupio Ladu Standard pre par meseca za 250eu i on sa tim vozilom ulazi u statistiku :D.
Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Re: Одг: Posedovanje automobila u Srbiji-luksuz ili ne?

Post od srdjanyo »

Meni auto služi da se prevezem do posla,da donesem robu sa sela i,ako Bog da,odem nekad na more sa porodicom.
Svaka sitnica za auto košta,gorivo košta.A održavanje gledam kao nešto što će mi "ublažiti" potencijalne kvarove na autu.Nije mi to bačen novac.
Ali,nisam od onih koji po hleb i mleko i poneku sitnicu koriste auto.A prodavnica im daleko 200m.Uvek mi je bolje prošetati ili otići bajsom do marketa.
Koliko ti je ćebe,toliko se pokriješ. :)

Послато са LG-D373
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Mudro. Ja na posao i do vrtica uglavnom peske i busom, racionalno ponasanje u mom slucaju. Posto ne trosim desetine hiljada na gorivo, mogu da odrzavam auto kako dolikuje.

I da ga ne skrnavim plinom :mrgreen:
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Dobar post Srdjanyo.

Automobil svakako ne smatram luksuzom, ali jeste luksuz ovo što kaže Srđan, kad do pekare ideš kolima, a udaljena je 200 metara. Ako se koristi kad je zaista potreban, onda je automobil potreba. Sigurno nije luksuz što ću dete od 3 meseca prevesti automobilom umesto da čekam gradski autobus na zimi i vetru. I znam da me to košta godišnje dosta, ali ne smatram to luksuzom.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:52
Kontakt:

Re: Одг: Posedovanje automobila u Srbiji-luksuz ili ne?

Post od swemir »

Ja i u radnju kolima koja mi je u prizemlju
Bukvalno auto mi je kao produzena cipela

Послато са GT-I9105P уз помоћ Тапатока
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

nuk napisao:Ja bih pre rekao da sam automobil nije luksuz ali održavanje istog jeste, bar se takav zaključak nameće posmatrajući situaciju generalno
Pa kad ne znaš da kupiš pravO auto. Da si uzeo golfa dizelaša, ne bi ni znao šta znači održavanje :mrgreen:
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Rakhil napisao:Mudro. Ja na posao i do vrtica uglavnom peske i busom, racionalno ponasanje u mom slucaju. Posto ne trosim desetine hiljada na gorivo, mogu da odrzavam auto kako dolikuje.
Tako nekako i ja razmisljam. Iako mi auto dosta stvari olaksa ponekad, provereno mogu bez njega u ovom trenutku.
ivica122 napisao:Zaboravljate glavnu stvar - pored brojeva iz ove statiske, nigde ne pise koliko u tim ciframa imaju udela novi automobili.
Nije bas perfektan odg, ali:

Slika
Slika
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Ja kada ostavim auto na servisu, izlazim napolje svaki treci dan, cisto koliko da ne upadnem u depresiju :D

Tapatok za Vindovz
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Koliko to traje servis?

Tapatalk
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Pa kad na svakom redovnom servisu zameni pola karoserije :)
Odgovori