Prošle nedelje frka. Jednog od sumnjivih prodavačica snimi ispred radnje, posle par minuta je neki levi lik ušao u radnju i nešto razgledao pa naglo otišao. Pogleda vitrinu - fali baterija! Premotamo video zapis, vidimo kako taj "sumnjivi" dovodi tog drugog lika ispred radnje, pokazuje mu šta i kako. Onda se uštekaju napolju i čekaju regularnu mušteriju. Čim se ova pojavi, drugi lik ulazi unutra i mažnjava iz vitrine dok se prodavačica bavi tim kupcem, a ovaj sumnjivi je napolju i čuva stražu/odstupnicu.
Juče selimo kancelarije, montiram na spratu neke police za koje se ispostavi da su masne pa se sav isflekam, zapekli neki šrafovi pa ne mogu da ih skinem... nervoza na nivou. Kad zovu iz radnje, promumla mi radnica neko glupo pitanje. Na sekund se zaglupim - koji joj je sad, a onda se setim

Strčavamo dole kompanjon i ja, lik je 'ladno doveo ćaleta da izaberu neku opremu. Najjače je što je radnici bio sumnjiv jer mnogo davi i zapitkuje, ali on nikada ne krade - nego dodje i raspita se pa posle drugar odradi posao!
Prvo se pravio lud, onda krenuo da šišti - nema pojma o čemu se radi, lika koji je ukrao zna samo iz vidjenja itd... onda ide blago maltretiranje pa kad je video da je jako blizu batinama, promenio priču. To mu je komšija, lopov i klošar, izlomiće ga jer nije imao pojma šta ovaj namerava da uradi, namestiće nam ga na kvarno i dovesti na zicer...
Zovnemo muriju, nema ih sat vremena jer nemaju dovoljno ljudi na terenu. Pojave se, maksimalno korektni, malo isprozivaju ovu dvojicu i dignu dramu, ali mi jedan od njih sa strane kaže: ne mogu im ništa realno, za ovu vrednost jedino da ih sam tužim. Malo ćemo da dignemo dreku u nadi da će ovaj da se uzenta i više se ne pojavi. Sreća pa je ovaj lopov baš šmrlja i deluje da se stvarno uprpao, inače bi mogao na vrh svega i da nas tuži... Šta da radim kad se pojavi neki ozbiljniji, ostaje da smislimo - državni aparat nam tu malo može pomoći.
Poslato telepatski