BMW serija 3 (dizeli)

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Re: BMW serija 3 (dizeli)

Post od Laki021 »

ADrei napisao:zasto lzes coveka kad znas da je 2.0d promasen motor?
evo neka procita temu koju sam otvorio A5 vs e92 ti ili floyd ste mi rekli da izbegnem 2.0d zbog lanca i sad je postao dobar?
drugu skoro na X1 2.0d ubacen nov motor u delti na 10.000km zbog problema sa lancem..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nesto si se ti debelo zabrojao, Floyd da misli da je to promasen motor a onda da ga kupi, pa jedino ako je lud, druge nema.
Jel mislis da ne postoji neki slucaj sa TDI koji je menjan na 10 000km? Uostalom taj problem sa lancem i ako se pojavi pokaze se manje vise odmah na novm autu i sredi se u garanciji, nije nesto o cemu kupac polovnog auta treba da brine.
Jedno je saliti se malo, ali ovo sto radite je potpuno suludo, motor koji je po ama bas svim respektabilnim izvorima, auto casopisima, forumima, statistikama i sl jedan od najboljih motora na svetu proglasavate promasajem, sta dalje da pricamo?

Dalje, ako stvarno poredite motor sa 184ks u autu sa zadnjim pogonom sa motorom od 140ks u autu sa prednjom vucom i savetujete coveka kako je to manje vise isto, tj bolje mu da kupi drugi, onda treba da se samoproterate sa auto foruma.

Cak ja lepo coveku kazem da ne radi to, ali vi samo Audi, Audi, Audi.... sta je sa vama stvarno jel imate neki osecaj odgovornosti?
Poslednja izmena od Laki021 u 04 Nov 2014, 12:05, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Fanbojevi bi trebal da dobiju zabranu pristupa ovakvim temama.
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3

Post od schonenk »

Tragom informacije iz audi/vw klana ovo bi mozda moglo biti od koristi za potencijalne kupce bimer dizela>

Sigurno problematican je 4 cil. N47, primerci proizvedeni od marta 2007. do marta 2011. Ovi posle bi trebalo da su ok/

Modeli po serijama>

116d, 118d, 120d, 123d

316d, 318d, 320d

520d

Izvor>

http://www.bmwland.co.uk/forums/viewtop ... 8&start=40

Zanimljivo je da u Velikoj Britaniji imaju i sajt za pravnu pomoc u vezi otkazivanja lanca na n47 motorima>

http://www.candcsolicitors.co.uk/blog/b ... e-failure/
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Toliko o zakonu velikih brojeva.

Stvarno ne shvatam kako možete bez imalo griže savesti da se igrate tuđim parama.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Problem evidentno postoji i treba računati sa njim prilikom kupovine BMW. Koliko može neprijatno da iznenadi, moj dobar drugar, inače nekad šef servisa u Raduloviću je sebi odabrao 118d. Imao je sve raspoložive resurse ovog sveta da odabere sebi dobar BMW, pa mu je puklo ubrizgavanje i sve dizne. Već sam pisao o tome, 2000 eura ceh.

Auto je prosledio drugom dobrom drugaru koji se lupa u dupe koliko je dobar primerak i koliko ga dobro služi. Da kupujem BMW više bih voleo da mu je crklo nešto veliko i da je popravljeno, jer valjda neće grom u isto mesto 2x. Da je meni taj auto ponudio vrlo verovatno bih ga kupio.

Ne bih ja bežao od BMW, ne kvari se svaki čas pa da ide na nerve, ali ono jednom kad te grune je da se smrzneš. Zato na cenu dodaj oko 2000€, koje ćeš možda potrošiti, a verovatnije ne. Bitno je samo da ih imaš spremne. Ako imaš 15.000€ za auto, kupi BMW od 13.000€ i miran si. Vozićeš dobar auto.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

starac vujadin napisao:S obzirom na to koja ti je ciljna grupa automobila i s obzirom da imaš posao koji je danas dobar, a sutra možda i nije imaš dobre preduslove da se zajebeš. Nadam se da nećeš.

Ciljaš ciljnu grupu sa starošću i kilometražom taman da im upadneš k`o kec na 11 u velike troškove oko "sporovoznih" potrošnih delova koji otprilike na toj kilomtraži i godištu počinju da crkavaju, pogotovu kod dizela. Nisu oni bezveze najčešći na oglasima kod nas - zato što vlasnici na zapadu hoće da ih se ratosiljaju pre nego što počnu da im kola vade pare. Taman posedneš dupe u "audi" ili "bembaru" i osetiš se ko Bogotac, a onda "iza krivine krene" igranka sa neočekivanim troškovima.

Treba da gledaš auto koji ćeš u slučaju da krene posao nizbrdo moći brzo da prodaš za približno cenu po kojoj si ga kupio. Bilo bi glupo da ti posle kupovine uložiš u taj auto još koju stotinu (hiljadu?) za taj auto, voziš ga koji mesec i onda ga tako sređenog proslediš nekom srećkoviću.

Sve u svemu, mislim da treba da gledaš manja i novija kola za taj budžet, pogotvou što nemaš porodicu. Ima lepih i atraktivnih automobila sa dobrom opremom i u nižoj klasi, a manjom kilomtražom i sa manje potencijalnih skupih problema. Imaš dobar budžet i možeš da kupiš odličan auto.
+1
Širim haos!
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

nidza napisao:@Pajo:
Zavisi kako održavaš auto. Taj tvoj primerak od 150.000km sigurno nije prvi nego milioniti koji je dostigao tu kilometražu tako da se sa velikom verovatnoćom može pretpostaviti otkaz svake komponente i kad će to da se desi. Ukoliko želiš da imaš pouzdan auto, možeš da ih rešiš preventivno.

Druga stvar, veći deo tog održavanja može da se smesti u 1x posetu majstoru za vreme redovnog servisa, koji će pored zamene tečnosti i filtera, imati na spisku i zamenu još nečega. Koštaće skuplje nego klasičan redovan servis (u istom servisu), ali to je nešto sa čim bi ozbiljan vlasnik svakog polovnog automobila trebao da računa.
nidza napisao: moj dobar drugar, inače nekad šef servisa u Raduloviću je sebi odabrao 118d. Imao je sve raspoložive resurse ovog sveta da odabere sebi dobar BMW, pa mu je puklo ubrizgavanje i sve dizne. Već sam pisao o tome, 2000 eura ceh.
Sam si sebe dematovao.
Naravno da može polovnjak da se servisira jednom godišnje, ali isto tako može i xy puta, a potencijalni kvarovi su skupi. S tim da ja uvek polazim od gore varijante i pripremam se za nju, a ako bude dobro, čist ćar.

Za ostavljanje para sa strane se slažem.

@ Starac Dobr post.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Sreća moja što nisam pitao za savet na forumu kad sam kupovao auto, inače bih verovatno bio ubedjen da kupim Audi ;)

Poslato telepatski
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Meni je to najljepsi auto :rofl:
Kagawa a ne bi 2.5 benzinca ?
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Re: Одг: BMW serija 3 (dizeli)

Post od Ivan »

Paja napisao:Toliko o zakonu velikih brojeva.

Stvarno ne shvatam kako možete bez imalo griže savesti da se igrate tuđim parama.
O tome pricam.

Slazem se sa starcem, ako nema potrebe za starijom manjom limuzinom, bolje uzeti napucani nov auto b segmenta, nov klot c segment ili godinu dana star c segment u srednjoj opremi pod fabrickom garancijom i sa niskom kilometrazom.

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Paja napisao:Fanbojevi bi trebal da dobiju zabranu pristupa ovakvim temama.
:plusone:

Jos ce ih neko uzeti za ozbiljno. :kuku:
kagawa
Reactions:
Pridružio se: 03 Nov 2014, 11:29

Post od kagawa »

Audi A3 (2007, 2.0 tdi) koji sada vozim uzeo sam pre otprilike 4 god. iz Nemacke, sa 150 000km na satu. Presao sam do sada nesto vise od 220 000km i ova godina me je sastavila (menjao plivajuci, problem sa diznama, turbina i jos par sitnica) i to se sve izdesavalo bukvalno u 2 meseca i izvuklo mi preko 1300e iz dzepa ako ne i jace.
Zbog toga sam najvise i popizdeo i resio da ga prodajem, jednostavno smucio mi se, bez obzira sto mu je sve uradjeno ne mogu vise da ga gledam.
Medjutim do pre par meseci ja sam se kleo u taj auto, bukvalno nista sa njim nisam imao do ove godine osim redovnih servisa i stvarno sam bio zadovoljan - Isao s njim svake godine na more, 2x u Nemacku, na planinu...
Ali eto, poteralo odjednom i sta ces, bilo je i ocekivano samo ne tako na gomili...
Ono sto hocu da kazem, uzeo sam ga sa ozbiljnom kilometrazom i vozio 70 000km bez problema, i rado bih potpisao da me ista sudbina zadesi i sa sledecim kolima pa makar me i unistio u poslednjoj godini. I onako ne planiram da automobile vozim duze od 3-4 godine.
Zato ja vas razumem odakle polazite kad mi kazete da gledam novija kola sa manjom kilometrazom ali ne mogu iz Audija da sednem u godinu dana staru Dachiju ili Fiat-a, nemam apsolutno nista protiv tih kola (verujem da su kvalitetna i svaka cast ljudima sto ih voze) ali eto, mozda me pucaju i kompleksi i pre bih isao opet na neki rizik i vozio neku malo vise premijum marku nego to.
Da skratimo pricu (trebao sam da ubacim anketu odmah, da ne idemo u ovoliki off...):
Recimo da imam 15 000e za auto (14 trenutno, ali moze da se navuci jos 1000).
Sta je najbolje uzeti od ovoga:

BMW 320, 318
Audi (2009+) A3 2.0 tdi, 1.8tfsi, A4 2.0tdi, 1.8tfsi

Ili mozda da se gleda neki VW Golf VI sa malo napucanijom opremom, tu racunam da bih mogao da se uklopim do 15 000e?
Gledam sam cak i GOLF GTD od 2.0 sa 170ks ali prenapucane su im cene :/

Vidim da niko ne pomenje VAG turbobenzince, kakvo je misljenje o njima, kako su se pokazali? Salonska cena im je u startu manja i vidim po oglasima (mobile.de posto ih kod nas jako retko ima) da se nalaze jeftinije od turbodizelasa?
Kapiram da su startni i da ide to kako treba, samo ne znam nikoga ko ih vozi, kako ide posle prodaja?
Kagawa a ne bi 2.5 benzinca ?
Koliko tu ide registracija, oko 80-90k ako se ne varam? Malo mi je previse to, eventualno 2.2...
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Pa ista je registracija za 2.5 i 2.2, tj. morao bi da bude preko 2500 kubika da bi usao u visu kategoriju - pored Focus-a ST ne pada mi na pamet nijedan drugi model/motor (sto, naravno, ne znaci da ih nema).
Poslednja izmena od Delija u 04 Nov 2014, 14:34, izmenjeno 1 put ukupno.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Ne pada ti na pamet 325i i 525i/d ? :D
Oko 65-70k je registracija za mladje od 10 godina ja mislim
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Golf je dobar izbor za tebe, ali su oni s cenom skoro isti kao Audi. No, ako se priča o Golfu, onda se priča i o Astri (da ostanemo na "švabama" koje preferiraš) jer su ista klasa, a trenutno ima dve gotovo nove 1.4 turbo benzin od 140ks na oglasima.
Odgovori