Smart forfour

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Smart forfour

Post od ljuba »

Razmisljam da kupim auto za zimu da ne moram da menjam gume :) i da ne akam auto do max 3000eura (NL cena naravno :)). Nasao sam dosta lepih smartova forfour sa panorama krovom, kilometrazom do 150.000km u lepom stanju oko 3000. Kako su se pokazali ti automobili? Znam da je blizanac sa Coltom i da deli dosta delova sa njim, pa se nadam i da je pouzdan kao jedan Japanac. Inace auto mora da bude lak da bi mi porez bio mali, pa to je jedan od vaznih parametara. Gledao sam i pandu 4x4 ali su mi skupe.. I nissan pixo mi se visoko kotira, ali on je malkice skuplji i noviji a i manje mi se svidja
Korisnikov avatar
pavle
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2014, 13:36
Garaža: Alfa Romeo 159 2009 2.4 211 hp

Re: Smart forfour

Post od pavle »

Ja jedino imam neka iskustva sa smrtovim fortwo, sa ovima nemam... znam da je smart fortwo sa 150,160 mislim oni po placevima da su lesevi.... posto sam i ja hteo da kupim jednog cisto iz zezanja... i negde sam citao da je km od 150 000 za jedan takav auto i prava mnogo, i uopste nisu jeftini za odrzavanje ipak ih pravi m-benz... Moj ti je savet kupi nekog punta, stila za zimu, nekog stariji pola... Naravno ima smartova koji su ok, ali oni su dosta mladji i skuplji dosta u odnosu na ove starije :D
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:

Post od ljuba »

Ja imam bas velika iskustva sa fortwo, imao sam ga ca neko vreme i nisu bas dobra iskustva :) ali je forfour potpuno drugi auto, vise je mitsubishi nego mercedes. A kao sto rekoh veci automobili ne dolaze u obzir. Max tezina je do 950kg :).
Korisnikov avatar
elMaestro
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:07
Garaža: C2

Post od elMaestro »

A zasto ne pogledas npr. Yarisa, ne znam napamet koliko ima kg, ali ne verujem da ni onaj najjaci 1.5 ima mnogo preko tone.
Nekako mi Japanci najvise idu uz tu filozofiju o malom i lakom gradskom autu. Swift, Colt, itd.
Mada za 206-icu 1.4 HDI, znam da je malo van tog limita, benz je jos laksi, a za te pare imas da biras. Ili da ides klasu ispod, npr. Panda ili Twingo.

Ili uzmi lepo nekog Opela, Vectru mozes lepu za te pare da nadjes, a 2001- 02. godiste se uklapa u tih 950kg :kezo:

TT
Имам једно потпитање...
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Ako se Opel ne uklapa u tezinu, samo treba da sacekas neko vreme :mrgreen:
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Ima li nekih beneficija za domaće vozilo? Biće ti malo tesan posle BMW-a.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

meni je taj smart for4 bas zanimljv auto, mislim da ti ideja nje losa :)

u ovoj emisiji su gledali jedan for4 i svakako da moze biti korisno pogledati emisiju...
http://youtu.be/-33FB98B53s?t=7m18s
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:

Post od ljuba »

Bas ti hvala za emisiju, tu su bas pomenuli gde su slabe tacke i razlike izmedju modela. I meni se jako svidja. Panda je u opticaju, ali ona kosta 2000 a za 3000 mogu da kupim dobrog forfour. Mada jos nista nisam odlucio videcu.... a verovatno cu za vikend da se provozam da pogledam neki forfour ili vec nesto :) A stariji auto mi se ne kupuje zbog tezine i zato sto je stariji:) a za noviji mi se ne daju pare...
Poslednja izmena od ljuba u 11 Nov 2014, 20:49, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Rakhil napisao:Ako se Opel ne uklapa u tezinu, samo treba da sacekas neko vreme :mrgreen:
Trula ti je fora :mrgreen:
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:

Post od ljuba »

Ima li nekih beneficija za domaće vozilo? Biće ti malo tesan posle BMW-a.
Ma davali su oni strasne beneficije za elektricni auto, ali vise ne daju (bar ne tako lako) a polovni elektricni je tek nocna mora. Ima da se kupi Civic 2007 hibrid za 3500 ali on je od ove godine u poreskoj klasi normalnih automobila, a tek popravke. A sto se tice tesnoce, pa zato imam i BMW-a kada mi postane tesno da se provozam u njemu...
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Jel stvarno planiras da vozis 4 osobe u njemu? Ako ne planiras, pogledaj Aygo/C1/106, jes da unutra izgledaju kao ves masina, ali to je uglavnom odlika malih automobila. Eventualno neki Lupo.
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:

Post od ljuba »

Ma autic treba da bude za voznju u lokalu i eventualno po koji putic dalje. Toyota aygo mi se ne svidja nikako a i skup je za ono sto nudi...
Odgovori