Kvalitet našeg Punta

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Re: Fiat 500L

Post od Delija »

A, bre, al' ste bukvalisti :ccc:
Bas Bax deluje kao neko ko se smeje tudjoj nesreci...
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Samo istine radi nije Kompresor imao veze sa prihvatanjem ili neprihvatanjem garancije na bilo šta ili sa ugradnjom novih ili remontovanih delova. Oni su igrali kako je FAS svirao.

Tek sad shvatam da je priča da su ti ugrađeni remontovani delovi plod tvoje dedukcije, a ne informacija koju si dobio iz servisa. Mogli smo odmah da proverimo šta su ti ugradili. Trebalo je samo da mi kažeš da sumnjaš i imao bi tačnu informaciju istog dana, mada ne vidim što bi te lagali da su delovi novi, a ugrađivali ti remontovane, kada je šef servisa znao da si došao preko direktorke i da maš način da proveriš.

I dalje mislim da si u dobroj meri sam kriv jer si bio svestan da kupuješ auto koji je stajao preko godinu dana u čiji kvalitet je većina nas sumnjala. Takođe si pogrešio što si prihvatio da preuzmeš auto sa lošim lakom, što nisi Raduloviću ostavio auto da urade defektažu kvačila.
Ali postoji i veliki FAS-ov zajeb. Prvo su se natezali za gume, a posle i za kvačilo. Postprodaja im je bila katastrofalna i ti si to najbolje osetio.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Ja opet kažem da je razlika u ceni koja je plaćena za takav auto u odnosu na onu koju smo mi ranije plaćali (2000 € manje) opravdavala i pokrivala sve eventualne nedostatke, no dobro. Drugi vlasnik će se slatko navozati sa tim istim autom

TT
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Nista ne moze da opravda dzukele iz FASa niti se moze reci da 2000 evra manja cena opravdava neispravan auto. Druga stvar je sto je taj auto bio nenormalno skup i svi su ga kupovali zbog uslova kredita. Ovi sa kraja prodaje su trebali da kostaju 3-4k evra manje pa da se kaze da je rizik opravdan.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Одг: Fiat 500L

Post od Saša »

Ne opravdavam ih, samo kažem da je tako nešto moglo i biti očekivano za auto koji nije paljen ni pomeran skoro 2 godine (ali i auto sa kraja montaže u koji je ko zna šta sve ugrađivano) i da je trebalo jednostavno kalkulisati sa tim podacima, pa ako si i dalje za kupovinu - odmah promeniti o svom trošku gume i sve što je potencijalno problematično, umesto se preganjati sa njima i ovako nervirati. S druge strane i oni su stvarno bili debili što su te aute čak i sa smanjenom cenom prodavali sa punom garancijom i ostalim što prati nov auto (a to ipak nisu bili automobili za takvu prodaju). Najveća šteta je što je na kraju na hiljade tih auta završilo u reciklaži jer ih više nisu imali (ili bolje rečeno nisu bili zainteresovani i sposobni) kome prodati. A to ipak nisu bili toliko loši automobili. Nažalost...

TT
Poslednja izmena od Saša u 11 Nov 2014, 15:45, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Epic borba ocekivanja i realnosti
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Re: Одг: Fiat 500L

Post od Saša »

Da znaš. Odoh da operem i voskiram svog Puntišu (umesto da se ovde nerviram), zaslužio je. :D

TT
mitar1978
Reactions:
Pridružio se: 07 Jul 2014, 14:34

Re: Kvalitet našeg Punta

Post od mitar1978 »

Kakve veze ima da li je auto stojao ili ne,nov je.Razumem da se sve desava sa polovnjakom.Insajderska informacije iz fabrike,samo Puntici sa zelenom tackom u gornjem uglu soferke su prosli sve kontrole i dobili zeleno svetlo za izlazak iz fabrike.Svi bez iste su morali da budu vraceni na doradu,da li je dorade bilo pa dokaz je ovaj Punto sa foruma.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Naravno da ima veze koliko je stajao. Da je stajao još malo bio bi za veliki servis na 0km.

Sve što je toliko stajalo mora da se vrati u fabriku na osveženje da bi se kvalifikovalo za prodaju kao novo. On nije bio konzerviran i spakovan da stoji, nego završen i isteran na prodaju, što se nije desilo nakon što su svi rokovi prošli. Te automobile je jednom u 2-3 nedelje neko trebao da provoza krug po fabrici i stoput bi boljem stanju bili nego što se nisu ni makli sa mesta.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Moj je imao tu zelenu tačku (nalepnicu) na vetrobranu, znam jer sam je lično žuljao sa stakla i pizdio (teško se skidala) što je nisu skinuli pre isporuke (i baš sam tada pretpostavljao da je to bio neki znak kontrole). Inače, jutros sam video još jednog Puntića kako se vozi sa time na vetrobranu ko zna od kada... :)

Nidža je u pravu, ako auto nije konzerviran i pripremljen za skladištenje to jako loše utiče na njegovo stanje, propadaju najpre gume a onda i sve ostalo, kreće korozija i slično. Ko je bio u vojsci verovatno zna kako izgledaju vozila, mašine i ostalo konzervirano u magacinima.

Inače, možda se neko seća da je pominjano ovde na forumu da u Novom Sadu u bivšem salonu Zastave Promet u Temerinskoj (firma otišla davno u stečaj) već godinama leži u izlogu prašnjav i zaboravljen jedan crni Puntić sa lepim alu-felnama - e pa od pre nekih nedelju-dve više ga nema tamo, konačno ga se neko "setio"... Pitam se u kakvom li je on samo stanju otišao nekom... :)
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Ja sam ceka da se famozni komad dekonzervira.
Dosao sam jos dan ranije, dok je bio konzerviran, ne secam se bas zasto...
Hteo sam ustvari da ga vidim pre nego ga registrujem.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Saša napisao:Moj je imao tu zelenu tačku (nalepnicu) na vetrobranu, znam jer sam je lično žuljao sa stakla i pizdio (teško se skidala) što je nisu skinuli pre isporuke (i baš sam tada pretpostavljao da je to bio neki znak kontrole).
Ovo objasnjava zasto si zadovoljan svojim Punticem. :D
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Zadovoljan je pre svega jer ima realna očekivanja od takvog automobila. Treba gledati čašu polupunu, a ne polupraznu, recept za dug i zdrav život. Ako tražiš dlaku u jajetu, svakom automobilu se može naći solidno ozbiljna mana. Daleko skuplja nova kola mogu ponegde da krckaju u kabini ili na vešanju. Od toga ne treba praviti dramu.
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Pa sumnjam da bi cak i Sasa bio zadovoljan da je dobio Baxov primerak ili neki drugi koji ima felericne delove.
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Kako sad citam ovu temu, ovaj moj komsija sto je kupio novog Chevy Avea i vec menjao izvesne stvari u garanciji (a sad mu je istekla i crkla mu je pumpa za gorivo i izgleda jos nesto, auto je nedelju dana u servisu bez pomaka), pri tom auto je "rastrojen" cvrccima.... ima nesto zajednicko sa Baxom - naime uzeo je salonski primerak, odnosno jedini primerak koji je bio odmah na raspolaganju a bio je razmestan po salonima i ko zna gde, zato je i dobio 990e popusta. Tako da ima veze da li je auto nov, ili sa nekog skorijeg lagera ili kao taj Aveo ili Baxov Punto - ko zna koliko i gde su stajali.

Ja auto bih uzeo samo sa trenutnog lagera ili bih cekao na isporuku.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Odgovori