Kamera za kola

ICE, GPS, handsfree, chip, parking senzori, auto-grafika, zatamnjena stakla, tuning/styling i ostalo
Odgovori
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Re: Kamera za kola

Post od Grujic »

Ja to i planiram, samo ću poručim nosač koji je sa 3M trakom, a vakimski nek ostane ako vozim druga kola.
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

I meni je krivo, kupio sam kamericu a nikada je ne stavljam jer me mrzi da stavljam/skidam svaki cas a ne mogu da je ostavim u kolima jer se plasim kradje.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Ih, kad si lenj :)
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

U struju se razumem ko Marica u te je pitanje ima li u plafonjeri "dovoljno" struje za kameru?
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Ja sam malo bolji od teme i Marice, ali je fora što ne možeš direktno da uzmeš struju nego mora da ostane onaj adapter koji ide u upaljač, moja zamisao je da adapter povežem negde ispod table i ispot tapacira A stuba i neba sprovedem samo da se pipak spušta ispred retrovizora
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Verovatno je na 5v kao USB, tako da može i neki manji adapter da se smesti negde u plafonjeru. Skida sa 12 na 5v, to može i malecko da bude.

Tapatalk
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Kod mene ima mesta da stavi utičnica u nebo tako ga gleda u šoferku. Ne bi se videla uopšte. Pitanje je da li može struja da se uzme iz plafonjere ili mora da se vuče kabl, osigurač...
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

Treba 5V i 1A struje. Najlakše je uzeti jedan onaj kineski adapter sa upaljača na USB , izvaditi elektroniku i vezati direktno na 12V. Izveo sam tako dodatni punjač za telefon , uzeo struju sa cd plejera i šljakalo je odlično.

Sent from my LG-P880 using Tapatalk
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Uvek sam skeptičan prema podacima o snazi, naponu, jačini na kineskim uređajima. Samo da ne bude kao sa Prokom iz Majstorske radionice. :djavo:

Sent using Tapatalk
Poslednja izmena od methane.master u 26 Nov 2014, 22:57, izmenjeno 1 put ukupno.
Širim haos!
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:

Post od TheWickerMan »

God bless osigurač! :kezo:

Sent from my LG-P880 using Tapatalk
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Mislim da protiv kung-fu tehnike ni osigutač ne pomaže. Možda je PP aparat u kombinaciji sa brzim refleksima jedino rešenje. ;)

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:

Post od TheWickerMan »

Dosad nisam imao problema sa kineskim adapterima kuljenim na Aliexpressu i Hama adapterima kupljenim kod nas. 1A je ionako previše, kamere ne troše ni upola te struje ;)
Nebrzo
Reactions:
Pridružio se: 28 Apr 2014, 13:28

Post od Nebrzo »

Beograd nocu.
Raskrsnica ulica Resavska i kralja Milana.
Slika

Sniljeno kamericom za kola koja je dala vise od ocekivanog.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

:)

Da ja prijavim dva problema... Prvi je poznat za G1W, to je da je jako labav USB konektor na samoj kamerici... U početku nije bilo problema, ali sada ispada i na manje rupe. Problem je privremeno rešen tako što sam iskrojio parčence papira i umetnuo pored konektora tako da sada drži.

Drugi nije sa samom kamerom već sa adapterom... Bio sam nezgodno parkiran, pa sam polako silazio i izlazio iz neke rupetine, dao sam slabiji gas i auto se ugasio.. Nakon toga sam samo brzo okrenuo ključ bez da gasim svetla i kameru. Kada se auto upalio počela je kamera da brljavi (samo da napomenem, upaljač ima napajanje i kada je auto ugašen), da se sama non stop pali i gasi :-| Već sam pomislio da zovem Baxa da tražimo šta je spaljeno, ali srećom kod kuće je ok radila kada sam je nakačio na komp. Uzeo sam isti kabl samo od navigacije, i radi super. Ja sam i pre palio kola sa upaljenom kamerom kada se npr negde parkiram na sekund i nikad se ovo nije desila, bem li ga što sad... Kineski kvalitet :)
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Postoji li neka kineska kamerica za kola koja bi se mogla koristiti poput GoPro-a i za još neke stvari van automobila, a da opet ne košta kao GoPro? Ne kupuje mi se GoPro, niti mi treba baš takav kvalitet i zaptivenost, ali bih ipak voleo da imam snimak nekih situacija... plus da je mogu koristiti i u autu... :)
Odgovori