2015 Volkswagen Passat

Noviteti i razne vesti iz auto-industrije
Odgovori
Korisnikov avatar
aleksa
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 13:33

Re: 2015 Volkswagen Passat

Post od aleksa »

The new VW Passat has problems with production :mrgreen:

http://www.autoforum.cz/zajimavosti/nov ... karoserii/
Korisnikov avatar
pavle
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2014, 13:36
Garaža: Alfa Romeo 159 2009 2.4 211 hp

Post od pavle »

Pa nema on slabu tacku, ali jednostavno nije to to:D
Ipak je to Pasat :D
ps Dzeremi je jednom prilikom rekao, BMW da uzme mrtvog kera i napisi na njemu 3 carobna slova prodace ga za min 10 000 evra.... Ja isto uvek kada vidim doticni auto, uvek mi kroz glavu prodje kockasti Pasat karavan sa neke pijace :D
Naravno Pasat nekada i sada ( isto kao Audi npr pre 20 godina ) je sasvim drugi auto, ali opet nikada ga ne bih kupio:D
ps Znam da sam kreten, ne morate da mi to predocavate :D
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

pavle napisao:Ovo dovodi do cuvenog epskog pitanja - Da li da uzmem Pasata u full opremi ili a4 sa krs opremom??
Iskreno, ja sam tip koji izuzetno ceni opremu u autu. Iako tvrdim da Pasat nikako ne moze biti rame uz rame sa premijum trojkom, ipak njegove najjace verzije sa ful opremom bi mogle da se nose na najslabijim verzijama premijum trojke.

To bjasnjavam sledecim poredjenjem. Iako sam fan Audija, da mi stavis da biram izmedju Audija A4 sa 2.0TDI od 140KS, manuelni menjac, prednji pogon, halogeni farovi, osnovna sedista presvucena stofom, bord i centralni displej u dve boje (da nisu kolor displeji), da nema aposolutno nista od "ukrasnih" detalja kao ni druge opreme..... a naspram njega Pasat 2.0TDI od 240KS, 4-Motion pogon, DSG menjac, neko od ogibljenja uz doplatu, R-Line paket, Highline paket, felne od 19", ful led farove, panorama krov ili stakleni siber, digitalnu zonsku klimu, Dynaudio ozvucenje, digitalnu instrument tablu, touch screen na centralnoj konzoli uz najjaci paket multimedije, navigaciju, CD/DVD sanzer, TV, telefon, parking senzore napred i nazad, sportska sedista presvucena kozom sa el podesavanjem, sportski multi volan sa polugicama menjaca......
Naravno da bi takav Pasat bio verovatno i duplo skuplji od A4 ali koliko god ja voleo Audi a bio ravnodusan prema Pasatu, jednostavno u toj varijanti Pasat bi bio i bolji auto i pre bi ga uzeo.

Vec ako ih poredimo u slicnim paketima opreme, za slican novac (iako ce za slican novac Audi imati manje opreme, ali ne ovako drasticno), tu bi uvek izabrao Audi (ili BMW ili Mercedes) jel smatram da su to ipak bolji automobili u svakom pogledu.

Ali vracam se na Pasat koji sam dao za primer prilikom poredjenja sa klot A4, procitajte samo taj paket i sta sve moze da ponudi, nisam bas siguran koliko ostala non premijum konkurencija u svemu tome moze da ga isprati i sa te strane skidam kapu VW za ono sto nude.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Kolika polemika...

Što ne može Passat da parira A4? Naravno da može.

Štos kod VW je da segmentira unutar kuće, a već sam to napisao ranije.

Uz dužno poštovanje A4, to je deo D segmenta gde se voziš napred, ne pozadi. Sa druge strane, Passat i Superb su deo D segmenta gde apsolutno mogu da se zamislim da se vozim pozadi, kao neki direktor.

Dovoljno su različiti sa nema zapravo direktnog poređenja.

Ovo je pitanje za Nexta, da li bi razmatrao A4 ispred Passat ili Superb za potrebe posla?

Superb vs Passat je već dilema u novcu, kao Jetta vs Octavia. Golf je nešto drugo.

Tapatalk
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Koliko mrtvih foka jbt!

Huawei P6 TT
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Vrhunska tema, toliko toga sam saznao
Korisnikov avatar
dona
Reactions:
Pridružio se: 26 Sep 2014, 17:20

Post od dona »

goblin napisao:Ali znajuci kakav kvalitet je VW pokazao kroz predhodne verzije Pasata, a na novom modelu logicno ocekujem da sve do sada prikazano bude na jos visoj stepenici. A ako na sve to dodam ono sto se kod novog Pasata nudi: 2.0TDI sa 240KS (sto je domaci zadatak i za premijum brednove, a ostale ne treba ni pominjati), 4x4 pogon, ful led farovi, ful dig instrument tablu, distronic, vrhunsku multimediju..... za mene je to limuzina vredna svacijeg respekta sa kojom se vlasnik nece postideti pored bilo kojeg auta u svojoj klasi a i vise.

Mozemo mi ovde diskutovati o ukusima koliko hocemo, ali osporavati Pasat kao proizvod mislim da je neozbiljno za svakoga ko se iole razume i prati ovu tematiku sa realnoscu. E ako mu se tokom eksploatacije i testova pokazu neke slabe tacke, onda ima osnova i za prave zamerke.
:plusone:
pavle napisao:Ovo dovodi do cuvenog epskog pitanja - Da li da uzmem Pasata u full opremi ili a4 sa krs opremom??
:plusone:

Mislim da je ovo sustina. Sam odgovor na ovo pitanje pokazuje personalne i sociodemokratske osobine licnosti.

Licno mi je veoma smesno kada se povede polemika o enterijeru ili eksterijeru, jer to zavisi od ukusa, ko sta voli. Meni se dopada izgled, koji je ovde popljuvan. Kao pojava je totalno mocan auto! Nisam zagovornik stavova koji propagiraju ime, kako zbog statusa, tako i zbog kompleksa.
... Zvezde ne mogu sijati bez mraka ...
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

dona napisao:Kao pojava je totalno mocan auto!
Često je uživo drugačije.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Čisto da dodam onako...Tamo na zapadu se dosta ceni i kameleon efekat koji luksuzni automobil, sa vrhunskom opremom i motorizacijom treba da stopi sa prosečnim auto okruženjem. Mnogo pravih zapadnjaka su spremni da to dobrano plate. Skroz suprotno od nastojanja Balkanaca, Arapa i Rusa.
Poslednja izmena od Velja u 02 Dec 2014, 10:46, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Nekima je to bitno i na ovim prostorima, a neki bi uzeli losiji auto, ali da ih selo vidi :)

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
dona
Reactions:
Pridružio se: 26 Sep 2014, 17:20

Post od dona »

Enterijer, eksterijer, automobil mi je u fulu. Mocna masina za dzeka ili pravu zenu. ;)
... Zvezde ne mogu sijati bez mraka ...
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Nidzo, mi vozimo premijume :mrgreen:

Salim se. Rado bih kupio Superb, ali on ne odgovara, pa isto tako ni A4 najnapucaniji ne bi odgovarao.
Passat nigde ne igra nista.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Ivan napisao:Nekima je to bitno i na ovim prostorima, a neki bi uzeli losiji auto, ali da ih selo vidi :)
Seljaci su se prebacili na terence. :)
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

NexT napisao:
Rado bih kupio Superb, ali on ne odgovara.
Passat nigde ne igra nista.
Je l' mozes da obrazlozis? Ozbiljno pitam, interesuje me...
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Da ti slikovito prikazem, na nasem trzistu (mada je i u ostatku eu slicno) bolje 5 godina stara E klasa/A6 nego glanc novi Passat ili Superb u ful opremi.
Pricamo o hotelima i slicno.
Odgovori