Čini mi se da ni Aygo ne upada u kategoriju dozvoljenih automobila
Dokle god se neko nada da će mladi ljudi biti vaspitavani i naučeni nečemu dobrom od strane društva, države, zakona i propisa, grdno će se razočarati. Svi smo bili deca (valjda), neki davno, neki skoro, ali valjda se svi sećamo zbog čega nešto jesmo ili nismo radili.
Ako je nešto pokazao 'Dunavski slučaj', to je da ne postoji zakon koji će nekoga sprečiti da napravi glupost. Jedino što će ga sprečiti je svest o sebi, svest o drugima, savest, i empatija sa drugim živim bićima. Ako postoji neki zakon koji ovome može naučiti (mladog) čoveka, ja bih baš voleo da ga vidim. Znamo svi vrlo dobro gde, kad i kako se ovo uči.
Ovo se ne odnosi samo na saobraćaj, iako su u saobraćaju posledice najbrže vidljive, na žalost.
Nisam protiv ovog propisa, nek se uvede, pa ako spasi makar jedan život biće dobro. Samo mislim da suštinski neće ništa biti promenjeno, jer nije problem u kolima, već u glavama vozača (i njihovih roditelja). I dokle god neko očekuje da će ovakvi zakoni nekoga vaspitavati i promeniti pre nego što napravi glupost, mislim da se vara.
Nije ni nebitno to što se time oštećuju normalni ljudi, sa normalnom decom i normalnim kolima, ali ponavljam, ako ovo spasi makar jedan život, vredi i dobro je.