1000 zašto - 1000 zato!
- stefank
- Pridružio se: 14 Nov 2014, 01:36
- Garaža: Audi Q7 3.0 TDI S-line / BMW X1 20d xDrive / Mini Countryman CooperD / Golf Plus 1.9 TDI
Re: 1000 zašto - 1000 zato!
Kakva kazna, ako uzmemo onu racunicu da se na svakih +7 kg "gubi" 1 ks (cini mi se da tako ide) on se nece ni pomjeriti iz mjesta sa 7 ljudi. 

Poslednja izmena od stefank u 13 Dec 2014, 16:17, izmenjeno 1 put ukupno.
- Kornjaca Rade
- Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
- Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Odakle je ova zgodna tabelica?

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- Kornjaca Rade
- Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
- Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet
-
- Pridružio se: 17 Jan 2012, 21:35
- Garaža: Audi A4 B9 Avant 2.0TDI
Zar nisu oni problematicni sa diznama i blokom motora?
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Zavisi u kom autu, nisu u svakom isti
Znam samo za pasata da je imao te problem, nisam čuo za gnojeve.Grujic napisao:Zavisi u kom autu, nisu u svakom isti
snork napisao:Ovde kaže (prvo pitanje):nikaragva napisao: High pressure mercury lamp, ako je google translate dobro to uradio.
Na wiki se pominje da su one izbacene i zamenjene sa metal halid sijalicama, zbog efikasnosti. E sad, ko zna o cemu pricam, verujam da ce odmah znati i odgovor
Da, ponovim pitanje u svetlu novih informacijaDa li mogu da koristim MH sijalice sa ovim balastom?
Can a Mercury Vapor ballast be used with a Metal Halide lamp?
No; a Mercury Vapor ballast can not be used with a Metal Halide lamp. This is not a UL listed and tested combination. This may result in early lamp and/or ballast failure. The opposite is true; a Metal Halide ballast (175 Watts and above) is capable of running an equivalent wattage Mercury Vapor lamp. The exception to the above is the new Pulse-Start Metal Halide lamps which require a starter/ignitor. Always refer to the ballast label for the lamp types the ballast is capable of running.
http://www.signasign.com/tech/hid_techguide.html
Pogledaj i ovaj dokument (What happens when mercury lamps are operated on metal halide ballasts, and vice versa): http://assets.sylvania.com/assets/docum ... 18a6e6.pdf
Izučio sam sve i rešio da se oprobam u praksi

Imam dve prigušnice, pod 250W i na obe čini mi se stoji, Mercury Vapor ballast.
Na jednu sam zategao HSP, a na drugu MH. I radi. Držao sam pola sata, radi sve ko metak. Tih pola sata mi je iz dvoršta blještalo kao da je NLO sleteo

Samo sam čekao kada će neko od komšija da dođe da vidi šta toliko varim u 2200

Zasto trole nemaju tablice?
Pre neko vece stojim na studentskom, i proslo je 20ak trolejbusa bez tablica. Samo je jedan zglobni, stariji imao.
Pre neko vece stojim na studentskom, i proslo je 20ak trolejbusa bez tablica. Samo je jedan zglobni, stariji imao.
Verovatno jer se ne vode kao drumska vozila nego su nekako strpane u istu grupu sa tramvajima pa imaju samo garažni broj.
Nemaju gde da pobegnu 

Pre nekog vremena sam se i ja isto to zapitao, tj. interesovalo me sta garantuje teh. ispravnost trola. Nekoliko dana posle, citam u novinama kako se neka organizacija i bunila, a odgovor koji su dobili je prilicno iznenadjujuc (i glup), a to je da "se planira" normalno registrovanje trola. Sad su to poceli, ali tek mali broj je registrovan. Ja se nadam da ce sve dobiti tablice, tek bi bila budalastina da neke imaju, a neke ne.
Inace, bas su skoro poceli, brojevi na tablicama su 85x.
TT
Inace, bas su skoro poceli, brojevi na tablicama su 85x.
TT
Имам једно потпитање...
Da, ja sam jednu ili dve starije video sa tablicama, dok su sve one novije solo furale bez tablica...
Ne vidim zasto bi bile 1. povlascene da GSP ne placa registraciju za njih 2. racunate kao tramvaji, kad se krecu ulicom isto kao autobusi...
Ne vidim zasto bi bile 1. povlascene da GSP ne placa registraciju za njih 2. racunate kao tramvaji, kad se krecu ulicom isto kao autobusi...