Vrlo ispravno razmišljanje u boldovanom delu. Pre nekoliko godina sam hteo da uradim slično, nažalost nisam bio dovoljno uporan.Dzoni_m napisao:Tekst je jako amaterski napisan. Ja npr pocinjem sa programiranjem jer zelim da naucim, iako godinama radim neke sasvim druge stvari u IT svetu. Odmah sam "ukopcao" problem i kanim sebe da pocnem od 0, organizacija, strukture podataka, algoritmi pa tek onda mogu da razmisljam dalje. Time se nece "zamajavati" na kursevima. Da li moze da se nauci sintaksa p. jezika za 3 meseca i teorija OOP? Moze. Da li ces da znas da napises kod ako ti neko da gotov algoritam, verovatno. Ali ako ti neko da zadatak i kaze resi problem, e obr'o si bostan. Da se razumemo, znam mnogo samoukih programera koji rade jako dobro i na dobrim pozicijama, ali imaju kilometre koda ispisanih i ko zna koliko projekata zavrsenih.

Po količinu gluposti koja izlazi u nekim od tih konkursa, mogu se meriti sa ovim člankom. Naravno poslodavac u tim Copy-Paiste oglasima traži znanje malog milion stvari koje su nekada i potpuno nesrodne i da je kandidat naravno sa iskustvom od 5 godina u tehnologiji koja postoji max 2 god. (verovatno treba da iz MS ili slične firme pređe kod njega) i naravno na kraju da te plati kikirikijem i to ako baš mora. Što reče jedan drugar: " ja da to sve znam, ne bih tražio posao kod vas."