Zanimljivi novinski i drugi članci

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Re: Zanimljivi novinski i drugi članci

Post od methane.master »

Dzoni_m napisao:Tekst je jako amaterski napisan. Ja npr pocinjem sa programiranjem jer zelim da naucim, iako godinama radim neke sasvim druge stvari u IT svetu. Odmah sam "ukopcao" problem i kanim sebe da pocnem od 0, organizacija, strukture podataka, algoritmi pa tek onda mogu da razmisljam dalje. Time se nece "zamajavati" na kursevima. Da li moze da se nauci sintaksa p. jezika za 3 meseca i teorija OOP? Moze. Da li ces da znas da napises kod ako ti neko da gotov algoritam, verovatno. Ali ako ti neko da zadatak i kaze resi problem, e obr'o si bostan. Da se razumemo, znam mnogo samoukih programera koji rade jako dobro i na dobrim pozicijama, ali imaju kilometre koda ispisanih i ko zna koliko projekata zavrsenih.
Vrlo ispravno razmišljanje u boldovanom delu. Pre nekoliko godina sam hteo da uradim slično, nažalost nisam bio dovoljno uporan. :kuku:

Po količinu gluposti koja izlazi u nekim od tih konkursa, mogu se meriti sa ovim člankom. Naravno poslodavac u tim Copy-Paiste oglasima traži znanje malog milion stvari koje su nekada i potpuno nesrodne i da je kandidat naravno sa iskustvom od 5 godina u tehnologiji koja postoji max 2 god. (verovatno treba da iz MS ili slične firme pređe kod njega) i naravno na kraju da te plati kikirikijem i to ako baš mora. Što reče jedan drugar: " ja da to sve znam, ne bih tražio posao kod vas." :kezo:
Širim haos!
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Meni je favorit kad traze fakultet i 5 godina iskustva na rukovodecim pozicijama za posao gde nemas nikog ispod sebe.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

To je stvarno hit.

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

A po kolicini gluposti u IT svetu tek mogu da se pricaju neprekidne price, jedna jezivija od druge. Od vraceva preko doktora i auto servisera do vrhunskih IT firmi i zaposlenih u njima. Strasno....
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Post od fq400 »

:rofl: :thumbup:
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

Saobraćajcima na dužnosti ukrali radar

http://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy ... _id=938264
:kuku:
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:

Post od Velja »

:rofl:
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Is this real life :kezo:

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
stefank
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2014, 01:36
Garaža: Audi Q7 3.0 TDI S-line / BMW X1 20d xDrive / Mini Countryman CooperD / Golf Plus 1.9 TDI

Post od stefank »

Pa ovi su gori od nasih. :loool:
Heineken
Reactions:

Post od Heineken »

Još neviđene razine povijesnog revizionizma: ukrajinski premijer Jatsenjuk tvrdi kako je SSSR napao nacističku Njemačku

http://www.advance.hr/vijesti/jos-nevid ... -njemacku/

:kuku:
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Haha, kakav bolid. Zar on nije dao ostavku?
Heineken
Reactions:

Post od Heineken »

"Nagovorili" ga da povuce ostavku... :kuku:
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:

Post od Velja »

Malezija: Skinhedsi protiv rasizma

Kuala Lumpur -- Azijski skinhedsi okupili su se u Kuala Lumpuru na muzičkom događaju čije poruke odudaraju od onih s kojima se njihova sabraća na Zapadu najčešće identifikuje.

Obrijanih glava, sa tetovažama po telu i kožnim čizmama, oko 200 skinhedsa iz Japana, Tajlanda i Malezije došlo je u malezijsku prestonicu u znak podrške borbi protiv rasne diskriminacije i droga.

Skup je organizovala malezijska podružnica SHARP-a (Skinheads Against Racial Prejudice), grupa koja je osnovana 1980-ih u SAD i koja promoviše antirasizam.

Bob Pandžang, jedan od organizatora, rekao je za AFP da je to prvo ovakvo okupljanje u većinski muslimanskoj Maleziji.

"Mi nismo nacističke skinhed grupe koje su rasističke. Mi se ne zalažemo za Maleziju Malezijcima, već promovišemo duh bratstva. Protiv smo rasizma, a među našim članovima ima i Kineza i Indijaca", istakao je on.

Verske vlasti u Maleziji osudile su ovaj događaj jer smatraju da učesnici svojim tesnim i pocepanim farmerkama i kožnim jaknama loše utiču na mlade iako su im "poruke dobre".

Malezija ima malu zajednicu skinhedsa koja je redovno na meti kritika islamiskih poglavara.

Pandžang je izjavio da se SHARP, koji u Maleziji ima oko 2.000 članova, uključujući "Skinhed devojke", protivi i seksualnom nasilju.

"Pridružio sam se skinhedsima privučen bratstvom i zanimljivom odećom", kazao je on.

Skinhedsi su se pojavili krajem 1960-ih u radničkim četvrtima istočnog Londona, kao buntovnički pokret protiv establišmenta.

Originalni skinhed pokret nije imao rasističku ni političku konotaciju. Tek kasnije će doći do prihvatanja nacističke ideologije i simbolike.

Danas skinhedsi na Zapadu uglavnom asociraju na agresivno ponašanje prema doseljenicima, posebno obojenim manjinama.
IZVOR: TANJUG
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Kaf sam pročitao naslov malo se ne zagrcnuh. :kezo: Dalji tekst razjašnjava, mada je sama pojava tog tog fazona na Dalekom istoku nama sa zapada apsurdna.

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Odgovori