Tesla automobili
Re: Tesla automobili
To znam, ali Nm je konstanta, pa je ubzanje isto od starta, a pri konstantnoj brzini, ks je nebitan
Ili gresim?
Ili gresim?
Nije isto od starta jer otpor vazduha raste pa ubrzanje opada sa brzinom.
No dosta je konstantnije nego kod obicnih kola.
No dosta je konstantnije nego kod obicnih kola.
-
- Site Admin
- Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
- Garaža: BMW 118i, CX-60
Kad vec pomenu otpor vazduha, jedan je od automobila sa malim koeficijentom otpora: 0.24
Sad mi jos nesto pade na pamet. Tesli kad stavite 21" felne umesto 19, bukvalno joj spustite performanse za 10%.
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
-
- Site Admin
Koje performanse? Sva merenja za P85D su na 21 inch tokovima a domet je 3% losiji. Ne 10%
- methane.master
Ne domet vec ubrzanja/medjuubrzanja.Dzoni_m napisao:Koje performanse? Sva merenja za P85D su na 21 inch tokovima a domet je 3% losiji. Ne 10%
Ali joj povecas max brzinu.
methane.master napisao:Logično.
Kod kola sa menjacem nije bas tako.
Trebalo bi slicne efekte da ima 2" veci tocak
Edit
U istoj brzini
Edit
U istoj brzini

Cekajte, koja je razlika ako je ukupni obim tocka isti u mm?
-
- Site Admin
@methane.master, Ma domet je potpuni zbun. NEDC kaze 502, Tesla navodi 2 neka (typical i projected) i ko zna sta tu ko racuna. Dok ene sednes za volan i probas.....dzaba. Isto kao i za ICE automobile.
https://www.youtube.com/watch?v=Rt6daT51_sM
Lepo resili TC.
Aha, mislis na ono od 100 km/h pa na vise? Verovatno. Nisam jos video niko da je data log-erom izvukao te podatke. Uglavnom se bave onim 0-100. Mada sad gledam ovaj:Ne domet vec ubrzanja/medjuubrzanja.
https://www.youtube.com/watch?v=Rt6daT51_sM
Lepo resili TC.
Ako je isti obim onda nema veze.NexT napisao:Cekajte, koja je razlika ako je ukupni obim tocka isti u mm?
Ne znam da li je isti, iz nekog razloga sam utripovao da je 21 ceo tocak veci a da je profil gume slican.
Verovatno sam pogresio i na 19 su "balonjare"

Samo još nismo utvrdili da li je Tesla na nivou Passata.
Sad sam gledao na osnovu cena u CH. P85D sa skoro svom opremom (osim auto pilota) izađe kao 535d sa nekom srednjom opremom. Kod 535d nisam ubacivao opremu koju Tesla ni nema, tipa adaptive drive, individual opremu, B&O ozvučenje i sl. S obzirom na cenu struje i manje takse, mesečna cena eksploatacije Tesle bi bila nekih 20% manje.NexT napisao:Mene zanima realno poredjenje, kupis Teslu S u D, i sta moze iz klase, E, A6, 5 da se kupi za te pare, sa kojim motorom i koja je razlika u eksploataciji do 100kkm.
Najvise me zanima i enteriejr kako ce se pokazati na takvim kilometrazama i koliko ce se smanjiti kapacitet baterija posle xyz ciklusa punjenja...
Pričamo o novim automobilima na osnovu cena iz konfiguratora. Druga je stvar što BMW za razliku od Tesle možeš uzeti kao test ili auto sa lagera za 20-30% jeftinije

- methane.master
Eno u klipu što sam kačio, vlasnik kaže da tih 500km može možda samo na stazi dok se vrti u krug nekom ne velikom brzinom.Dzoni_m napisao:@methane.master, Ma domet je potpuni zbun. NEDC kaze 502, Tesla navodi 2 neka (typical i projected) i ko zna sta tu ko racuna. Dok ene sednes za volan i probas.....dzaba. Isto kao i za ICE automobile.
Širim haos!