Kupovina mercedes G klase - misljenje?

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
T-error
Reactions:
Pridružio se: 28 Jan 2015, 21:30

Re: Kupovina mercedes G klase - misljenje?

Post od T-error »

starac vujadin napisao:Za te pare i to godište naći ćeš neku izakanu radnu mašinu od nekog pasioniranog pecaroša, lovca, off road freak koji se takmiči ili nekog terenskog radnika koji ide po vukojebinama. Može da se naiđe i na bivše vojno ili pandursko vozilo (kad budeš gledao neki stariji moraš da obratiš pažnju da nije Puch s maskom Mercedesa da bi se prikrilo da je bio u vojsci ili panduraciji). Sve u svemu, šanse da nađeš neki iole očuvani primerak, a to godište su u sferi teorije. G klasa je tek mnogo godina kasnije stekla "klasu" i počeli su ljudi da je čuvaju. Kada je napravljena ona je bila namenjena da bude magare za najteže zadatke, pa su se tako prema njoj i odnosili. I koliko god bila dobro napravljena za ove godine se to vozilo umorilo i moraće u njega da se uloži, a ti si očigledno stisnut s lovom.
Pored toga hoćeš da je upotrebljavaš na način da će sve njegove mane doći do izražaja, a nijedan kvalitet i odmah ćeš videti da si se neviđeno zajebao i da sam sebi ličiš na Tarzana na balu kod engleske kraljice.

Ok, al hipoteticki gledano, da li je bolje uzeti sredjen kao ovaj sa slike onda? A inace, ne slazem se za vozila iz vojnog parka. Po mom misljenju, ta vozila su jako pazena i cuvana, naravno da ima izuzetaka. Za pandurska vec imam drugo misljenje.
A sto se tice delova, npr. za amortizere na e bayu..85 e http://www.ebay.co.uk/itm/MERCEDES-G-WA ... 0303008354
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Vojna vozila su redovno pažena, ali su i dosta korišćena, menjala su mnogo vozača i već su jako stara. Usput naša vojska nema para tako da je i tu bilo snalaženja s delovima ili nije bilo moglo tako pa su stajala. Mada bi meni lično bila veća fora da vozim Puch, ali vrlo malo ih je civilno prodato.

"Sređivan" G nije isto što i "sređivan" "kec". Ima tu komplikovanih i skupih sklopova. Sređivano u prevodu znači da je neko izakanu ragu našminkao da je proda. Onaj koji je sredio stari G, taj ga i vozi za sebe i neć lako da je se odrekne.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Ako ti i pored ovoliko postova za ne i nijednog za da i dalje želiš G klasu, ili si stvarno zaljubljen u nju ili misliš da će ti ona podići status u društvu. Ako ti je G klasa ostvarenje svih snova uzmi je, šta drugo da ti kažem. Na kraju krajeva prodaj je posle godinu dana i budi srećan celog života što si ispunio svoj san, a ako budeš u boljoj situaciji kupi je ponovo. Ja sam tako srećan što sam vozio M3 i zadovoljio svoju želju, sada sam miran.

S druge strane ako ti muvanje devojaka na auto igra ulogu, ako se uzme da devojke koje padaju na auto nisu vredne za ozbiljnu vezu, samim tim su približnije onima koje plaćaš, računica je sledeća:

- Za cenu auta možeš da platiš 40 različitih koje izgledaju isto kao "normalne" sponzoruše a verovatno bolje znaju znanje, još te i ne lažu da im se sviđaš.
- Za registraciju na godišnjem nivou možeš biti s još 3
- Za gorivo s još 10
- Za riknjavanje nekog ne zamenskog dela minimum 10

U principu, ako je svrha G klase da digneš status u društvu među pripadnicama lepšeg pola, moraš biti svestan da za dve godine za iste pare možeš biti sa 86 devojaka sličnog kalibra, malo slobodnijeg uma i veće potrebe za parama.

Ovo se ne zezam, nego me iznervira kad mi neko od poznanika kaže brate ja da imam X6 ja bih to i to i onda mu ja iznesem ovu istu kalkulaciju, samo daleko ekstremniju, pa reko možda i tebi pomogne. Možda to i ne priznaš javno, verovatno niko i ne bi, ali ovo su samo činjenice kojih treba biti svestan. Isto kažem i nekome ko kaže brate idem u Stefan Braun, naručim flašu i 4 red bulla za 15.000 i devojke same prilaze, pa onda bolje idi pa plati 15.000 i odradi to što hoćeš.
Korisnikov avatar
T-error
Reactions:

Post od T-error »

Pazite, ja bih uzeo 4runnera 98,99,`00. definitivno, iako mi nije ni blizu G po estetici, ali apsurno mi davati za registraciju 800e, a osim toga, isto toliko je problem naci za ovaj konkretno model, delove...znaci madjarska, ceska, ili bugarska :glavomuzid:
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Meni bi bio veći fazon da vozim Pinza 6x6. :)
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
T-error
Reactions:

Post od T-error »

AcaKayak napisao:Ako ti i pored ovoliko postova za ne i nijednog za da i dalje želiš G klasu, ili si stvarno zaljubljen u nju ili misliš da će ti ona podići status u društvu. Ako ti je G klasa ostvarenje svih snova uzmi je, šta drugo da ti kažem. Na kraju krajeva prodaj je posle godinu dana i budi srećan celog života što si ispunio svoj san, a ako budeš u boljoj situaciji kupi je ponovo. Ja sam tako srećan što sam vozio M3 i zadovoljio svoju želju, sada sam miran.

S druge strane ako ti muvanje devojaka na auto igra ulogu, ako se uzme da devojke koje padaju na auto nisu vredne za ozbiljnu vezu, samim tim su približnije onima koje plaćaš, računica je sledeća:

- Za cenu auta možeš da platiš 40 različitih koje izgledaju isto kao "normalne" sponzoruše a verovatno bolje znaju znanje, još te i ne lažu da im se sviđaš.
- Za registraciju na godišnjem nivou možeš biti s još 3
- Za gorivo s još 10
- Za riknjavanje nekog ne zamenskog dela minimum 10

U principu, ako je svrha G klase da digneš status u društvu među pripadnicama lepšeg pola, moraš biti svestan da za dve godine za iste pare možeš biti sa 86 devojaka sličnog kalibra, malo slobodnijeg uma i veće potrebe za parama.

Ovo se ne zezam, nego me iznervira kad mi neko od poznanika kaže brate ja da imam X6 ja bih to i to i onda mu ja iznesem ovu istu kalkulaciju, samo daleko ekstremniju, pa reko možda i tebi pomogne. Možda to i ne priznaš javno, verovatno niko i ne bi, ali ovo su samo činjenice kojih treba biti svestan. Isto kažem i nekome ko kaže brate idem u Stefan Braun, naručim flašu i 4 red bulla za 15.000 i devojke same prilaze, pa onda bolje idi pa plati 15.000 i odradi to što hoćeš.

To imam reseno, najiskrenije.., a takodje i mojoj lepsoj polovini se isto tako svidja ovaj dzip vise nego bilo koji drugi, ali razumem sta si hteo da kaze vezano za troskove, i mislim da se slazem sa tobom, i drugima koji su bili ljubazni da se ukljuce, oko vecine stvari koje ste izneli, zato i trazim savet i pomoc. Da me ne shvatite poglesno, ali gajim nadu da mozda mogu da to ispratim, zato i trazim konkretne razloge, tipa , ovo ili ono je nemoguce naci , odnosno moguce ali kosta previse za ovaj model, i koliko je to ''previse'' u ciframa? :pivo:
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Gezo, ja sam poslednjih par izlazaka u grad išao u kombiju od Kikija Lesendrića (al nije brendiran ništa, samo sam uzeo od njega pošto svoj nemam), pokupim celo društvo i zajebancija. 5x bolji provod i utisak posmatrača nego s M3.

Teror, teško ćemo ti to ovde izneti jer nemamo nijedan G od ranije pa da smo upoznati koliko toliko a tim.
Korisnikov avatar
T-error
Reactions:

Post od T-error »

AcaKayak napisao:Gezo, ja sam poslednjih par izlazaka u grad išao u kombiju od Kikija Lesendrića (al nije brendiran ništa, samo sam uzeo od njega pošto svoj nemam), pokupim celo društvo i zajebancija. 5x bolji provod i utisak posmatrača nego s M3.

Teror, teško ćemo ti to ovde izneti jer nemamo nijedan G od ranije pa da smo upoznati koliko toliko a tim.
:sesir: :klanjamse:
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Evo ti okvirne cene delova, ali racunaj da vecinu kod nas moras original da kupis, pa su minimum 50% skuplji, a takodje racunaj na nedelju dana za svaki deo minimum, jer siurno nista nemaju na stanju van potrosnih delova.
Cene su u funtama.

http://m.bestpartstore.co.uk/mercedes-b ... s-w463/939

Ja da sam na tvom mestu i da nesto toliko zelim, probao bih, pa makar i po cenu da se opecem.

Racunaj samo da ta vozila idu vecnost do 100 i da ce Yugo biti brzi od tebe.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Brate ako hoce da stavlja matori 2.3 na plin znas koliko mu je bitno ubrzanje (ako bi i mogao 100 sa tim motorom) :D

P.s. jos bolje ako moze 2.0d bez turbine, mislim ima reduktor pokrenuce se iz mesta :D

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
T-error
Reactions:

Post od T-error »

:loool: pazi, hrcak u ''tockicu'' da vrti , nije mi bitno, do 130 , vrh puna kapa :)
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

NovosaCki je kupiti hardcore terenca za voznju asfaltiranom ravnicom :kezo:

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
MilisaV
Reactions:
Pridružio se: 11 Jul 2012, 15:39
Garaža: bmw 525d

Post od MilisaV »

moje lično mišljenje je da nema šanse da ti kupiš ovaj auto.

planiraš da prelaziš 6000 km godišnje i problem ti pravi koliko auto troši

o čemu mi dalje da pričamo onda. o održavanju i sličnom? jedino da se moliš bogu da ništa ne crkne dok je kod tebe, jer ako bilo šta crkne parkiraćeš auto i to je to.
žena može biti sa sela a auto mora iz nemačke
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

MilisaV napisao:
planiraš da prelaziš 6000 km godišnje i problem ti pravi koliko auto troši
+1 zaobiđi G klasu i nađi nešto jeftinije i što manje troši, tipa Honde HRV.

Sent from my LG-P880 using Tapatalk
Odgovori