Vežbanje, dijete, teretana...

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Re: Vežbanje, dijete, teretana...

Post od Ji 4Tze »

i forma se vraća jako brzo i ne treba nikakvih suplemenata za to.
smanjite intenzitet vežbi pa će biti potrebno manje unosa.

ne mora vežba da bude 4x8 ponavljanja a 4 serije po mišićnoj grupi, dovoljno je i 3x8 sa npr. 2 serije po grupi, ali preraspodelite rad na mišićnim masama... opteretite celo telo sem jedne važne mišićne grupe. npr ovako nešto

http://www.iron-age-classic-bodybuildin ... utine.html

I onda nema preteranog "trošenja" pa neće biti ni preteranog unosa.
Al realno se zapitajte - da li stvarno mislite da vam za normalno vežbanje treba neka plastična kanta od 4-5-7-8 hiljada dinara po kg da bi dobili masu?

Pogotovo sa 35+ godina...
Boringly average, but also perfect for school run mums
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Neki nemamo 35+ godina i ne treba nam za povecanje mase, vec za topljenje masti, za sta je protein svakako velika pomoc, posebno izolat, a narocito hidroizolat :)
A realno je da se uzimaju oko 2,3 kantice mesecno, za one koji zele da nabace masu, pa to izadje poprilicno skupo, pogotovo ako se koriste skupi proteini od oko 80-100e.

Pritom, whey pomaze u smanjenju pritiska, smanjenju rizika od srcanih oboljenja, smanjuje holesterol, potpomaze kod ljudi sa astmom, pimaze i kod oboljenja raka.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Leci sidu :kezo:
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Ti se smej, ali 90% ljudi.ovde se nije ni potrudilo da se informise sta je zapravo whey i za sta se sve koristi, te sta su istrazivanja pokazala.
Kao sto sam rekao, koristi se i u formulama za bebe.

Sent from my Sony
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Heroj verovatno misliš na hidrolizat, jer je hidro izolat ili hidro whey nešto drugo. Realno, kao što je Ogi spomenuo, nećeš osetiti neku razliku. Ono što je bitno kod hidrolizata i kod hidro izolata je procenat di- i tri- peptida, a to ti niko ne navodi u specifikaciji, a cena daleko prevazilazi opravdanost (ukoliko uopšte postoji opravdanost) veće cene, posebno za rekreativce i polurekreativce.

Hidro whey bi recimo bio bolji za intra workout konzumaciju, jer se apsorbuje strahovito brzo. Nisam siguran da ih uopšte ima u radnjama kod nas.

Ja bih se držao klasične mešavine koncentrata-izolata, kada su saveti u pitanju i PWM, a ja lično preferiram koncentrate jer whey uzimam posle treninga i/ili pred spavanje umesto večere.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Da, hidrolizat ja zovem hidroizolat :)
Svakako je bolji, sto se brze apsorbuje, manja su.alergena svojstva, manji pritisak na zeludac, jer se zna da velika kolicine wheya, koje vezbaci uzimaju, moze da izazove mucninu, glavobolju, slabljenje apetita i jos neke banalne, ali nepotrebne tegobe.
Plus je ogroman procenat proteina, sa najmanjim procentom masti i ugljenih hidrata, sto znaci manje kalorija, sto opet, nekome znaci.

Iskreno, prvi put cujem da postoji Hydro Whey, kao posebna vrsta proteina, obicno tako neki zovu hidrolizat.

Sent from my Sony
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Ta cistoca (procenat masti i UH), kao i brzina apsorpcije znaci mozda nekome ko se sprema za takmicenje, ali tebi vrlo do jako malo, ako i uopste ilti izolat ti je vise nego ok.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Znaci svakome, a meni posebno i reci da je meni bacanje para je cista ogranicenost iz licne perspektive.
Ocekivao sam takvo.nesto.od Ogija, koji je za protein saznao u Blicu verovatno, ali ne i od drugih, dobro informisanih ljudi.

Sent from my Sony
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

+1, da li on ima 100 ili 140kcal po meri (što je u relativnom iznosu ogromna razlika), u apsolutnom odnosu to je zanemarljivo, posebno za muškarca od 90-100-110 i više kila. To su dve kockice čokolade, ni toliko.

Brzina apsorpcije, opet igrala bi da ti ostatak priče ispratiš kako bi trebalo, a to su neke BCAA pred i u toku treninga, tečne amino u toku treninga, ozbiljan trening gde je svaka sekunda isplanirana, a da li se apsorbuje za 30-60 minuta kao koncentrati, ili za 20 je zaista nevažno. Opet nekom možda jeste, ali taj neko nismo ni ti ni ja ni Delija. Jer će meni više štete da napravi to što sam danas popio dva espresa i 0.5l koka kole nego što će da mi znači tih 10 minuta u apsorpciji.

Moram da se složim, u ogromnoj do potpunoj meri jeste bacanje para. Da ti imaš 10% masti pa da hoćeš da se spustiš na 8% a pritom ti je ishrana već na max. kao i treninzi, kardio, spavanje, odmor, pa da si iscrpio sve moguće načine da oboriš % masti, pa i da razumem, ovako je bacanje para.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

I opet vazi moj prethodni post.
Ti proteini su kod mene najmanje uzeti zbog toga sto ce dati bolje rezultate.
To je zavirivanje u tudji.zivot, bez ikakvog obzira na informacije koje posedujete ili bez ikakvog informisanja, slicno onim izjavama, sta ce njemu Porsche, kada ga ne gazi, baca pare.
Ja jos jednom kazem, protein je sam po sebi bacanje para, ako cemo tako da gledamo.
Ako hocete da stekate pare, stekajte, ja nikome ne govorim da treba da da 30e vise za protein.

Sent from my Sony
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Ti si puko nacisto :kezo:
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ovi moji koštaju 17. Meni to traje mesecima, 2 obroka nedeljno.

Tapatalk
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Delija napisao:Ti si puko nacisto :kezo:
Ne, nisam pukao, 4 merice dnevno, to je 160 kcal manje, a da zelim da rastem, trebao bih 8 merica dnevno, sto je 320kcal manje, sto znaci da moram manje insulina da uzmem, jer mi manje raste secer, brza apsorbcija proteina meni opet znaci, jer mi se zbog dijabetesa nenormalnom brzinom i pumpaju misici i brzo dolaze do limita, te i brzo atrofiraju.
Takodje, meni najvise smetaju seceri, zato sto brzo dizu secer, mnogo brze nego sto to vestacki insulin koju unosim, moze da smanji, pa se umesto razbudjivanja, ja od secera, uspavljujem, grce mi se misici i smanjuje mi se snaga i energija za sigurno 30%, sto dovodi do slabijih mogucnosti tokom vezbanja.
Sve to je nekada bilo smanjeno i manje primetno, ali kako starim, sve to uzima sve vise maha, pa otud i imam ozbiljne probleme i nuspojave mog zajebavanja sa slatkisima, od kojih je.jedna, iznenadna osrednja intolerancija na laktozu, a druge dve, vise primetne su visok pritisak i gojaznost.
Ja nisam neko ko je uzeo protein da bi dizao 150kg iz benca, nego neko ko zeli da na leto moze da ode dalje od 300m, bez da mora da sedne.
Vama je kvalitet tih supstanci zajebancija, jer vam je na kraju skoro nebitan, ali meni je i te kako bitan, jer se odrazava na moj ceo dan i bas zato ga i.ne.pijem dok ne sredim ostale stvari, bez kojih je bespoentno da pijem protein.

Sent from my Sony
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Al' se ti frljas tim mericama :D
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

nidza napisao:Ovi moji koštaju 17. Meni to traje mesecima, 2 obroka nedeljno.
Čekaj koji sad tvoji? Ne mogu da po'vatam ko se čime drozira.... i gde se dedoše one poruke o müslima? :kezo:
Širim haos!
Odgovori