Vežbanje, dijete, teretana...
Re: Vežbanje, dijete, teretana...
Na 130kg, 2g po kilogramu koje uzimaju vezbaci, koliko je to, posto je jedna merica 31g?
Ja zato uzimam 4, jer ne zelim da rastem, vec da smanjim hranu, a opet da imam dovoljno proteina da ojacam i da smrsam.
Sent from my Sony
Ja zato uzimam 4, jer ne zelim da rastem, vec da smanjim hranu, a opet da imam dovoljno proteina da ojacam i da smrsam.
Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Brate pa onda ne bi jeo nista, ceo dnevni unos da uneses iz praska? Pa gde je to zdravo. I koliki ti je BF na 130kg? Nemas 130kg misica. I ne raste se od proteina, nego kalorijskog suficita. Cak iako je drugacija situacija zbog dijabetesa, sigurno zbog povecanog unosa proteina neces postati hulk ako to ne zelis i ako treniras da skines mast.
Jel citas ti uopste sta pisem ja?
Rekao sam neko moje tezine, a da hoce da raste. Na 8 merica, imas 200g proteina.
Ne treba meni protein da rastem, vec da se smanjujem.
Pa zato i necu unositi toliko, a 100g proteina sigurno nije ceo dnevni unos. Racunaj da necu mnogo unositi putem hrane.1500-2000kcal dnevno cu da.unosim, sa malo.mesa, pa tih 160 sto.ustedim samo na proteinu, nije malo, to mi je jedna cela uzina.
Sent from my Sony
A
Rekao sam neko moje tezine, a da hoce da raste. Na 8 merica, imas 200g proteina.
Ne treba meni protein da rastem, vec da se smanjujem.
Pa zato i necu unositi toliko, a 100g proteina sigurno nije ceo dnevni unos. Racunaj da necu mnogo unositi putem hrane.1500-2000kcal dnevno cu da.unosim, sa malo.mesa, pa tih 160 sto.ustedim samo na proteinu, nije malo, to mi je jedna cela uzina.
Sent from my Sony
A
Poslednja izmena od Xepoj87 u 05 Feb 2015, 20:13, izmenjeno 1 put ukupno.
Neko tvoje tezine (130kg) ko hoce da raste je odprilike ovaj tip

O cemu pricas ti, kakve sada veze ima kako izgleda neko od 130g, ko hoce da raste sa celom ovom pricom???
Sent from my Sony
Sent from my Sony
Ima veze zato sto ni on nece piti 300g praska, nego ce i jesti normalno, a neko ko ima 130kg, bez problema unese hranom 200g proteina (ako ja mogu 150g sa 70kg). Zato sam i napisao da se frljas mericama. Ali ajd da prekinemo na vreme 

Ima.dosta ljudi koji menjaju obroke proteinskim sejkovima, to zaboravljas. Takodje, tom tvojom logikom, niko ne bi uzimao suplemente.
Sent from my Sony
Sent from my Sony
Pa da zameni jedan obrok ili da dopuni izmedju obroka. Gde 8 merica, pa ja mislim da to niko ziv ne radi iskreno.
Iznenadio bi se koliko se zapravo unosi proteina kod vezbaca.
Oni koji hoce da rastu unose i po 3g po kg telesne mase, a neki i preteruju do 5g.
Sent from my Sony
Oni koji hoce da rastu unose i po 3g po kg telesne mase, a neki i preteruju do 5g.
Sent from my Sony
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Heroj. Nisam na tebe ni mislio.
Umesto "whey"-a nek popije čašu surutke na dan-dva pa ce da ima sve benefite koje navodiš.
Meni su te kantice (kesice) totalno besmisleno za rekreativce. Znam da zvuči opako kad se priča ortacima o whey-u, kreatinu, izolatima i sl.
Bolje domaći muzolat od krave povremeno. Ko vežba, nek smanji broj ponavljanja i neće trošiti mišiće toliko...
Umesto "whey"-a nek popije čašu surutke na dan-dva pa ce da ima sve benefite koje navodiš.
Meni su te kantice (kesice) totalno besmisleno za rekreativce. Znam da zvuči opako kad se priča ortacima o whey-u, kreatinu, izolatima i sl.
Bolje domaći muzolat od krave povremeno. Ko vežba, nek smanji broj ponavljanja i neće trošiti mišiće toliko...
Boringly average, but also perfect for school run mums
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Umesto toga može i šećernu vodicu, iste će benefite da ima.
Sada razmisljam nesto... Scuderia, sta jedes ti, kada unosis 150g proteina svaki dan, sa svojih 70kg?
Ji 4tze, fora je sto ces tim putem mnogo nezdravih sastojaka unositi, ako zelis da upotpunis proteinski suficit.
Sent from my Sony
Ji 4tze, fora je sto ces tim putem mnogo nezdravih sastojaka unositi, ako zelis da upotpunis proteinski suficit.
Sent from my Sony
Xepoj87 napisao:Iznenadio bi se koliko se zapravo unosi proteina kod vezbaca.
Sent from my Sony
Ali ne moze organizam toliko da iskoristi ako je 5g po misicnoj masi ?
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Pa sad i ja nesto razmisljam i kontam da mi zapravo i nije toliki problem tih 120-150g, samo sto je malo jednolicno. U 6 celih jaja i 500g mesa dnevno imas 150ak g. Mlecne proizvode ni ne brojim, udje i odatle nekad nesto sitno. Moze i 10-15 belanaca umesto 6 celih, ali zavisi od dana i treninga. Nekad jedem kao mecava, nekad slabije, ali nikad ispod 100-110g.
Po kg tezine. Sportisti trose 1.7-2g po telesnoj masi, sto znaci da za napredak treba vise. Obicni muskarci koji ne vezbaju zahtevaju oko 1g proteina po telesnoj masi dnevno.
Naravno da je 5g suludo, verujem da i za 3g da iskoristis, treba da umires od treninga.
Scuderia, ti pricas o zdranju.
Verovatno imas ubrzan metabolizam, pa ti to ne ide u salo, ali ce retko kome to odgovarati.
Sent from my Sony
Naravno da je 5g suludo, verujem da i za 3g da iskoristis, treba da umires od treninga.
Scuderia, ti pricas o zdranju.
Verovatno imas ubrzan metabolizam, pa ti to ne ide u salo, ali ce retko kome to odgovarati.
Sent from my Sony
Poslednja izmena od Xepoj87 u 05 Feb 2015, 20:56, izmenjeno 1 put ukupno.