Vežbanje, dijete, teretana...

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Re: Vežbanje, dijete, teretana...

Post od Uroš S. »

Ne karikiram samo ukazujem na apsurd uzevši u obzir posebnost tvoje situacije i stanja(što apsolutno poštujem, a mislim da se bahato ponašaš s tim u vezi ali to i sam znaš) , i insistiraš kako je ta ušteda značajna, a sa druge strane vodiš život ekstrema, bilo u ishrani, bilo u fizičkom naporu, nespavanju do pet ujutru. Ne kažem ja da debeli lik koji puši, pije, mrče, i nije u kondiciji ne može da bude vrhunski kondicioni trener, samo bi mi bilo smešno kada bi me taj isti trener ubeđivao kako je od neverovatnog značaja za dobrobit organizam da se popije casa vode pre svako obroka i jabuka pred spavanje.

Edit. Znam šta ćeš da odgovoris ali neću nastavljaju polemiku.
Huawei P6 TT
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Xepoj87 napisao:Ja zaista mislim da ti mene zajebavas.

Pored toga, ko pojede 2kg mesa za rucak?
150g proteina je blize 800g mesa dnevno.
Uz 800g mesa, ti uneses i.jedno 100g masti, osim ako svaki dan jedes 800g belog mesa ili najkvalitetnije i najmladje teletine ili zdrebece meso.
Pri tom, cisto sumnjam da vecina kupuje toliko kvalitetno meso, da zaista sadrzi odgovarajuce kolicine proteina i masti, pa to.vise dodje.do 1kg mesa dnevno.
Ja najvise volim da jedem meso, pa u proseku ne jedem vise od 300g mesa dnevno, sa mojih 130kg.

Sent from my Sony
O cemu ti. Jel citas sta ti je napisano. Pojedem 300-500g mesa, ostalo drugi izvor (da ne kazem iz jaja :kezo: ). Meni je normalno da pojedem 4 obroka dnevno, pogotovo ako ustanem ranije, treniram posle dorucka i drugi obrok je odma nakon treninga. Kada sam ustajao oko 8-9 i jeo odma, drugi obrok bi bio vec u 12, tako da moram bar jos 2x jesti dok ne legnem tj 8-9 uvece. Nikakvo prezderavanje nego potreba ako se dobro trenira.
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

I sad pokusavas da okrenes diskusiju na Scuderia vs suplementacija iako sam striktno komentarisao glupost od 8 merica dnevno. Mislim da s tim slazu i ljudi koji ozbiljno i dugo koriste suplemente. Evo i da uzmes moj slucaj u scenariju gde bi koristio suplemente, svako moze da pojede 300g mesa dnevno i 6-8 belanaca, ostalo nek bude merica, dve proteina. To je i dalje bar 4x manje od 8. Cak i ako pricamo o ljudima sa 130kg i 10% masti, sigurno nece uneti 250g praska, nego ce pola od toga pojesti kroz cvrste obroke.
Poslednja izmena od Scuderia u 06 Feb 2015, 12:41, izmenjeno 1 put ukupno.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Milos ti je lepo objasnio, a i ja u vise navrata, kakve veze ima moje trenutno ponasanje, sa buducim planiranim ponasanjem?
Ja ne pijem sada protein, sto sam takodje rekao par puta.

I meni je apsurd da ti bacas pare na sve kinesko, umesto da kupis par ljudskih stvari, da se igras satovima koji su meni ruzni, pa ti nisam nikada rekao da zato sto je to meni bacanje para i vremena, da bacas pare i trosis vreme na gluposti, jer tebi yo znaci.
Za to sto si kupio, mogao si da.pokrijes dve razlike u kvalitetnijem proteinu.
Nisam ti rekao da mi je apsurd to sto uzmes u fast fudu da.jedes, pa uzmes da jedes bez hleba, jer treniras i hoces da smrsas, da je bolje da si kod kuce jeo kuvanu piletinu i brokoli.
Nekome nesto znaci, iz kog god razloga i ne moze neko drugi da.mu kaze da baca pare.
Sta tek da kazem za Coravog, sto je kupio nakazu od kola, pa ga onda munjio nekim folijama i bacao pare?
Ajde onda svakome ko je uzeo nesto sto njemu ne treba, da kazemo da baca pare?
Pogledaj Paju koje je pare bacio na bike, Rakhil na kojekakve gluposti balavi, pa nikome nista nisam video da si rekao.
Ja nisam nista od toga rekao, zato sto je to nesto sto njih zadovoljava i naravno da nemam prava da im kazem da bacaju pare na gluposti, samo zato sto je to nesto meni bespoentno.
Pri tom, ja sam ovaj protein platio 5e vise od ove domace krdze sto Ogi pije, ali nisam hteo da spominjem to, jer zaista smatram da neko treba da pristi sebi najbolje ukoliko moze.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
rade74
Reactions:
Pridružio se: 31 Mar 2013, 17:29

Post od rade74 »

Proteini nisu zamena a ni glavni obrok.To je dodatak ishrani i to samo ako ishranom nisi u mogucnosti uneti tu kolicinu.
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Pa ako jedes s hlebom, moze 8 merica proci kao glavni obrok :kezo:
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Pih, ja sam mislio da izbacim jedan obrok, a ubacim čist protein. Čisto da ne gubim mišiće.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Scuderia, ne skrecem temu nigde, apsolutno ne vidim kako ja to bacam pare, tako sto.sam rekao da bi meni ili nekome sa.mojom kilazom, trebalo 8 merica da hoce da raste?
Ja, niti to ikada planiram, niti sam rekao da cu to da uradim ili da sam ikada radio, pa zaista zelim da mi objasnis, kako ja tu bacam pare?
Nadam se da si napokon skapirao.

Da, kao sto sam ti rekao, 8.merica je 200g proteina, ne 300 i ne 250, nego 200g.
Vezbaci lagano uzimaju to u prahu i jos oko 100g u hrani, sto sam dokazao da nije tako lako uneti, pogotovo sto protein bas ubija apetit
A verujem da si ti lupio da.unosis 150g dnevno sa svojih 70kg tezine, a da je realnost ispod 100g.
Znam da tebi tih 350g deluje apsurdno mnogo, ali nije nista cudno u bodybuildingu.
Zdavu ishranu nije lako i jeftino napraviti, pa se cesto to nadoknadjuje bas tim suplementima.

Nikaragva, naravno da mozes da zamenis obrok, ne vidim sta lose taj miks amino kiselina sadrzi, pa da mora jos nesto uz njega da se koristi za jedan obrok.

Sent from my Sony
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Meni google rece da je merica 30-35g, znaci 240-280g prot. A ako u 400-500g belog mesa i 12 belanaca ima ispod 100g proteina onda je jasno ko lupa gluposti :)

Ne bih te vise zadrzavao, dovoljno si me oraspolozio do sad :kezo:
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Šta da uzmem onda u toj situaciji?
Ne vežbam skoro ništa, ali hoću kompletno da izbacim jedan obrok i cepam samo protein. A vezbaću kada otopli, ne mogu sad po hladnoći da vozim biciklo.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

A što bi cepao samo protein.
Izbaci jedan obrok, zameni ga ... jabukom? :mrgreen:
Koji obrok hoćeš da izbaciš?
Boringly average, but also perfect for school run mums
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Nisam rekao da lupas.gluposti, vec da si lupio za kolicinu proteina koje unosis, ali te verovatno kompleks drma, pa.si to skapirao kao da sam ti nesto.ruzno rekao.

Prvo, pokazao.si mi koliko ne znas o necemu oko cega se vec dva dana raspravljas.
Merica u iso 100 je 31g, od toga 25g proteina. Ni jedan whey miks, ne sadrzi 100% protein, to je nesto sto sam znao pre deset godina, kada nisam znao da je whey isto.sto i protein surutke, zapravo sam tada.povezivao to sa dobijanjem mase iskljucivo, nije me zanimalo uopste, pa sam znao da ne postoji 100% protein.

U 500g belog.mesa ima tacno oko 100g proteina.
Opet, verovatnoca da ces da.nadjes.toliko kvalitetno belo.meso je mala.
I da li zaista jedes 500g belog mesa i 12 belanaca svaki dan?

100g belanaca ima 10g proteina.
Jedno belance u proseku ima 25g, sto znaci da 12 belanaca ima oko 30g proteina, i to.opet u slucaju da uzimas kvalitetna jaja.

Ta ishrana o kojoj ti pricas, dnevno kosta oko 1500 dinara dnevno, da ne dobijes povisen holesterol i ostala sranja.
Evo, ja cu odmah da ti kazem da ti je i.najskuplji protein jeftiniji, a opet efikasniji.

Sent from my Sony
Poslednja izmena od Xepoj87 u 06 Feb 2015, 13:11, izmenjeno 1 put ukupno.
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

E ako ti kazes onda je tako :D
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Ne znam na koji deo mislis, posto sam te upravo edukovao o vise razlicitih tema.

Sent from my Sony
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Uzeo sam Scitec Profesional, vanila sumsko voce, mmmm.. :D
Odgovori