Vežbanje, dijete, teretana...

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Re: Vežbanje, dijete, teretana...

Post od Milos »

I ja sam ga to pitao,secam se kad sam bio anoreksican letos,stavim laptop na stomak pa ne vidim titlove :(
A sad full HD :D
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Iz licnog iskustva, 5 litara vode je glupo. Kad sam morao mesecima da pijem 5l dnevno to je bilo grozno, pisao sam na 15 minuta bukvalno. Nadjes se negde na 2l vode, uneces bar jos litar kroz hranu i druge napitke, i ful fulova. Nisu ni svima potrebe iste niti organizmi pa da dajete tako nasumice litraze.
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:

Post od Milos »

Litar na 35 kila.
Najbolje rasporediti,ja sam pio casu na jedan sat.Prija telu da izbaci toksine.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

Pa to ti je 2.5 do 3 litre za vecinu i 12 za Heroja i to tecnosti a ne samo vode
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:

Post od Milos »

Slika
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Pa ne kontam zašto bi na silu pio vodu. Piješ koliko si žedan.
Unosi se voda i kroz pivo, rakiju, pasulj, ne samo kao čista voda :)

Za dve godine će pričati kako je opasno unositi više vode od 1l dnevno :D
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

Zderavo je piti vodu, ali ljudi vole da preteruju u svemu sto je jednostavno za ispuniti. Fazon, djidam treninge, ali sto pijem vodu pa to je cudo
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Kada bih pio vodu samo kada sam žedan, popio bih možda jednu ili dve čaše dnevno, što je užasno malo. Imao sam izvesnih zdravstvenih problema i prva stvar koju sam morao korigovati je upravo unos vode. U kombinaciji sa dosta kafe, kokakole i presoljene hrane, dehidratacija je bila zagarantovana i sa njom i skoro redovne glavobolje, povišen krvni pritisak i povremeno lupanje srca. Kako sam počeo da pijem vodu koliko treba, oko 2-2.5l dnevno (zima) i kako sam izbacio sokove i redovno dosoljavanje hrane, bukvalno za nedelju dana mi je sve došlo u normalu. Kako sam istraživao svoj problem, shvatio sam da puno ljudi ima problem sa vodom, čak i alarmi za mobilne telefone postoje koji opominju da je vreme za vodu. To što vodena industrija gura trendove i što je fensi vući sa sobom flašicu bilo gde ima drugačiju pozadinu i motive, ali ipak ima veze sa suštinom, a to je da smo više od 50% napravljeni od vode i da nam je preko potrebna.

Sent from my Sony XPERIA M2 Aqua
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

AcaKayak napisao: Nidzo, voda je do jaja stvar, da ne kucam sad jer idem na avion, imas na netu milion clanaka :)
Slažem se, ali pišanje u nenormalnim količinama nije. :D
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

:plusone: (za Slobu, pisao sam isto kad i Nidza)

Dobra hidriranost je izuzetno bitna za funkcionisanje organizma.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

Au, Slobo, casa-dve dnevno je bas malo, cudno da ti je organizam tako malo trazio. Ja kad ne vodim racuna uopste popijem bar 7-8 casa dnevno samo vode, a gde je ostalo.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Pda, eto npr, ja sam sinoć dok sam malo čukao po internetu pre spavanja, smuždio litru knjaza. Neosetno. Ne bih ni obratio pažnju na to, da se ovde nije povela priča.
A to je bila samo mala večernja doza pred spavanje, ništa posebno nisam bio žedan.
Ne teram se uopšte da pijem vodu, to hoću da kažem, a izgleda da dobacim do dve litre dnevno. Plus kroz hranu.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Tako je bilo, nažalost. Prosto, nestane potreba i zaboraviš na vodu. Žeđ sam gasio gaziranihm pićima, naročito leti, zimi i to slabije. Jedino sam, kada vozim bajs, pio dosta vode, ali to je ništa. Fora je što su ostale stvari koje sam koristio, pored toga što su zlo samo po sebi, dodatno i diuretici pa je bio problem na kvadrat.

Sent from my Sony XPERIA M2 Aqua
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Ja kad ne treniram ne pijem vodu uopste. Poneki sok s drustvom na picu, kola uz rucak i to je to (ne kazem da je dobro ali jednostavno zaboravim). Kad treniram ode par litara ko nista.

Nikaragva, prevelik unos co2 je stetan, vise od case dbevno ti i nije preporucljivo.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Au, sad sam se setio, pa ja smuždim samo mleka litru dnevno :D

Ja bih trebao da smanjim unos tečnosti. Verovatno mi je zbog toga porastao stomak. Nije ni čudo što uveče ne mogu da popijem više od 15 zidara.

Edit: Ne unosim ja skoro nikako co2, odnosno gazirane napitke. Sokove baš baš nikad ne pijem, ne volim ih, niti sam ih ikad voleo. Jedino kisela. I to eto tako, mrzi me da idem po običnu vodu, pa sam dohvatio flajku koja je bila na gotovos da se popije :)

Jel skaču bilirubini zbog gaziranih napitaka?
Odgovori