Vežbanje, dijete, teretana...
Re: Vežbanje, dijete, teretana...
I ja jedem pre nego ogladnim. Kad bi cekao glad i zedj popio bi 2 case vode i jeo jednom, max 2x dnevno.
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Ja ne vidim sta je vasa poenta? Svi moraju da piju vodu preventivno i minimum 3 litre na dan ili ce sta da se desi?
Mislim, ja svako malo popijem casu ili tu negde i unesem preko 3 litre tecnosti, ali to sam ja, sto bi to moralo da vazi za ama bas svakoga?
Mislim, ja svako malo popijem casu ili tu negde i unesem preko 3 litre tecnosti, ali to sam ja, sto bi to moralo da vazi za ama bas svakoga?
Kažu stručnjaci da zaista kada osetiš žeđ da si u minusu sa vodom. E sad postoje razni nivoi osećaka žeđi.
Od: hm, mogao bih da gucnem malo vode, čisto reda radi, do: crkavam od žeđi, ako uskoro ne popijem nešto tečno umreću!
Od: hm, mogao bih da gucnem malo vode, čisto reda radi, do: crkavam od žeđi, ako uskoro ne popijem nešto tečno umreću!
Čokoladu sam i hteo,sad imam cookies i smorilo me
To je individualno sve, samo kazem da 2-3-4l za nekog ko redovno trenira nije nista i daleko je od preterivanja. Hidriran si, nema retencije vode, moze samo bolje da bude. Jedino cesce mokrenje, ali iskren da budem ni ne smeta mi. Na bromatologiji su nam pominjali neke prilicno velike cifre kao optimum za prosecnu osobu koja ne trenira, tipa zene 2.5-3l, muskarci 3-4l/dan.
I ja sam cuo za to ako si zedan i mokraca je zuta, dehidrirao si odavno
I ja sam cuo za to ako si zedan i mokraca je zuta, dehidrirao si odavno

- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Ne trebaju svi preventivno da piju niti tri litre (toliko meni kaže app na mojih 90 i kusur kg), poenta je da neće ništa da se desi ako ne treniraš profi kao Aca niti imaš aktivan dan a popiješ toliko, kao što kaže Dr nidza ekspert opšte prakse, niti će ti nešto specijalno biti ako piješ tek kad si žedan. Ljudi su na pajdu po 30 godina pa dožive starost, neće ti od manjka vode biti nešto posebno, ali je činjenica da većina ljudi pije manje vode nego što bi trebalo i da ta 2-3l na dan nisu ništa strašno, da će ti se krv razblažiti, and youll get pregnant and die kao što se predstavlja.
Treba piti i jesti pre nego što osetiš potrebu, to je sigurno.
Treba piti i jesti pre nego što osetiš potrebu, to je sigurno.
Ali stručnjaci opšte prakse, kažu 3 litre ukupno.
Ako si taj dan jeo supe, popio dva zidara, to je već ~1500ml, bez da si video česmu.
Tako da ne treba da povrh svega suneš još tri litre vode, kao da gasiš požar.
Ako si taj dan jeo supe, popio dva zidara, to je već ~1500ml, bez da si video česmu.
Tako da ne treba da povrh svega suneš još tri litre vode, kao da gasiš požar.
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Pa to i ja kazem, teziti da se lepo hidriras, al ne praviti od toga famu. Pocela je diskusija od 5 litara koliko se secam, znas kako lako te stvari na forumu odu u overkill 

- Uroš S.
Ne znam za pet, ja sam napisao da često popijem preko 2.5l.
Ma dobro, ja sam uzeo tri litre za primer 
Koliko treba po kilogramu težine uneti?

Koliko treba po kilogramu težine uneti?
- Uroš S.
Ispada po ovom mom 0.1l/kg. Meni kaze 3.2l za ~93-4kg
Huawei P6 TT
Huawei P6 TT
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Sa 18 litara ces umreti jer ces totalno pojebati elektrolite. Mislim, ako malo i spavas tog danaAcaKayak napisao:Delija, ne razumem šta je poenta linka? Naravno da postoji preteranost vodom, samo što 4 litre dnevno za mene koji popijem dve samo u toku svog treninga nije nikakav problem. Limit od 18 litara je stavljen teoretski i ovaj link koji si okačio ga potvrđuje, tako da ne vidim poentu kačenja linka.

Verovatno i sa duplo manje mozes da napravis zesce sranje, ako ne trcis 10h taj dan

Poslednja izmena od Delija u 25 Feb 2015, 17:03, izmenjeno 2 puta ukupno.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Ja bih umro da pijem 2l vode dnevno...Bukvalno uvek imam pored sebe vlasu od 2l,i popijem barem 4 takve dnevno.Ne pamtim kada sam poslednji put popio manje od 6l,ako ne pijem vodu duzeo od pola sata,odmah pocinje glava da me boli....
Ko je js umro od vode,a da se nije udavio?Delija napisao:Sa 18 litara ces umreti jer ces totalno pojebati elektrolite. Mislim, ako malo i spavas tog danaAcaKayak napisao:Delija, ne razumem šta je poenta linka? Naravno da postoji preteranost vodom, samo što 4 litre dnevno za mene koji popijem dve samo u toku svog treninga nije nikakav problem. Limit od 18 litara je stavljen teoretski i ovaj link koji si okačio ga potvrđuje, tako da ne vidim poentu kačenja linka.
Verovatno i sa duplo manje mozes da napravis zesce sranje.

Ja sam leti na minimum 10l,i ne fali mi nista...