Vežbanje, dijete, teretana...
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Re: Vežbanje, dijete, teretana...
Kazem ja, ima gi raznih 

U jbt ti je bas gasiras
8-10l vode?

- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Ma da, na minimum 20 litara si...Wolfy napisao:Ko je js umro od vode,a da se nije udavio?Delija napisao:Sa 18 litara ces umreti jer ces totalno pojebati elektrolite. Mislim, ako malo i spavas tog danaAcaKayak napisao:Delija, ne razumem šta je poenta linka? Naravno da postoji preteranost vodom, samo što 4 litre dnevno za mene koji popijem dve samo u toku svog treninga nije nikakav problem. Limit od 18 litara je stavljen teoretski i ovaj link koji si okačio ga potvrđuje, tako da ne vidim poentu kačenja linka.
Verovatno i sa duplo manje mozes da napravis zesce sranje.
Ja sam leti na minimum 10l,i ne fali mi nista...

Nego, jes ti nabacio onih 10 kg cistih misica? Ne hvalis se

p.s. Morao sam

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Delija, ti ko da se namerno glup praviš. 18 litara je TEORETSKI MAKSIMUM KOJI ĆEŠ ISKORISTITI JEDNOM U ŽIVOTU I TO AKO SE IZGUBIŠ U SAHARI I IMAŠ 18 LITARA VODE NA RASPOLAGANJU, SAMO TADA ĆE ORGANIZMU BITI TOLIKO POTREBNO. 18 litara nema veze s dnevnom realnošću, ja pričam koji je limit ljudskog organizma a ti mi pričaš kao da pišem o programeru koji popije 18 litara vode za kompjuterom.
Nidzo, ok, evo moje poente i zašto sam napisao da ne treba da čekaš žeđ, prosto je. Ljudski organizam je totalno razmažen i nema pojma ni šta mu treba ni kada mu treba. Kažu ljudi keru se računaju godine čoveka podeljeno sa 7. Jeste malo sutra, lupila neka budala na osnovu toga što ker živi 7 puta kraće. Da pojasnim, ako ostaviš kera 6 meseci na ulici on će normalno živeti, ako ostaviš dete od 3 i po godine na ulici umreće za dva dana od nečega.
Dalje, ljudski mozak je toliko sebičan da je naučno dokazano da ljudi sporije dobijaju težinu od ostalih životinja jer mozak koristi energiju za razvoj sebe pa tek onda za ostae delove tela. Taj isti mozak je totalno nesposoban da predvidi bilo šta od hrane. Kako ti Nidžo možeš da uneseš dovoljno vitamina C samo na osnovu tvog osećaja? Kako možeš da znaš nivo gvožđa? Kako organizam tvoj reaguje ako jedeš u McDonaldsu, kakvu povratnu informaciju dobijaš? Mozak zaslepljen srećom koju dobija od hrane ništa tebi ne detektuje. Kada bi se non stop hranio brzom hrnom živeo bi još 5 godina i umro od holesterola srećan.
Ljudi su u poslednjih 150 godina izgubili potrebu za umnjacima jer im je promenjena ishrana. Do pre samo 150 godina tvoj organizam bi ih tretirao kao normalne zube. To ti govori o tome koliko je organizam prilagodljiv na neke stvari i koliko ne reaguje na neke druge.
Rakhile, ne shvataš razliku u hidriranosti organizma jer nam je organizam nesposoban da je detektuje. Kao da sada kažeš da ne osećaš razliku u procesima u organizmu ako za ručak pojedeš kilo slanine ili kilo šargarepe, i naravno da ne osećaš, ali to ne znači da je isto.
Jedna vrsta zeca ima toliko jak osećaj za potrebnu hranu da čak zna koliko je hrane iskoristio i dešava se da ako ne iskoristi sve a obavi nuždu to isto govno ponovo pojede. E to je organizam koji zna šta mu treba, ma koliko bizarno bilo, a čovek kad bi slušao svoj organizam bio bi prosvetljen ko Saša Matić kad gleda gluvo nemi film.
E sad, kad tako retardiran organizam uspe da detektuje nedostatak vode, razmisli onda da li ima razloga da je piješ normalno.
Nidzo, da si skinuo ovu aplikaciju pre nego što si počeod a pametuješ, video bi da ima podešavanje za kilažu, topao dan i sportske aktivnosti, ali ne, bolje odmah udariti po teoriji moje babe koja je pušila cigare i živela 100 godina pa eto, tako znam da nije štetno pušenje.
Nidzo, ok, evo moje poente i zašto sam napisao da ne treba da čekaš žeđ, prosto je. Ljudski organizam je totalno razmažen i nema pojma ni šta mu treba ni kada mu treba. Kažu ljudi keru se računaju godine čoveka podeljeno sa 7. Jeste malo sutra, lupila neka budala na osnovu toga što ker živi 7 puta kraće. Da pojasnim, ako ostaviš kera 6 meseci na ulici on će normalno živeti, ako ostaviš dete od 3 i po godine na ulici umreće za dva dana od nečega.
Dalje, ljudski mozak je toliko sebičan da je naučno dokazano da ljudi sporije dobijaju težinu od ostalih životinja jer mozak koristi energiju za razvoj sebe pa tek onda za ostae delove tela. Taj isti mozak je totalno nesposoban da predvidi bilo šta od hrane. Kako ti Nidžo možeš da uneseš dovoljno vitamina C samo na osnovu tvog osećaja? Kako možeš da znaš nivo gvožđa? Kako organizam tvoj reaguje ako jedeš u McDonaldsu, kakvu povratnu informaciju dobijaš? Mozak zaslepljen srećom koju dobija od hrane ništa tebi ne detektuje. Kada bi se non stop hranio brzom hrnom živeo bi još 5 godina i umro od holesterola srećan.
Ljudi su u poslednjih 150 godina izgubili potrebu za umnjacima jer im je promenjena ishrana. Do pre samo 150 godina tvoj organizam bi ih tretirao kao normalne zube. To ti govori o tome koliko je organizam prilagodljiv na neke stvari i koliko ne reaguje na neke druge.
Rakhile, ne shvataš razliku u hidriranosti organizma jer nam je organizam nesposoban da je detektuje. Kao da sada kažeš da ne osećaš razliku u procesima u organizmu ako za ručak pojedeš kilo slanine ili kilo šargarepe, i naravno da ne osećaš, ali to ne znači da je isto.
Jedna vrsta zeca ima toliko jak osećaj za potrebnu hranu da čak zna koliko je hrane iskoristio i dešava se da ako ne iskoristi sve a obavi nuždu to isto govno ponovo pojede. E to je organizam koji zna šta mu treba, ma koliko bizarno bilo, a čovek kad bi slušao svoj organizam bio bi prosvetljen ko Saša Matić kad gleda gluvo nemi film.
E sad, kad tako retardiran organizam uspe da detektuje nedostatak vode, razmisli onda da li ima razloga da je piješ normalno.
Nidzo, da si skinuo ovu aplikaciju pre nego što si počeod a pametuješ, video bi da ima podešavanje za kilažu, topao dan i sportske aktivnosti, ali ne, bolje odmah udariti po teoriji moje babe koja je pušila cigare i živela 100 godina pa eto, tako znam da nije štetno pušenje.
Poslednja izmena od AcaKayak u 25 Feb 2015, 17:11, izmenjeno 1 put ukupno.
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Bolje vode nego Koka koleScuderia napisao:U jbt ti je bas gasiras8-10l vode?

- Rakhil
Ja samo da pitam, jel se svadjas sa mnom ili sa nidzom ili sa Delijom ili svi pametujemo isto, da znam dal da se najedim ili ne? 

Pijes vodu kad si zedan,pobogu,ne pijes na silu i to je to.A i to je rutina,jednostavno ti se navikne organizam na nesto.Kao npr. sto jedam na svaka 3h,pa kada usled necega nisam u mogucnosti i ne jedem 6 sati,hoocu da umrem,kakve imam bolove u stomaku.ali iskreno,malo sam skeptican u vezi teorija da postoji granica unosa VODE. No dobro,nek` svako radi kako mu je volja 

Tebi sam napisao samo deo odgovor na pitanje koje si postavio, zašto je bitno piti vode tj šta se desi ako se ne pije, tako da naravno da se ne svađam, Deliji sam pisao velikim slovima jer se pravi glup da bi terao kontru (čovek okači link koji potvrđuje moje pisanje o maksimalnom kapacitetu i još na to tera svoju priču) a Nidži jer je neupućen. Kada čovek bude znao nivo b12 vitamina u organizmu, tada će moći da sluša svoj organizam i da ne misli da greši 

- Rakhil
Moje pitanje je bilo retorsko, reakcija na preterivanje u bilo kom smeru. Odlicna ti metafora sa jedenjem govana, zajebana argumentacija 

Svaka cast ako si zedan za 10l.Wolfy napisao:Pijes vodu kad si zedan,pobogu,ne pijes na silu i to je to.
RetorickoRakhil napisao:Moje pitanje je bilo retorsko, reakcija na preterivanje u bilo kom smeru. Odlicna ti metafora sa jedenjem govana, zajebana argumentacija

@Scuderia-leti da,pogotovo posto idem i na trcanje i u teretanu,pa se mnogo trosim.
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Aca se svadja sam sa sobom. Kanda ga riba zajebava ili knjiga vise ne radiRakhil napisao:Ja samo da pitam, jel se svadjas sa mnom ili sa nidzom ili sa Delijom ili svi pametujemo isto, da znam dal da se najedim ili ne?

Poenta je bila u tome da nije zdravo ni pod razno preterivati, ali jbg moracu ubuduce da prilozim i prevedene titlove

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- Rakhil
Wolfy, nije da ne prihvatam ispravke, ali oba su pravilna i oba znace isto, sa jako malom nijansom.
Nama je profesorka u gimnaziji rekla da je razlika u tome sto je retoricko pitanje ono na koje se ne ocekuje odgovor,dok je retorsko pitanje,zapravo pitanje govornika,ili retora. E,sad ,ne kazem da je to sigurno,ukoliko nisam u pravu,izvinjavam se 

Delija, u nedostatku argumenata najlakše je krenuti s dečijim prozivkama. Ja sam napisao šta sam imao, ti si okačio tekst koji je to potvrdio (jasno piše koliki je kapacitet prerade) e sad što si dalje nastavio da lupaš, to verovatno ni sam ne znaš.