TV - Audio - Video - bela tehnika

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Kornjaca Rade
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet

Re: TV - Audio - Video - bela tehnika

Post od Kornjaca Rade »

nikaragva napisao: Da li ovo guši protok ili radi nezavisno od interneta, kao i telekom?
Ne radi nezavisno, moras da imas internet (bilo ciji) da bi ga uopste uveo, oni kazu najmanje 4Mb/s za SD i 8Mb/s za HD :)
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Znači krš ....
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Floyd napisao:Treba mi za matorce u SRB... za sbb nema tehnickih mogucnosti.
Radi to vrlo korektno, a imaš opciono i da tražiš IPTV preko Orion provajdera, nisi ograničem samo na Telekom. I jedni i drugi u startu "obezbede" minimalnu brzinu Neta koja omogućava nesmetano gledanje TV-a a ako želiš i pristup Net-u onda to obično ide još "preko" toga (uzima se malo veći protok). Ako imaš dve telefonske linije - onda još bolje, jednu za IPTV, drugu za Net i milina. Inače, kod ova dva IPTV provajdera uglavnom se izbor svodi na to čija ti ponuda kanala više odgovara, cene su manje više slične. Meni nije odgovarao izbor kanala ni kod jednog, srećom pa imam i kablovsku u stanu tako da sam prešao potpuno na SBB. Obzirom da kažeš da su matorci u pitanju - njima će odgovarati verovatno bilo koji od ta dva. :)
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Post od fq400 »

Mislim da je sport jadnjikav na IPTV-u pošto nema Sport Klub. S druge strane, SBB valjda nema Arenu, dok je na IPTV-u ima...
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Hvala na odgovorima :doubleup:

Ok je ponuda kanala... samo je bitno da radi kako treba :)
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Nemoj uzimati Orion, ili ti neobee, z....š se samo tako :)

To je jedno dno od provajdera. Sva iskustva što imam sa njima, što ja lično, što preko klijenata su ogavna :D
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Одг: TV - Audio - Video - bela tehnika

Post od Saša »

Ja sam bio kod njih (tj. prvo kod Neobee-a a kasnije Orion) skoro 10 godina (samo Net, istina) i bio sam sasvim zadovoljan uslugom. No treba imati u vidu da oni u stvari iznajmljuju linije/pristup preko Telekoma, dakle dosta to zavisi i od vaše lokalne centrale, koliko je korisnika na njoj, zagušenja i ostalog. Zato je kablovska bolje rešenje jer imaju sopstvenu "infrastrukturu" i mogu kako hoće i da ponude bolju uslugu i niže cene.

TT
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Orion je jedna nefleksibilna firma koja nije u poziciji da se tako zadrto ponaša. Već tri godine kod njih imam direct@home, tj. optika do zgrade i onda ADSL do kuće, zaobilazeći Telekom. Nešto je jeftinije od ADSL, ali sem toga ništa posebno. Zna na momente baš da kilavi, imam dva rutera, od kojih me novi zajebava. Dobio sam zamenu i on zajebava, na njemu mi je Orionov telefon. Ja sam to sve spakovao nazad posle višemesečnog cimanja i vratio neki prvi Zyxel koji su mi dali. Nemam telefon i ne treba mi, koristim net koji je korektan. 16/1 radi otprilike 14/1.5. Skroz je upotrebljivo sem na retke momente kad trokira.

Šta znam, zadovoljniji sam bio sa SBB u prethodnom stanu i na njega ću da se vratim kad ne budem ovoliko lenj. Prepreka je što moram da skinem neku veliku policu iza koje su mi kablovi za TV i LAN, pa da objedinim net i TV kod jednog provajdera.

Iskreno bih ispitao taj SBB-ov IPTV kao prvu opciju.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Probaj u sbb-ovom showroom-u.
Slika
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Floyd napisao:Hvala na odgovorima :doubleup:

Ok je ponuda kanala... samo je bitno da radi kako treba :)
Radi.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29

Post od Sh@rance »

Floyd napisao:Zanima me samo da li radi kako treba :) Čitao sam na nekim forumima da hoće često da se zamrzne slika, blokira box i sl.
Blokira ljudima koji nisu pravilno povezali opremu, tacnije razvlace kilometarske telefonske kablove od uticnice do modema. Ja ga koristim od samog pocetka i zadovoljan sam danas ponovo produzavam ugovor cekam kurira da dodje da donese ugovor i novi TV :D
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:

Post od Sh@rance »

Stigao mi je malo pre TV PANASONIC TX-48AS640E :sreckovic: Jedino sto slepci nisu stavili ni jedan par 3D naocara
Nasao sam u Tehnomaniji neke panasonikove aktivne 3D naocare
http://www.tehnomanija.rs/3d-naocare/pa ... 3d4me.html
Ali po toj ceni nema sanse da ih kupim makar nikad ne gledao 3D na TV-u posto mi min. trebaju dva para.
Dali bi na ovom TV-u mogle da posluze one polaricovane 3D naocare? imali neko iskustva sa tim?
Ili poruciti nesto ovako sa aliexpresa
http://www.aliexpress.com/item/2014-New ... 98299.html
Korisnikov avatar
Nikolaa
Reactions:
Pridružio se: 09 Feb 2014, 10:58
Garaža: Reasonably Priced Car

Post od Nikolaa »

ne mogu "pasivne", ako ti televizor koristi aktivni 3D moras aktivne naocare, koje su jbg preskupe :D
cudi me nisi dobio makar jedan par..

ima na aliexpressu, ali ja ne znam nikog ko je kupio tamo to..

ja bih probao sa alijem iskreno(narucis jedne za probu pa ako bude dobro(a verovatno hoce) uzmes jos), 10 puta je jeftinije :D
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:

Post od Sh@rance »

Isao sam kod dva drugara uzeo sam dva para pasivnih naocara i dva para aktivnih od samsungovog televizora. Malo pre ih probao ove pasivne nece da rade ali ove aktivne od samsunga su se odmah konektovale na moj TV i rade.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

https://www.youtube.com/watch?v=067K_7WdJVE
Odgovori