Odmah da se izvinim, kad preletim preko otkucanog vidim da će post biti obimniji.

Opis problema:
Retko se ispoljava i to SAMO neposredno nakon hladnog starta (npr kad prenoći) i kad je hladnije napolju (do duše ne datira toliko u nazad, da bih znao dali i kad je toplo napolju može doći do toga).
A kako se ispoljava?
Meni se desilo samo jednom - startovao motor, odvezao do pumpe koja je par desetina metara od parkinga, i u manevrisanju na samoj pumpi u trenutku kada sam pritisnuo papučicu kvačila motor se isključio.
Brat opet ima specifičan način vožnje - na nekih ~500m od parkinga ume da izbaci iz brzine i na leru pređe do prevoja pa onda ubaci u manju za kočenje motorom (džaba da objašnjavam nešto što ni meni nije jasno zašto to radi). E kad ga leruje kaže da mu se desi ponekad da se motor isključi SAM.
Dakle: nezagrejan motor, dok još uvek radi na benzin (ne postigne temperaturu za prebacivanje na tng), i u trenutku kad nije u brzini. Nakon tog jednog isključivanja više problema nema, pa šta god da mu radiš. Recimo startuješ motor odmah nakon gašenja, staneš i pustiš ga da radi u mestu - sve normalno koliko god da čekaš.
Meni se desilo jednom, bratu više puta.
Preduzeto:
- čišćenje benzinskih dizni;
- čišćenje ler gasa, leprita, ler motora (sad više da ga u izraze) - navodno je ovo bio problem, i kad sam video kako je bilo garavo bio sam ubeđen da jeste;
- zamenjene svećice.
I nakon ove gore tri izvršene stvari, ječe se bratu opet desilo da se isključi motor.
Ima li neko iskustva, ili ideju šta bi mogao biti uzrok?
P.S. Benzin je sipan za magičnih 1000din pre ~15dana, pa mi nekako otpada opcija da je benzin izlapeo.
P.S.2 Pošto vas ima dosta aktivnih na RFS, da li je tamo neko imao sličan problem? Vredi li tamo pokretati temu?