Tako nesto kraj 80ih pocetak 90ih.
Do tamo sam isao preko dusanovca, sa namerom da idem pored starka pa preko kumodraza. Nikad nisam isao tuda a deluje mi zahtevnije nego bulevarom. Medjutim, umesto da nastavim pravo posle starka i kruznog puta, mahinalno krenem ka trosarini i dok sam se setio vec sam izasao na bulevar. Sve je bilo ok, ne puno saobracaja al je zato vetar picio. U podnozju stao da telefoniram, i napravio jednu pauzu negde na sredini uspona. Mislio sam da cu uspeti da ga izvucem odjednom ali me je lomatanje ulicicama po jerkovicu stiglo tek tada. Sobzirom na kondiciju i vremenske uslove, nije lose ali ispod ocekivanog, sto prepisujem losoj trasi.

Do tamo sam presao 19.7km. U restoranu popio kafu i spustio se nazad, uzivanje samo da put nije onako los, posle bulevarom na autokomandu i ustanicka, 20.7km, daleko lakse(i normalnije) nego odlazak.
Sta mislite, da li na ovaj bajs mogu da upgrade-ujem (zamenim) pogon? Kad su usponi u pitanju deluje mi kao da mu fali jos jedan ili dva niza stepena prenosa.

Jel znate mozda od cega je ram celik, alu? Pretpostavljam da je celik
Da li se uposte isplati menjati komponente na ovom bajsu, ili je bolje kupiti nov (scott npr) a mozda i uzeti npr delove i sastaviti bajs po zelji?