Nov auto do 11.000 evra

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Zaključana tema
Korisnikov avatar
RobiNS
Reactions:
Pridružio se: 30 Dec 2012, 09:03
Garaža: Vitara 2019 Premium 1.0, Yamaha X Max 125

Re: Nov auto do 11.000 evra

Post od RobiNS »

Ovakve teme uvek isto završe :kezo:
Lista želja ko bi šta kupio, :jane:
mislim da mu nećete pomoći predlozima koje je čovek u startu odbacio.
Osim ako vam nije dosadno :forumas:
Ko ume da se raduje – ima čemu da se raduje!
A ko ume da pati - često pati i bez razloga! D. Radović
sasha015
Reactions:
Pridružio se: 04 Maj 2012, 10:59
Garaža: kia ceed 1.4, pezo 206 1.4 hdi

Post od sasha015 »

Jbt.Sve rekla kazala.
Ovako za garanciju.
Sasa* Nisi u pravu.
Bilo je pisanja o 3 godine fabricke+2 godine diler je dao garanciju(preko Triglav osiguranja).To je Ogi saznao.Ali njegov auto je kupljen davne 2009 i takva je bila garantna politika tada,TE GODINE..Posle se to promenilo.Diler nema nista sa time,a pogotovo ne nekakvo triglav osiguranje.
Hyundai daje 5 GODINA "SVETSKE " GARANCIJE bez ogranicneja kilometraze.5 godina besplatne pomoci,slep na putu u Srbiji i 5 besplatnih kontrolnih pregleda
Kia daje 7 godina ili 150.000 km .
Toyota daje isto 5 godina sa besplatnom pomoci na terotoriji evrope.
E sad npr.Taj fiat koji ti vozis je dao 2 godine garancije.Isto i za fiat 500L daju 2 godine+mogucnost da za 400-500 evra dokupis jos 2 godine.
Trenutno za 500L daju pogodnost tj 4 godine ili 75.000 km.Toliko o pouzdanosti fiata.Jedna dacija daje vise :dobarvic:
Fiat forum je prepun problem sa 500l Nacionale.Ulje,letve...Necu da duzim pricu.

Nixa*
U kredit varijanti ne dominira 500L.
Ima kamatu skoro 500-600 evra na 5 godina.Toliko je npr hyunda skuplji ako se uzima na beskamatni kredi kod iste agrikol banke.To mu dodje na isto.
Ako kija,daje ceed za 11800,sve je lepo objasnjeno u njihovoj promociji,onda je ona najpovoljnija.Dal je auto za kesh 11300,ne znam jer ja ne kupujem za kesh.

Npr.za toyotu,jeste rata 136 evra,ali treba ti plata od 500 evra da bi je mogao opteretiti 30%.
Koliko Vas ima platu 500 evra a da niste U Bg i niste privatnici,preduzetnici.
Korisnikov avatar
RobiNS
Reactions:
Pridružio se: 30 Dec 2012, 09:03
Garaža: Vitara 2019 Premium 1.0, Yamaha X Max 125

Post od RobiNS »

:thumbup: Mene mrzelo da kucam - čovek sve napisao... :kezo:
Ko ume da se raduje – ima čemu da se raduje!
A ko ume da pati - često pati i bez razloga! D. Radović
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Fiat koji ja vozim je imao 3 godine garancije. Naravno da moraju dati duže garancije, to im je i najveći reklamni štos kojim privlače ljude i trenutno jedino što mogu ponuditi/dati više od Evropljana... A koji to ne moraju da rade, a i zašto bi? :) Eto, i taj 500L sa tako kratkom garancijom i svim problemima koje pominjete je opet najprodavanije vozilo u svojoj klasi u Evropi? A ostali i sa kraćim garancijama i tako "nekvalitetni" opet svejedno "razbijaju" po prodaji i Koreance i Japace... Kako sad to? :D
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Ovo se polako pretvara u teme koje već imamo :)

Off topic
Generalno, nema veze sa pokretačem teme: po meni je suludo da neko ko ima 500e platu kupuje uopšte nov auto, a još više kada kupi telefon od 700e, npr. Što kod nas uopšte nije retkost.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Izgleda. Ali kad svaka ovakva tema na kraju dođe/dotakne se toga. Šta da se radi... :)
Korisnikov avatar
gavran
Reactions:
Pridružio se: 09 Sep 2013, 15:44
Garaža: Službeno vozilo

Post od gavran »

Saša napisao:
jocas napisao:Imaš novo vozilo, garanciju 7 godina, miran si. :doubleup:
Cena servisa nije visoka, preporuka za svako novo vozilo je da uzmeš kasko. Nije veliki trošak, a smanjuje brigu oko skupih delova.
Što se tiče cene delova, ni za ostala (novija) vozila nisu mnogo manje - farovi, branici, taj "potrošni materijal" je poprilično skup.
Ovde namerno naglašavam novija, koja moraš da popraviš u ovlašćenom servisu, pa ne može da se kupi deo na otpadu.
Stvarno nikako da se načudim tolikim predrasudama oko kvaliteta korejskih "frizbija" na auto forumu.
Miran si đavola. Oni u stvari (kako sam čuo/pročitao) daju 3 godine garancije a ostale 4 daje diler preko neke osiguravajuće kuće (ili tako nešto), što znači da prvo oni moraju to da odobre, pa mi je sve to vrlo klimavo... plus si 7 godina uslovljen da održavaš auto kod njih (po visokim cenama) ako uopšte hoćeš tu garanciju. Dalje, ne vidim kako ti kasko može pomoći oko skupih delova? Može jedino ako se slupaš pa da ti plate peglanje, farbanje, branike haube i ostalo. No kako će ti pomoći ako ti crkne ABS pumpa ili nešto slično (a što košta ludilo)? Delovi se čekaju o-ho-ho, sve je mnogo skuplje nego kod evropskih automobila (te klase), izbor polovnih delova je sužen ili nikakav... Zato mislim da su ti auti super rešenje samo za nekog ko će to promeniti posle 5-6 godina (najviše) i opet uzeti nešto novo. Daj Bože da se ta situacija za koju godinu promeni, ali sumnjam. Kvalitet tih automobila inače uopšte ne sporim, nisu ništa ni bolji ni gori od drugih automobila iz te cenovne klase. Dizajnom i izgledom enterijera mi se čak i veoma dopadaju. :)

I u pravu si i nisi u pravu. Odnosno iako neka kola dolaze iz Koreje ili Japana postoje razlike i u samim proizvodjacima i njihovim politikama.

Recimo upravo to sto ti pricas ja sam proziveo sa Mazdom. Cene servisa visoke, ali da kazemo da ni cene u drugim ovlascenim nisu povoljnije, ali zato cene i dostupnost nekih drugih potrosnih delova, kao suvo zlato. Em ih cekas po tri nedelje minimum, em nema da kupis te delove aftermarket od nekih renomiranih proizvodjaca koji prave OEM delove za njih nego moras da ides na original. Mene je veliki servis izasao preko 1000 evra a zamenili su mi samo kajiseve i rolere, bez spanera i vodene pumpe, doduse u tu cenu je ukljucen i mali servis koji je takodje bio papren, reci cu samo da je filter nafte bio oko 100€. Set kvacila opet toliko, samo plivajuci zamajac 800€. A o tome da uprkos sto te izuju iz gaca jos treba da se ubijes da te delove iskopas negde. Mislim da je Mazda naj izrazeniji primer tih negativnih aspekata o kojima pricas.

Medjutim, sa druge strane sa Riom koji zena vozi skroz druga prica. Ja sam nervni slom dobio kada sam cuo da su joj roditelji uzeli Koreanca (tada jos nismo bili u braku) misleci upravo to sto ti govoris i na bazi iskustva sa Mazdom. Pa sam je uoci prvog servisa pod#ebavao spremi bubreg za delove, par litara krvi za ulje i 500€ da ti se nadje za ruke. Medjutim mi ostavili auto, otisli na rucak, vratili se, jos kada sam ga video kako ceka kao opran i sredjen ajoj reko gledaj sada ovaj tranzibal kada dobijes racun. Racun 11.300 dinara, samo filter goriva nije bio zamenjen jer on ide valjda svaki drugi servis. Ja sam cutao sve vreme do kuce i bio u cudu. Onda sam na drugom servisu opet isto pricao, sada ce ti samo za taj filter uzeti 5-6 hiljada, videces tako su mene drali u Mazdi, sada ce ti uzeti 20.000. Racun 12.700. I onda sam shvatio to je to, nisu svi isti.

To sto ti pricas fabricka + dilerska garancija mislim da se jedno vreme odnosilo na Hyndai, ne znam kako je sada. Kia je oduvek davala 7 godina fabricke garancije. Takodje Kia je dosta orjentisana ka Evropi, ima u Nemackoj razvojne centre, u njih je uposlila cak i pojedine inzenjere iz velikih evropskih kuca. To je razlikuje cak i od sestrinske kuce Hyundai, a i od ostalih proizvodjaca koji nam dolaze sa istoka i mislim da moze biti i jedan od razloga zbog cega je servisna politika za nju u Evropi, dostupnost i cena delova nesto bolja.

Ako ti imas 7 godina fabricke garancije sta tebe briga posto je pumpa ABS-a ili bilo koji drugi deo. Bice ti zamenjen besplatno. Tu je vazno samo da te ne siju po usima za redovne servise i to punih 7 godina pa da ta garancija na kraju izgubi svoju primarnu svrhu, a ja sam se, bar za sada ova dva puta uverio da su u KIA i vise nego korektni. Ja takodje i sa ovl. servisima za Audi imam losa iskustva i ovo je stvarno prvi put da se nisam osecao kako me neko pravi budalo. I jos jedna vazna stvar, moja zena ko zena probila je na prvom servisu i kilometarski i vremenski interval, jedno mesec dana preko godine i par stotina kilometara preko 15.000km, ja joj reko pozdravi se sa garancijom, od kuce hteli da je ubiju. Rec nisu rekli u servisu, samo se nasmejali i rekli nema veze ne sekirajte se. Kazem ja sam cutao do kuce nisam mogao da shvatim sta se desilo.

Mislim mi u kuci imamo raznih kola i marki i ja se uvek trudim da napisem kako jeste, nemam potrebu nikoga da branim, ali kada je nesto neocekivano korektno onda nema sta.

Tako da o autu kao auto mozemo polemisati ali iz licnog iskustva sa njihovim servisiom i servisnom politikom tu nema sta da se zameri.
Rad je stvorio čoveka, a nerad.......gospodina
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

gavran napisao:Recimo upravo to sto ti pricas ja sam proziveo sa Mazdom. Cene servisa visoke, ali da kazemo da ni cene u drugim ovlascenim nisu povoljnije, ali zato cene i dostupnost nekih drugih potrosnih delova, kao suvo zlato. Em ih cekas po tri nedelje minimum, em nema da kupis te delove aftermarket od nekih renomiranih proizvodjaca koji prave OEM delove za njih nego moras da ides na original. Mene je veliki servis izasao preko 1000 evra a zamenili su mi samo kajiseve i rolere, bez spanera i vodene pumpe, doduse u tu cenu je ukljucen i mali servis koji je takodje bio papren, reci cu samo da je filter nafte bio oko 100€. Set kvacila opet toliko, samo plivajuci zamajac 800€. A o tome da uprkos sto te izuju iz gaca jos treba da se ubijes da te delove iskopas negde. Mislim da je Mazda naj izrazeniji primer tih negativnih aspekata o kojima pricas.
:losevidim: :losevidim:

Koja je Mazda u pitanju? Prosto mi je neverovatno da veliki servis iznosi 1000 eur, kao i filter goriva koji je 100 eur. Nemoj pogresno da me shvatis, ne kazem da lazes, nego sam iznenadjen cenom.
Jack™
Reactions:
Pridružio se: 03 Mar 2014, 09:15
Garaža: Kia Rio Sport Sedan 1.2 85KS

Post od Jack™ »

Da vam skratim muke. Posao je zavrsen.
Kupljen Kia Rio Sport Sedan, 11.490e (6000e ide na kredit 5 godina).
Nisam mogao da spustim cenu ali sam dobio zimske gume, parking senzore, patosnice i obaveznu opremu.

Hvala onima koji su pomogli. Moze lock.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Koliko je za keš isti auto?

Sent from my Sony XPERIA M2 Aqua
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Kakav si Golf mogao da kupiš za te pare :mrgreen:

Da te lepo služi :doubleup: :pivo:
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Ako je 1.6hdi, onda se menja celo kućište sa filterom zajedno. After market da odeš sam u radnju i kupiš je oko 5-6000 dinara. Ali u ovlašćenom servisu vrlo lako može biti 100e.

Meni bi ovde bio zicer svih zicera Dacia Sandero. Em je laganica kupiš sa tim budžetom, em poznato sve nema nikakvih dečjih bolesti, 5g garancija, jeftin servis, a i ako treba aftermarket sve je tu po bag-bagatelnim cenama. Ne vidim nikakvu prednost korejskog auta nad rumunskim. Dobro, možda malo estetika.
Jesu li koreanci pocinkovani?

Ha, uletela kupovina u međuvremenu :)

Kada preuzimaš auto?

Nadamo se da ćeš menjati samo ulje na njemu :pivo:
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

U kakvoj je opremi vozilo? Boja? Felne?
Jack™
Reactions:
Pridružio se: 03 Mar 2014, 09:15
Garaža: Kia Rio Sport Sedan 1.2 85KS

Post od Jack™ »

Sloba napisao:Koliko je za keš isti auto?

Sent from my Sony XPERIA M2 Aqua
11.490 e Isto koliko i za kredit.

@Velja Nov Golf za te pare?

Edit: Javljam se kasnije, upao sam u guzvu neku.

Edit2: Oprema je Fun, u prilogu cu da stavim pdf pa vidite sta ima sve.
Boja bela, felne celicare. Jednog dana mozda maznem alu, ne patim za tim.
Poslednja izmena od Jack™ u 06 Mar 2015, 13:38, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Cestitam na kupovini i da predstavis auto! :pivo:

Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika