Ja sam ozbiljno protiv generalizacije i svestan sam znacaja jakog i kvalitetnog javnog sektora, ali nemoj da se zajebavamo

Nekako bi mi bilo neprirodno da batalim šta sam čitav život radio, studirao i dobro se pozicionirao, da bih se upustio u nešto u šta se uopšte ne razumem.ftj napisao:Pa nidzo sta tebe sprecava da pocnes neku proizvodnju?
Već nekoliko puta nailazim na ovakve izjave, pa me zanima jedna stvar - podatak je alarmantan za koga tačno?TDI napisao:Alarmantan je podatak na koji sam jednom prilikom slucajno naleteo, da prosecna mlada u Srbiji ima 29, a prosecan mladozenja 33 godine.
Za svakog coveka. Jer bioloski sat kuca, do duse zenama mnogo brze. Ali to ne znaci da muskarci imaju fore opusteno do 35. Mnogo je lakse da pocnes da stvaras porodicu sa 27, nego sa 33. I ako bi neko rekao: ,,6 godina, sta je to? ,,. Ali nije bas tako. vec od 4-5 ljudi koji imaju troje ili cetvoro dece sam cuo da su decu koju su dobili do 32-33 godine, mnogo lakse podigli, nego onu koju su dobili posle. naravno, kao sto sam vec rekao, bolje i ikad, nego nikad.fq400 napisao:Već nekoliko puta nailazim na ovakve izjave, pa me zanima jedna stvar - podatak je alarmantan za koga tačno?TDI napisao:Alarmantan je podatak na koji sam jednom prilikom slucajno naleteo, da prosecna mlada u Srbiji ima 29, a prosecan mladozenja 33 godine.
Tipicna prica sta je starije koka ili jajejaksa napisao:Jedino smisleno rešenje je povećati opštu zaposlenost. Ima primera po Evropi koliko hoćeš.
Priča kako treba smanjiti broj zaposlenih u javnom sektoru je najobičnije zamajavanje, treba biti baja pa omogućiti da se stvore uslovi da ljudi počnu da rade, namerno ne kažem da se zaposle.
Ako sam dobro razumeo, alarmantno je to što ljudi nemaju decu? Ili to što nisu u braku sa 33, odnosno 29 godina? Ako je ovo prvo - ne vidim kako je to bila čija stvar da li neko hoće/može da ima decu. Ako je ovo drugo, još manje vidim kako može da se utvrdi 'pravilo' kad neko treba da se udaje/ženi, i zašto bi neko uopšte morao da se udaje ili ženi...?TDI napisao:Za svakog coveka. Jer bioloski sat kuca, do duse zenama mnogo brze. Ali to ne znaci da muskarci imaju fore opusteno do 35. Mnogo je lakse da pocnes da stvaras porodicu sa 27, nego sa 33. I ako bi neko rekao: ,,6 godina, sta je to? ,,. Ali nije bas tako. vec od 4-5 ljudi koji imaju troje ili cetvoro dece sam cuo da su decu koju su dobili do 32-33 godine, mnogo lakse podigli, nego onu koju su dobili posle. naravno, kao sto sam vec rekao, bolje i ikad, nego nikad.