Z10 / Fiat Punto Classic (opšta tema)

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
dovla83
Reactions:
Pridružio se: 13 Mar 2015, 09:18

Re: Z10 / Fiat Punto Classic (opšta tema)

Post od dovla83 »

Jos jedna stvar u vezi ovog problema, sad mi je palo na pamet, da li je moguce da centrala serva zeza, da kompjuter salje lazne informacije senzoru pa da on brljavi, jel to moguce?
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Nije isključeno.
Pusti Šarančenu PP da ti da kontakt čoveka koji je njemu sređivao servo posle poplave.
dovla83
Reactions:

Post od dovla83 »

@Paja

pusticu sarancetu poruku pa cu videti, hvala
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Koliko znam Sh@rance je sve živo promenio na svom Puntu, od ECU-a motora, preko body compa do kompletnog serva volana, i tek tada je sve profunkcionisalo kao ranije (naročito posle zamene body comp-a). Ako to nisi menjao - zaista može da bude svašta..
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Da ali je našao nekog dobrog elektroničara, a to čoveku treba. Glavno je dobro uraditi defektažu.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Čak je i takav tek iz drugog pokušaja sredio sve kako treba. No, slažem se. :)
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Ako ima neki bolji ja sam za. Čoveka nit vido nit čuo. Samo znamda je rešio problem za pristojne pare i da je blizu Obrenovca.

EDIT Evo je tema, negde pri kraju je priča o servu pa nek pročita viewtopic.php?f=25&t=2886
dovla83
Reactions:

Post od dovla83 »

Hvala vam momci puno na odgovorima, ovo i nije da kazem neki problem, kao sto sam reko meni servo radi najnormalnije, nikada mi nije iskljucio, niti otezo volan, ne prijavljuje nikakvu gresku, dosta njih ovo ne bi ni primetila ali eto ja primecujem, jeste malo iritantno ali stvarno nemam nikakvih problema, postavio sam temu i na fiat lanchia forum i tamo se javio goran koji je reko da je senzor volana sto i moguce da jeste.

Sto se tice puntica ja sam posle poplave zamenio body computer, i taj servo, sredio moju centralu za air bag, zamena ulja i to je to, dobro bilo je tu i jos nekih zamena ali nevezano za poplavu, puntic ide kao lud, nemam nikakvih problema, i preso sam posle poplave nekih 15000 km, i vise nego zadovoljan,
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Da li kaiš može da ispušta nekakav zvuk od dotrajalosti?
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29

Post od Sh@rance »

Dovla pusio sam ti PP Ja sam menjao kompletan servo skinut sa drugih kola, Montirali su mi u Fiat servis Goran u Zemunu nikakva mudrist nije bila napakovali ceo taj drugi servo udzekali u body komp uparili i radi najnormalnije. Imam kompletnu moju pusku iz poplave kazu da moze sve da se iskoristi sve sem centrale ako ti nesto treba javi se pa cu ti dati da probas. Mozemo da kontaktiramo i mog drugara Zeljka Krasinog vlasnik je zedexa na Banovom Brdu odlican majstor i ima dobru ekipu, on mi je finalizirao puntisu sto se elektronike tice i sada sam presao 11600km od poplave bez ikakvih problema. Kad god budes raspolozen svrati na kafu ;)
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Re: Одг: Z10 / Fiat Punto Classic (opšta tema)

Post od Saša »

Pa gde si Sh@rance, nema te 100 godina! :D Svi ste nešto zapustili teme o svojim Puntaćima, nema ni Bax-a, jedino se ja kao nešto još batrgam... Nisam još kupio one felne, ali zato jesam jedan rukohvat pozadi. I to je nešto... :D :mrgreen:

TT
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29

Post od Sh@rance »

Radim svaki dan a telefon mi vise sluzi kao tablet jer gubim konstantno signal na njemu :pardon: Ocu ja da kupim Lenovo tako mi i treba :kezo:
dovla83
Reactions:

Post od dovla83 »

@Sh@rance

Hvala puno na javljanju a posebno na pozivu za kafu :), meni servo kao sto napisah u prethodnim postovima radi normlano, ne iskljucuje, ne prijavljuje nikakvu gresku, ali osecam zube na volanu kada pomeram volan lagano ulevo-udesno pa vise treba broj od nekog iskusnog majstora koji bi da ispita taj servo sklop, postovao sam i na lanchia forum i goran sa zemuna kaze da je senzor volana problem, sto i verovatno jeste, samo me cudi posto je stavljen nov.

Veliki pozz,
Korisnikov avatar
ivke74
Reactions:
Pridružio se: 21 Dec 2013, 13:07
Garaža: Punto emotion tng abs & Audi A3 1.6TDI & Toyota Yaris cross

Post od ivke74 »

Da li je neko menjao akumulator na Puntu ? Da li staviti 44ah ili jaci 50 i kusur Ah ne znam zbog dimenzija koji sve moze da stane . Moj magnetimareli je poceo da izdaje ulazi u sestu godinu i poceo je da resetuje komp kad su hladna jutra i slabije da vergla pa moram da ga menjam.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Ja bih stavio iste snage.
Odgovori