To je 300km/h za sve, a posto nema jaci index, onda te y mogu biti preko 300. Meni su Y bile osetno tvrdje i losije kocile od W. Jednostavno im bas treba dosta da se zagreju i funkcionisu kako treba. Bolje su samo jedno mesec dana, kada su temperature preko 35 stepeni.
Bas nisi trebao da uzmes Y, samo ce biti tvrdje i neudobnije, a jos ako su XL, onda kao kamen u odnosu na neku standardnu W gumu.
Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno. Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Nema tu puno biranja indexa brzine. Uglavnom su sve 17" W i Y, a Y za UHP guma, W i V za touring gumu.
Plus sto GY sad za npr 205/55 16 forsira W ove godine, prosle godine je forsirao V, pa su jeftinije sad W od V i H po 4-5%. A to nema logike osim sto ce sledece godine reci, "Vidite kupci sad traze W index i to su porebe trzista". Uglavnom marketing igrarija sa cenama i indexima kod GY grupacije.
Nervira me što proizvođači automobila bez vidnog razloga guraju sve veće i veće gume, odnosno felne na auta.
Do juče si imao 13"/14" na autu tipa corsa/astra, sad već bez 17" nema ništa. Na kraju će 1/3 vrednosti auta biti u felnama i gumama. Jedina dobra stvar u svemu tome je što onda neke veće dimenzije pojeftine, kada se omasove na autima
Nece gume nikada postati jeftinije u velikim dimenzijama. Taman se neka dimenzija odomaci i postane pristupacna, a oni na novom modelu promene i opet ode u nebesa... I to su negde potpuno nerealne cifre u odnosu na vrednost auta...
nikaragva napisao:Nervira me što proizvođači automobila bez vidnog razloga guraju sve veće i veće gume, odnosno felne na auta.
Do juče si imao 13"/14" na autu tipa corsa/astra, sad već bez 17" nema ništa. Na kraju će 1/3 vrednosti auta biti u felnama i gumama. Jedina dobra stvar u svemu tome je što onda neke veće dimenzije pojeftine, kada se omasove na autima
Kola su sve veća, teža, jača i imaju veći obrtni moment, pa je veći točak često neophodan. Pored toga dizajn je takav da estetski kola izgledaju bolje s većim točkovima. No, preteruje se naravno i veći točak ima svojih mana, kao što ima i prednosti.
Ono što je veći finansijski problem je što se današnje gume mnogo brže troše nego u ranijim vremenima + sada skoro svi kupuju i zimske gume, tako da su sami sebi stvorili veću potražnju i prodaju.
Bas kao sto rece Dag, nije da sam mogao da biram brzinski index, prosto sam imao samo tu opciju.
Da sam od pocetka razmisljao samo o udobnosti, na 17" ne bih ni prelazio
E sad... Dal sam se zajebao sa 17" na Corsi, videcemo
A0 je samo hvaljenje da ta dimenzija ide na Audjevu prvu ugradnju
Do sada nisam imao prigovore da je nekom brzinski indeks uticao na udobnost.
Jeste i iz meni nepoznatih razloga se guraju odredjeni brzinski indeksi, kao sto je prosle godine bio V, ove je W......
Tako su rekli i u servisu (Adam).
Nisam se napalio, naprotiv. Ako neko hoće da se menja, može
Iz razloga uvoznika ništa drugo, kao i sve ostalo na našem tržištu.
Boringly average, but also perfect for school run mums