Vazduhoplovi

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Re: Vazduhoplovi

Post od NexT »

Poceo sam da pisem post, pa sam toliko popizdeo da ne bih da zavrsavam.

Nadam se da se uskoro zavrsavaju generalke na bagerima.

Slika
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V

Post od maxer »

A da li je u tom je..nom izveštaju od 500 str. (kad ih i ko ih samo napisa :forumas: ... ej, 500 str., šta oni misle - da smo sisali vesla :besan:) iko napisao ZAŠTO JE HELIKOPTER PAO?

Ne interesuje me da čitam 500 stranica ispisanih besmislica, laži, insinuacija, izmišljenih konstrukcija, predpostavki, birokratsko-pravnih zavrzlama, ... itd. Hoću jednostavno i u najviše 2 rečenice: "na osnovu uvida u raspoložive materijalne dokaze ... osnovano se predpostavlja da je helikopter pao zbog ...".

Bagra jedna političarska !!!
Poslednja izmena od maxer u 04 Apr 2015, 00:23, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Post od fq400 »

dragan napisao:I poslednje, postoje komentari koji spominju da je prisustvo alkohola rezultat fizioloskih procesa posle smrti, neka vrsta prirodne reakcije u telu. Koliko je tacno ne znam, ali vredi malo pogledati i to...
Ima dosta toga napisanog na tu temu, evo jednog koji je baš u vezi sa ovim/ovakvim slučajem:

http://www.atsb.gov.au/media/36390/Meas ... ol_lev.pdf
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Prolazio sam tu noc oko 9 pored vma i tamo oko heliodroma su stajala 2 kombija hitne pomoci sa upaljenim rotacijama.
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

dragan napisao:Koliko ja znam niko od kolega iz prilazne nikada nije primorao nekoga da sleti gde kontrolor zeli, ali se ovde, i to ne prvi put ovih dana, provlaci i momenat delimicne krivice kontrolora, po medijima. U zivotu, nista se ne desava, niko nije je suspendovan niti se digla neka frka ovde kod mene...
Drugo, nisam procitao da je ijedan medij objavio da je pre poletanja vojnog helikoptera isti zadatak dobila helikopterska jedinica mupa, i odbila ga... To sam cuo sa vise strana...
Mollio bih da ako se ovo odnosi na moj komentar, onda isti bude pazljivo procitan. Nigde nisam napisao da je kontrolor PRIMORAO nekoga da sleti. Po zakonu, ako smo ga citali, kontrolor sme da sugerise ali ne i da navodi pilota da ucini nesto, sto bih rekao da tako izgleda iz dela koji je Paja postovao.

Ovo za jedinicu MUPa takodje se provlaci po komentarima a moze se naci (ja ovde ne mogu da gledam nasu TV) i na YT.

Svakako da je teska svinjarija ovo sto sada rade.
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

@maxer

Uzrok nesrece je prostorna dezorijentacija posade u slozenim meteo uslovima, a alkohol je pojacao efekte. Tako pise. Ono sto se zna je da je meteo bio neuslovan za letenje to vece, da Omer nije ni trebao da leti to vece, da je Bandic obavestio komandu da je vreme neuslovno za letenje i da je narusen lanac komande a ipak je naredjeno njima svima da se poleti.

Sent from my LG-D373 using Tapatalk
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Ako vojska nastavi da ćuti posle ovoga, onda su u vojsci ostale sa pičkice, te mi je drago što istu nisam ni služio. A kad se setim kako me grizla savest :kuku:
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Post od fq400 »

Naravno da će ćutati, ćutali su i u mnogo gorim situacijama pa što ne bi i u ovoj? Ne vidim zašto bi vojska konkretno bila (mnogo) drugačija od ostatka društva, uprkos tome što šatro dobijaju najviše poverenja kao institucija u svim istraživanjima. Isti javašluk, neodgovornost i generalni bol u predelu prepona za sve kod njih i oko njih - pogibija gardista, pogibija onih nesrećnika na Pasuljanskim livadama, sad ovo...
Korisnikov avatar
zrnkemiki
Reactions:
Pridružio se: 18 Mar 2014, 11:33
Garaža: Audi A5 2.0 190KS

Post od zrnkemiki »

Politika, politika...
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

A gde je ovde odgovornost ministra i Dikovica kao onih u vrhu lanca komande? Oni sve svalise na ove u helikopteru i na Bandica koliko ja citam.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Pa pilot je ocigledno slupao helikopter i pritom je imao verovatno preko 1 promil u trenutku nesrece(ako su mu ko zna kolko sati posle izmerili 0.6 u krvi) , logicno je da je on direktni krivac. E sad sto se zataskava odgovornost ministra i ko zna koga u lancu je druga prica, nevezana za krivicu pilota.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Neću da lupam jer ne znam do detalja kinetiku alkohola, ali rekao bih da vreme merenja kod mrtvog čoveka nema uticaja kao kod živog jer mrtav čovek ne metaboliše alkohol.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Po koncentraciji u urinu u nekom (proslom) trenutku mu je i u krvi bila veca koncentracija posto je u urin otisao deo koji nije razgradjen. To, naravno zavisi i od kolicine urina u sistemu. Nije isto da li je besika prazna ili puna.

Ali sve zvuci jako degutantno i u najmanju ruku je neozbiljno i neumesno iznositi po novinama detalje na kasicicu i tako teatralno. Cak i da je tacno - ko bi im sada poverovao sa 100% sigurnosti? :ccc:
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
!GOR
Reactions:
Pridružio se: 08 Maj 2012, 20:46
Garaža: Audi A5 Sportback FL

Post od !GOR »

Prenecu sa drugog foruma.
Bio je kućni prijatelj moje drugarice koja kaže da je pio samo sokove (obično ceđeni grejp i pomorandžu).
Čak ni kafu kaže da nije pio.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Navedi slobodno izvor
Odgovori