Računari

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Re: Računari

Post od Ji 4Tze »

Taman za mrtvo dizanje. Koji je model u pitanju?
Danas se klinke... Danas se vrhunski HW pakuje u mini kućišta, ovo je iz doba Jure...
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V

Post od maxer »

Chieftec BA-02B-B-B-400 a kupljeno je ooodavno.

P.S.
Pogledaću za tu konverziju atmo > turbo.

P.P.S.
Evo i jedan detaljniji pogled na ploču pre montaže:
Slika
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Poslednje što sam imao kao desktop je neki CM, valjda beše 690. Tad sam bio u toku sa tim stvarima i verovatno je bilo bolje od svih tih Čifteka. Ventilatori su mogli perfektno da se postave. Ja sam držao 12 na 7v. Nečujno, a hladovina. Mislim da je mogla da se stavi gomila 14ica u to kućište.

Inače na konto napajanja CF se nije pokazao nešto posebno. Imao sam dosta reklamacija i jedino koje je ikad spalilo čitav računar je bilo CF. Ni najjeftiniji kinez mi nikad nije oštetio komponente. To je zanimljivo.

LC i CF sam imao puno reklamacija, srećom kad im istekne garancija, tako da su ljudi kupovali nova, ali ostane gorak ukus kad neko da gomilu para ta komp, ti si preporučio komponente, a crkne čim ode garancija.

Tapatalk
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Ja ne volim ta ogromna kučišta. Sebi sam pre godinu dana uzeo CM Silencio 352 sa zvučnom izolacijom, prima mATX a staju 4x12 kulera ili 2x240mm vodena hlađenja. I najbolje je što je bruka tiho. Prima do 160mm CPU hladnjak.
PSU je TT SPS630-M modularac sa 86+ efikasnosti.
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V

Post od maxer »

Ovo kućište je relikvija iz prošlosti (kupljeno je ako ne grešim 2003. ili 2004.).
Njegovo originalno 400W napajanje je još uvek ispravno i radi (odavno je otišlo od mene ali prijatelju kome sam ga dao i dalje vrši posao).
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Imam i ja dinosaurusa tower case. Iz 386/486. Slikacu kad ga skinem sa tavana. Plan mi je da kad budem imao para odradim novu konfuguraciju u njemu a kako cu da odradim vodeno hladjenje videcemo.
Slika
Korisnikov avatar
branja
Reactions:
Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy

Post od branja »

Znaci ja sam najgori, a mrzi me da dajem pare na komp. Radije cu da cipujem Dobla i da puknem na pljunta nego na komp.

Poslato sa Lumia 925
Slika
podvarak
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:00

Post od podvarak »

Imam jednu kosku ozbiljnu za vas :) Paz sad ovo, u pitanju je elitebook 8470p sa i5 cpu i ATI grafikom. Svez win7 x64 stavljen pre par dana. Na odredjenim delovima ekrana (mahom slike i radne povrsine u ps/fw/itd) se povremeno pojavljuju neke kuke i kvake sto lice na kineske karaktere (obelezio sam par strelicom http://prntscr.com/6uvsrl). I sto je najzanimljivije, ostaju tu i nakon printscr-a :D. Jel ima neko ideju sta bi to moglo da bude? Iz dosade sam uradio cpu/mem/gpumem stress testove, sve prolazi bez ikakvog error-a. Probao sam da zamenim ram, isto. Probao sam i na dockingstation-u i externom monitoru, isto.
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Ulazis u Matrix na vodi ?
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Graficka.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
podvarak
Site Admin
Reactions:

Post od podvarak »

Nema sta drugo da bude osim graficke. Al nije mi jasno, opteretim je max 2d/3d testovima, pustim gpu mem stress test i sve prolazi bez ikakvih gresaka i brljotina po ekranu. A ovi karakteri se nikad ne pojavljuju na desktopu recimo, samo na slikama i nekim aplikacijama. Weird...
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Rekao bih da je do drajvera ili memorije na grafickoj. Kad treba da nesto specificno interpretira, pukne pa izbacuje karaktere. Iste te hijeroglife vidjam u igricama kad se lepo zaglupi
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Pa kad skidate igrice koje su kinezi krekovali.

Podvarak, vrlo zanimljiv slučaj. Jesi li probao da ga povežeš na ext monitor i kako se tamo ponaša?
Posetite www.garaza.rs !
podvarak
Site Admin
Reactions:

Post od podvarak »

Probao, sad mi bas stoji na dockingu, ista prica.

Zongliracu malo s drajverima i eventualno bios-om od laptopa, mada po svemu sudeci nesto je grafika u kanalu.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Pogledaj koja grafika radi kada se pojavljuje, posto laptopovi u desktopu i ostalim nezahtevnim aplikacijama obicno koriste integrisanu, da ne bi bateriju trosili...

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Odgovori