Z10 / Fiat Punto Classic (opšta tema)

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Re: Z10 / Fiat Punto Classic (opšta tema)

Post od Geza »

Ne znam kada ću ići opet za NS, ali ću se svakako raspitati kod njih, ili ako nađem opet na nekom otpadu. 1.000 dinara su me koštala dva rukohvata kod ovih.
http://www.polovniautomobili.com/auto-d ... iat-delovi
Hvala za informaciju. :thumbup:
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Idu neke metalne žabice koje je dosta teško postaviti.
Negde sam gledao kako je neko to uradio. Verovatno na FLCS. Gezo pogledaj tamo.

EDIT https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/in ... a-plafonu/
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:

Post od Geza »

Da prenesem, ovo su te žabice.

Slika
Slika

Ovde je uputstvo.
https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/in ... a-plafonu/

Hvala Pajo!
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Aj što ti ne vidiš moj EDIT, al što se Saša ne seća da je postovao u toj temi. :kezo:
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Da, to je to. Vidiš, potpuno sam zaboravio na tu temu, a čak sam i komentarisao nešto tamo. :D Svaka čast na memoriji Pajo. :)

Edit: jbg Pajo, omatorilo se, pun mi već disk, presnimavaju se odavno novi podaci preko starih... :kezo:
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29

Post od Sh@rance »

Imao sam neki smrtni slucaj pa nisam ni stigao da odem da mi neko pogleda auto. Od onog zadnjeg pisanja vise mi se nije palila lampica od serva :zbunjen: Mora da je neki Kolubarski gremlin ostao ispod haube :kezo: Videcu da odem na dijagnostiku da mi iscitaju greske.
Korisnikov avatar
tiksi
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2015, 12:19
Garaža: Zastava 10,2009 godiste

Post od tiksi »

Pokusala sam prostim pretrazivanjem da nadjem sto vise informacija o velikom servisu,ali sve su nedorecene :-|
z10 - 2009 godiste, presao 33.000km... jedan majstor kaze treba veliki servis,drugi ne treba....
Kod radulovica neki popust,pa sam pomislila da je to znak da ga posetim...Zvala sam i ostale i u proseku 20.000 din.
Zanimljivo je da radulovic u velikom servisu ne ubraja mali... :pardon: ali ipak ispadne jeftinije... e sad mene zanima da nije propustio tj ispustio jos nesto sto se radi u velikom servisu pa da mi kasnije naplati... tj da li ulazi jos neka zamena u veliki servis a on nije napisao? Prilazem sliku akcije.

Slika
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:

Post od Geza »

Iz uputstva za Z10. Ja bih sačekao bar 50.000. Nije mi samo jasno kako je Z10 2009. godište. :think:

Slika

Slika
Slika Slika
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Biće da je proizvedena 2008. a da su je prodavci upisali kao 2009. godište jer se prodavala do Aprila ili Maja meseca, posle je Fiat preuzeo proizvodnju.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Одг: Z10 / Fiat Punto Classic (opšta tema)

Post od Saša »

Tiksi, ja bih na tvom mestu u najmanju ruku otišao do nekog servisa da provere stanje zupčastog kaiša, a još verovatnije preventivno zamenio i njega i španer, dok vodenu pumpu ne bih dirao. Mala je to kilometraža ali i godine čine svoje.

TT
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:

Post od samo polako »

Da, ako pogledamo neke druge forume i neka ranija pisanja većina se slaže da je to mala kilometraža da se uradi kompletan veliki servis i preporučuje se provera ili zamena samo kaiša ili već onoga za šta se proceni da je potrebno zameniti.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
branja
Reactions:
Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy

Post od branja »

Koji sam maler moram menjati branik. Koliko kosta farbanje u onu sampanj boju?
Gladam varenje ili nov sa farbanje je oko 30€, a ipak je nov-nov.

Poslato sa Lumia 925
Slika
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:

Post od samo polako »

Jel može neko da napiše šta je potrebno od delova za taj veliki servis kod Punta?
Korisnikov avatar
tiksi
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2015, 12:19
Garaža: Zastava 10,2009 godiste

Post od tiksi »

Hvala svima na brzim odgovorima.. Hvala za slike uputstva,taman da i to malo izucim... pa kupljen je u martu 2009 i to mi pise u dokumentima, ne znam...pogledacu ponovo,da li pise kada je proizveden...Pa ja sam bila kod radulovica kada sam uzimala auto i platila procenu..i on je napisao da zbog godista treba taj veliki servis plus svecice,sve ostalo je bilo u redu, a u razgovoru sa majstorima prosle godine, bilo je kao ove godine da uradim. Pa sam se odlucila da to obavim pre leta i eventualno pre putovanja.. ;)
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:

Post od Geza »

samo polako napisao:Jel može neko da napiše šta je potrebno od delova za taj veliki servis kod Punta?
tiksi napisao:Slika
Slika Slika
Odgovori