Z10 / Fiat Punto Classic (opšta tema)
Re: Z10 / Fiat Punto Classic (opšta tema)
Za 33.000km spaner i ostala mehanika zupcastog razvoda se sigurno nije mogla pohabati, od stajanja se ne trosi niti kvari pa je besmisleno menjati.
Zupcasti kais ima tipican minimalni radni vek 8-10 godina ako je iole kvalitetniji, a takav bi trebao da je prva ugradnja.
Ako je auto napravljen 2008. ja ne bih dirao kais minimum do 2018. a mozda ni tada ako bude u odlicnom stanju.
Kais treba proveiti pregledom, ako ima ostecenja ili tragova zamora materijala odmah ga zameniti.
Ceo veliki servis sasvim sigurno nije potreban nakon samo 33.000 i 6 godina.
Mnogo je vaznije redovni servis, ulje sa filterom, cak i kada je u pitanju mala predjena kilometraza jer je najosetljiviji sistem motora.
Zupcasti kais ima tipican minimalni radni vek 8-10 godina ako je iole kvalitetniji, a takav bi trebao da je prva ugradnja.
Ako je auto napravljen 2008. ja ne bih dirao kais minimum do 2018. a mozda ni tada ako bude u odlicnom stanju.
Kais treba proveiti pregledom, ako ima ostecenja ili tragova zamora materijala odmah ga zameniti.
Ceo veliki servis sasvim sigurno nije potreban nakon samo 33.000 i 6 godina.
Mnogo je vaznije redovni servis, ulje sa filterom, cak i kada je u pitanju mala predjena kilometraza jer je najosetljiviji sistem motora.
- samo polako
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15
Takve sam i ja odgovore dobio.
Zanima me jer sam u ovlašćenom servisu dobio odgovor na pitanje o ceni delova pa mi nije jasno šta je šta.
Benzinac.branja napisao:Samo polako : Jel benzin ili dizel?
Poslato sa Lumia 925
Zanima me jer sam u ovlašćenom servisu dobio odgovor na pitanje o ceni delova pa mi nije jasno šta je šta.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
- branja
- Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
- Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy
Kad si uzela auto?tiksi napisao:Hvala svima na brzim odgovorima.. Hvala za slike uputstva,taman da i to malo izucim... pa kupljen je u martu 2009 i to mi pise u dokumentima, ne znam...pogledacu ponovo,da li pise kada je proizveden...Pa ja sam bila kod radulovica kada sam uzimala auto i platila procenu..i on je napisao da zbog godista treba taj veliki servis plus svecice,sve ostalo je bilo u redu, a u razgovoru sa majstorima prosle godine, bilo je kao ove godine da uradim. Pa sam se odlucila da to obavim pre leta i eventualno pre putovanja..
Po tvom pisanju bih rekao da si skoro. Ako jesi onda uradi veliki i mirna si, pogotovo ako ne prelazis veliki broj kilometara. Prekosutra idem kod mog majstora pa ako nije problem da ti tad napisem kolika je cena?
- branja
Sta mislite za ove felne na mog punta?Inace ona bez, sampanjac boja.

ili mozda ove http://www.kupujemprodajem.com/big-photo-21579090-2.htm

- samo polako
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15
Zna li neko filter klime, sem u ovlašćenom i u AP Sportu, gde ima i šta ima u ponudi?
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Alessio ne važe za mnogo kvalitetne, aove druge mi se ne sviđaju.branja napisao:Sta mislite za ove felne na mog punta?Inace ona bez, sampanjac boja.
- branja
Meni je puntac ona bez boja. Nasao sam jos jedne OZ, malo su gadnije http://www.kupujemprodajem.com/alu-feln ... d=21777256
Poslato sa Lumia 925
Poslato sa Lumia 925
Ovo lako mož da se desi da mu ekstra stoji.
Tapatalk
Tapatalk
- branja
@ Scuderia : Ako bi mogla tvoja strucna pomoc sa fotosopom?? Bez punto classic. Sa ove 3 varijante.
Poslato sa Lumia 925
Poslato sa Lumia 925
A gde su ti slike auta?branja napisao:@ Scuderia : Ako bi mogla tvoja strucna pomoc sa fotosopom?? Bez punto classic. Sa ove 3 varijante.
Poslato sa Lumia 925
Ne znam ja lepo da uklopim felne ako je drugi ugao, nadji neke sa strane slike i felni i auta, ili ako neko zna da se igra sa perspektivom moze da odradi bolje.
- branja
Oke. Uslikacu ga kad ga preuzmem od majstora, posto sam imao peh tj cale.
Ivke, ove bele su od lika koji prodaje one gore sa Fiat znakom. Meni su rupe 4x98, ne 4x100 mada su mama. Sta tu ide? Jel onaj sraf sa plivajucom glavom ako su 2mm vece?ivke74 napisao:ove su vrh
http://www.kupujemprodajem.com/Nove-Alu ... d=20788108
- ivke74
- Pridružio se: 21 Dec 2013, 13:07
- Garaža: Punto emotion tng abs & Audi A3 1.6TDI & Toyota Yaris cross
Da i ove sa fiat znakom su extra