Biciklizam

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Re: Biciklizam

Post od Rakhil »

Imam ja nalog, bas sam mislio da pogledam na sta lici to i da li se vredi cimati. Koliko se secam, shipping je nesto sitno, pa cemo proceniti vredi li. Sa Alija sam narucio bas dobar komplet za 3500 dindzi, pitanje je da li ovo moze biti povoljnije
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

NexT napisao:E hvala, vrlo ste korisni. U proseku kao hemoroidi :mrgreen:
Ja bih Cannondale ili ovaj sledeci Scott, treci bajk mislim da ti je prevelik pogotovo za neko skakanje, tu bi ipak Cannondale bio po meni bolji izbor. samo bih mu skinuo onu glupu copavu nogu ;)
Slika
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

@Rakhil

Ispitaj pa javi. Deluje mi bаš povoljno u odnosu na ponudu kod nas, a koliko ja vozim deluje mi sasvim ok za moje potrebe. Jedan dres već imam, uzeo bi još jedan i šorc.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
schonenk
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2014, 15:56
Garaža: honda civic ep3, honda civic ek3

Post od schonenk »

trojanac napisao:schonenk, ako mu je to jedina ozbiljna zamerka, ne menjaj ništa. Za stop svetlo, koje je i najbitnije, imaš i treće koje se sigurno vidi. Migavci su isto uočljivi, a i svetla pozadi se vide noću sigurno, danju nije ni bitno.
Najvise sam se brinuo oko prakticnosti za kratke relacije koje mi trebaju, kao i oko ostecenja na karoseriji.

Kada se uvezba moze sigurno za 10, max 15 minuta sve da se namontira ukljucujuci bajs. Kada ga cimam ljuljam auto, sto znaci da je ok za krace relacije, ne nameravam da ga prtim na duze rute.
Korisnikov avatar
branja
Reactions:
Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy

Post od branja »

NexT napisao:E hvala, vrlo ste korisni. U proseku kao hemoroidi :mrgreen:
Ne znam koliko si visok? Ni jedan bajk nije iste velicine rama. Kao i bajker dajem prednost Cannondaleu, mada ni jedan ni drugi nemaju sjajnu opermu, ali za rekreativca je to sasvim ok. Acera i Altus zavrsavaju posao.
Slika
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Oš Forestera sa Acera/Altus/Deore opremom? :-)
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

A počelo je sa satovima...
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Jok, sa LED-ovima :kezo:

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

trojanac napisao:@Rakhil

Ispitaj pa javi. Deluje mi bаš povoljno u odnosu na ponudu kod nas, a koliko ja vozim deluje mi sasvim ok za moje potrebe. Jedan dres već imam, uzeo bi još jedan i šorc.
Ne isplati se. Shipping za Srbiju koji upada u sumu da se ne carini je 11 funti, kad se preracuna sve dres izadje 12 evra a upitnog je kvaliteta. Na Aliju bar znam sta dobijem za par evra vise i imam da biram kakav cu.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Šiping ne ulazi u cenu. Bitno je da roba budi ispod 50€. Kod DHL-a koji donsi pošiljke sa SD je jasno izražena vrednost pošiljke i odvojeno transportni troškovi. Nikad mi ništa nije carinjeno.

E sad problem je što je šiping dosta skup, pogotovu u odnosu na kineske trgovce sa Alija.

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Ok, hvala.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

Metne, shipping ulazi u carinsku osnovicu. To sto tebi nisu carinili nista ne znaci, nema pravila. U svakom slucaju bi udarili porez reda radi pa bi izaslo jos skuplje.
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

methane.master napisao:Jok, sa LED-ovima :kezo:

Sent using Tapatalk
Aluminum LED master :)
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

zuzazu napisao:Nikada ne bih stavio ciklokompjuter (brzinomer) ni zicni, ni bezicni, niti bi koristio telefon ili slicne gluposti za uzivanje u voznji bicikla.

Bas me briga koliko brzo idem, i da li mi je prosek danas veci nego juce a manji od sutra, i koliko sam presao, i kuda sam vozio....
Skroz si u pravu, tako sam i ja ranije vozio, čak i mnogo više nego sada.
Međutim meni korisno dođe ta statistika. Volim da vidim kuda sam prošao, koje su prosečne brzine, da li sam se popravio/smršao/ojačao :)
Čist luksuz modernih tehnologija, bez mnogo smisla za nas amatere.
schonenk napisao:Skoknem do planet bike da uzmem kacigu malom i sediste i ajd kad sam tu da se raspitam za nosac sto se montira na prtljaznik. Imaju neka dva no name tu oko 60 evra. Accord nije na spisku, ali kao moze da se montira.

Treba mi za kratku relaciju do bezbedne staze kad nisam raspolozen da se provlacim kroz grad. Bilo mi je najbitnije da se relativno brzo moze montirati pa nisam puno ni razmisljao zasto nema acc na spisku.

Montiram, pipavo malo, ali za te pare valjda i ne moze bolje. Kada sam montirao vidim da je problem sto pokrivam stopke i tablicu. Pretpostavljam da mogu da me trkeljisu za ovo?

Mogu jos malo da dignem, ali ne mogu nikako da to uradim da ne pokriva bar deo stopki. Da li bi vi ovo vratili?

Slika
Slika
Slika
Meni je iskusan bajker, takoreći profesionalac, iz NS rekao da nipošto i nikad ne kupujem te nosače koji stoje iza, nego samo krovne. Nije stigao da mi objasni zašto, ali ima neke veze sa razjebavanjem auta :)
Doduše tada su pred nama bili neki što se kače na kuku, a ne kao ti tvoji, ne znam da li ima razlike.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

Ja bih iz iracionlanih razloga koristio samo i jedino nosace koji nemaju kontakt sa karoserijom, kuka ili krov. Mislim da na Focusa ni ne moze ovaj viseci jer bi odvlaio zadnji spojler.
Odgovori