Biciklizam

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Re: Biciklizam

Post od Paja »

Znam da je petak, al još je rano za cirku.
Šta si ti beše menjao?
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Ja kapiram da je to sto se prodaje u radnji sveukupno prilicno sranjce i zato je za do pijace, da nadjes ozbiljan bajs sa 7f nista mu se ne bi dalo zameriti, ali ne bi kostao 30k.

Kapiram da se kupi novi bajs na rate, to ima smisla, ali dati 250 evra kesa za Capriolo mi je vec sumnjiv dil, radije bih se potrudio oko polovnjaka. I ajde vise da me neko prosvetli sta je minimum kod Shimana, bez opstih mesta - siguran sam da i Shimano ima dve-tri serije koje su na nivou Kineza, dakle sta je minimum? ALivio, Alcera, LX....?
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Rakhil napisao:Bajkeru, ovo i mene zanima, koja je donja granica ispod koje ne treba ici sa Shimano opremom (koja je najcesca)? Naravno, super bi bilo da je sve XT, ali sta je optimum za prosecnog rekreativca?
Po meni DEORE i LX su grupe koje bih prevashodno uzeo da mi bicikl bude opremljen za neku rekreativnu voznju. Takodje kombinacija te dve ili sa XT pojedinim delovima cini bicikl svakako boljim u smislu koriscenja.

Sto kaze Paja 7fazi se danas redje nalaze ali sto ne znaci da ne mogu da se nabave, i sto je najvaznije boj ne bije oruzje no srce u junaka, sa 7fazom sam vozio do Kopaonika u jednom danu a i do mora sam stigao, da ne pricam pentranje Kotor-Lovcen :D

U svakom slucaju 9-10faz nisu nedostizni za budzet onom ko je resio da uzme kvalitetniju biciklu te mu toplo preporucujem grupe iz gornjeg mog posta, i da dodam cak i polovne takve grupe mogu da se nadju na CB a da su solidno ocuvane. Vozim XT nable uzete sa CB koje su bile bukvalno kao nove, posto sam ih uzimao na teritoriji BG nije mi bilo tesko da odem da ih vidim pre kupovine, bile su u kompletu sa felnama i DT zicama dakle sve ono sto sam trazio. Jasno mi je bilo na prvi pogled da je to sve novo i da je tvrdnja prodavca sa oglasa tacna. Otvaranjem nable da bi ih podmazao itekako me je 100% uverila da je mast originalna (Shimano zelenkasta) i da su nable tako reci nove jer tragova potrosenosti bih jasno uocio na konusima osovina kao i na promenu boja kuglica.
Slika
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Ja ne bih išao ispod Deore. To je neka sredina, a cela 10F grupa sa V brakes, kasetom i lancem košta 220€.
9F je u poslednje vreme postalo skuplje od 10F.

Dex, ne kažem ja da je 7F loše, daleko bilo, ali nema kvalitetnih delova. Isti đavo da li voziš 3x7 ili 2x10. 7F je verovatno jače i kvalitetnije, ali nema ga.
VladaBCS
Reactions:
Pridružio se: 12 Maj 2015, 13:43

Post od VladaBCS »

BAJKER napisao:Po meni to je bicikl koji sluzi kao prevoz, nista ozbiljmo da ne kazem krsteno od opreme nema na sebi tako da ako si mislio da ga vozikas 10-20km dnevno odradice ti posao. Sta reci o Bugarskoj kao fabrikantu bicikala :ccc:

Ovaj Bike mi treba za po gradu i sa njim bi sad leti prelazio u vrh glave 60-100km nedeljno, a zimi bi bio u ostavi.
Za ozbiljnije kilometraže sam planirao da uzmem nekog old school drumasa i da ga sredim
Ne znam da li sam te dobro razumeo. Da li sugerišeš da preskočim ovog Bugarina?
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Paja napisao:Znam da je petak, al još je rano za cirku.
Šta si ti beše menjao?
Ja sam objektivno morao da menjam samo prednji pogon koji je bio no name kinez i dobio je luft posle 1000km i pedale. Ostalo je moj hir, višak para, a trećina promenjenog je morala biti promenjena uzročno posledično zbog nečega što sam prethodno zamenio.
Deore nable su poklon od Šarančeta na čemu mu hvala.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Tebi je normalno da na novom biciklu menjaš pogon?
Šta ćemo sa viljuškom koja krcka i koju hoćeš da menjaš?
Menjao nešto iz hira ili potrebe rezultat je isti. Tebe taj bicikl košta debelo više nego što bi trebalo, a i dalje nisi zadovojan.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Onda taj problem sa kupovinom dobrih stvari koje su zastarele se ne može rešiti. Ili ti rešenje je da stalno kupuješ i menjaš biciklo, svake 3 godine.
To mi je bezveze.

Kontam da i proizvođači treba od nečeg da žive, ali ne kontam zašto ne proizvode sve od 7f do 10f ++, pa nek prodaju. Vrhunski profesionalni top kvalitet neka bude samo najnovije, a ovo sve ostalo da ima sve. Ne verujem da se neće prodavati. Ovako na neki način forsiraju češće promene biciklova nego što je to potrebno.

Meni bi idealno bilo da spučim neke nable sa veš mašina ležajevima i da sam miran dugo vremena. A za brzine me baš briga. Ali izgleda da neće moći.
Idealno bi bilo da odeš u prodavnicu i kažeš kako da ti sastave biciklo.

Ovde sam iskopao spec za onaj bicikl što sam pre par dana pitao:
http://www.intersport.rs/proizvodi/bici ... h-50_p6140

Deluje sve ok. Dobro, 8 brzina jeste zastarelo. Ali ima deore i ima nable shimano.

Ovako nešto bi mogla da bude polovna alternativa, ali je jako daleko i praktično na slepo bi se trgovalo:

http://www.2bike.rs/cikloberza/mali-ogl ... VW3A_mqpBc
Poslednja izmena od nikaragva u 15 Maj 2015, 11:08, izmenjeno 2 puta ukupno.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Savet za Deore pa naviše je racionalan. Ja ne bih gledao nikad bajs sa slabijom opremom, ali to sam ja. Takođe ne bih ni ja kupovao nov bajs pored ovakve sjajne ponude na cikloberzi.

Na bajsu je relativno lako primetiti tragove korišćenja spolja. Još ako i dalje ima fabričke spoljne gume, ne bih se ni trudio da otvaram nable i tražim dlaku u jajetu, samo bih izbrojao novčanice.

Još uvek se nismo nigde našli sa bajsevima da platim turu dve pića, tj. nismo zalili Ghosta, a evo ga drugo leto već kreće polagano --> Paja & Bajker pre svega, a i svi prisutni naravno. Bicikl je potpuno sjajan i prevazilazi moje ambicije.

Nisam stigao da slikam prinovu, stigli od braće kineza rogovi od karbona u bojama bicikla (crno sivo crveno). Treba da ih namontiram. Kraći su nešto od aluminijumskih, tako da ne znam da li će biti podjednako funkcionalni, videćemo.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Stvarno bi morali neki bajk skup, aj u subotu na Dunavu recimo?
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

VladaBCS napisao:
Ovaj Bike mi treba za po gradu i sa njim bi sad leti prelazio u vrh glave 60-100km nedeljno, a zimi bi bio u ostavi.
Za ozbiljnije kilometraže sam planirao da uzmem nekog old school drumasa i da ga sredim
Ne znam da li sam te dobro razumeo. Da li sugerišeš da preskočim ovog Bugarina?
Svakako!
Imas dobru ponudu drumasa, cak su i jeftiniji u klasi nego MTB ili treking.
Dobar drumas predlozi (ovde ne znam koje si visine pa samim tim i velicinu rama ali eto cisto da vidis)
http://www.2bike.rs/cikloberza/mali-ogl ... VW0gtKqpHw
http://www.2bike.rs/cikloberza/mali-ogl ... VW1FdKqpHw
http://www.2bike.rs/cikloberza/mali-ogl ... VW1f9KqpHw
http://www.2bike.rs/cikloberza/mali-ogl ... VW2fNKqpHw

Ovaj Cannondale je sa Shimano DurAce odlicnom opremom koja je pandan kod MTB-a XTR-u dakle vozio se na trkama.
http://www.2bike.rs/cikloberza/mali-ogl ... VW2mdKqpHw

Po meni ovo bi bio favorit br1 da uzimam trkacki bajk sa CB ovog trenutka, govorim o odnosu cena kvalitet. Evo neka i Paja kaze neku :)
http://www.2bike.rs/cikloberza/mali-ogl ... VW3RtKqpHw
Slika
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Paja napisao:Tebi je normalno da na novom biciklu menjaš pogon?
Šta ćemo sa viljuškom koja krcka i koju hoćeš da menjaš?
Menjao nešto iz hira ili potrebe rezultat je isti. Tebe taj bicikl košta debelo više nego što bi trebalo, a i dalje nisi zadovojan.
Ne kažem da je normalno, niti sa je bajs ekstra, niti da nije preplaćen. Kažem šta sam objektivno morao da promenim, u odnosu na ono što jeste zamenjeno. Jbg, hteo sam bajs, prvo u trenutku kupovine nisam bio dovoljno informisan, drugo bio jako ograničen načinom plaćanja. Polovno ne volim nikako i ništa. Eventualno bih kupio od nekog koga poznajem i što znam da je dobro. Samo sam u odnosu na tebe zadržao trunku realnosti.

Da, Capriolo je preskup.
Da, poslužiće dobro i nekom ko vozi mnogo više od mene.
Luka krcka ali to može da se namesti, to što sam ja zapeo za a head pa tražim svaki povod je druga priča, svakako sam odustao od toga, bajs može da se vozi i sa ovom starom lulom. Da li je za te pare mogao biti a head je drugo pitanje. Kad stignem odvescu da to srede.
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Ja sam za bajk skup, samo da bude lepo vreme.

Sent from my Alcatel One Touch Idol using Tapatalk
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Jel vam daleko do FG? :D
Korisnikov avatar
Paja
Reactions: