blaugrana napisao:Samo na podizvodjaca ti ode pola od one sume po m2.
Malo se iscimas, nadjes majstore i krecemo...
Tapatalk
Akcenat na drugu rečenicu.
Sve zavisi od obima posla. Treba biti svestan da je život jedan, i da ne možeš biti najpametniji za sve. Trend je u Srbiji da se posao pogađa po ceni (nikoga ne prozivam, tako je kako je u globalu na svakom polju, i ja sam jedan koji se u X stvari vodi tom logikom).
Evo samo ovako grubo napravimo trougao: troškovi, vreme, kvalitet. Dva činioca možemo imati na jednoj pravoj, trećeg ne.
I onda renoviraš stan i za kontrolu kvaliteta zadužiš sebe, a gađaš što manju cenu i za što kraći vremenski period realizacije (logično). Realnost je da su retki koji imaju tu "privilegiju" da renoviraju više puta stan ili više svojih stanova, pa da imaju dovoljno znanja i iskustva tamo posle 2, 3... iteracijska postupka. Onda 10, 20 narednih godina gledaš neke detalje (nekad su to sitnice koje samo ti uočavaš, nekada i očigledne stvari) koji ti konstantno smetaju i kaješ se što tad nije drugačije urađeno.
Pošto je automobilski forum, da poistovetim. Auto ću sam da operem, zamenim sijalice... max da s iscimam da zamenim ulje i to ako sam 100% siguran da znam šta radim a ne da sam prvi put podigao haubu. A za veliki servis neću da zovem Milovog malog koji je mesec dana radio kod majstor Živote 2 meseca, pa ćemo to nas dva uz pivo zato što tako štedim ~200e.