Biciklizam
Re: Biciklizam
To sam mislio, da spreči prodor. Aj videću koliki je zazor pa ću odlučim na licu mesta.
Nađi neku sliku tog alata da shvatim o čemu se radi.
Nađi neku sliku tog alata da shvatim o čemu se radi.
- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
http://www.parktool.com/product/chainri ... ench-cnw-2
Na slici vidis gde je zaboden u maticu sa druge strane sajbne.

Na slici vidis gde je zaboden u maticu sa druge strane sajbne.

Shvatio. Zar ti nije lakše da napraviš to čudo, nego da ga jurimo? Nije standardni alat koji se lako nalazi.
Moj je iz te serije samo duplo manji i odličan je.
Slobodno uzmi.
EDIT Evo ti uvoznik pa vidi šta sve ima na stanju http://shop.jankovic-comp.rs/index.php/topeak/alati
Slobodno uzmi.
EDIT Evo ti uvoznik pa vidi šta sve ima na stanju http://shop.jankovic-comp.rs/index.php/topeak/alati
Normalno da pravi ljubitelj biciklizma ima doticni alat, nasledjen od cika Dragise Jesica.
Na zalost, trenutno vam ne mogu pomoci a i pitanje je da li je Paja lepio i te srafove.
Pajo, te rolnice se ne podmazuju koliko je meni poznato, samo im otezavas obrtanje.
Metalni roleri koje si naumio da pazaris (a sto sam ti savetovao pre godinu dana u odlucivanju carbon vs. alu) nemaju ama bas nikakvu prednost nad plasticnim, jer inace dura ace ne bi kostale recimo 50€ a ove alu 15tak. Proizvode vecu buku a funkcionalniji nisu nista. Ja sam ih uzeo dosade radi, ali benefita nema.
Na zalost, trenutno vam ne mogu pomoci a i pitanje je da li je Paja lepio i te srafove.
Pajo, te rolnice se ne podmazuju koliko je meni poznato, samo im otezavas obrtanje.
Metalni roleri koje si naumio da pazaris (a sto sam ti savetovao pre godinu dana u odlucivanju carbon vs. alu) nemaju ama bas nikakvu prednost nad plasticnim, jer inace dura ace ne bi kostale recimo 50€ a ove alu 15tak. Proizvode vecu buku a funkcionalniji nisu nista. Ja sam ih uzeo dosade radi, ali benefita nema.
A koji realan benfit očekivati od njih? Da se brže vrte? Da se lakše vrte?... Realno jedino je razlika u par grama i estetici.
Nisam uopšte ubeđen da im neke suštinske razlike između npr 105 i DA rolera, naročito ne u odnosu na razliku u ceni.
Naravno da ti lupaju kad nisi hteo karbonske. Oni su tihi.
Nisam uopšte ubeđen da im neke suštinske razlike između npr 105 i DA rolera, naročito ne u odnosu na razliku u ceni.
Naravno da ti lupaju kad nisi hteo karbonske. Oni su tihi.

S obzirom da imaju industrijski lezaj za razliku od ostalih (Shimano) koji imaju metalnu cauru, nekakav benefit, recimo preciznijeg rada i dugovecnosti bi trebalo ocekivati.
Estetika svakako.
I tih par grama, koji tebi vise znace nego meni
Inace, posto vidim da nisi upoznat ni sa ovom materijom, sto bi ti rekao " da te naucim nesto"
Gornjia rolnica ima hod levo desno za razliku od donje koja nema. Znam da ti vec sve to znas, nego ajd rekoh da pomenem - gornja ima hod da bi se resile sve male nepreciznosti u stelovanju menjaca. To ces sresti kod Shimana, ali mislim ne i kod SRAMa. Metalni roleri nemaju luft (oba su ista) sto zahteva super tacno lateralno podesavanje menjaca.
Kazem, znam ja da ti to vec znas....
Estetika svakako.
I tih par grama, koji tebi vise znace nego meni

Inace, posto vidim da nisi upoznat ni sa ovom materijom, sto bi ti rekao " da te naucim nesto"
Gornjia rolnica ima hod levo desno za razliku od donje koja nema. Znam da ti vec sve to znas, nego ajd rekoh da pomenem - gornja ima hod da bi se resile sve male nepreciznosti u stelovanju menjaca. To ces sresti kod Shimana, ali mislim ne i kod SRAMa. Metalni roleri nemaju luft (oba su ista) sto zahteva super tacno lateralno podesavanje menjaca.
Kazem, znam ja da ti to vec znas....
Ovo je po meri Adreia. Ima 28" točkove.
- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
Problem je sto njegova rolnica sem sto ide levo desno sto znam da treba da ima takav hod ona se naginje levo i desno sto znaci da je ili osovinica malo pojedena ili je u onoj maloj cauri pulija povecan luft.zuzazu napisao:

Baš čudna stvar pogotovo za jednu sezonu star Ultregra menjač.
Možda je bolje da proda bicikl?
Možda je bolje da proda bicikl?