Da prostiš post ti nema neke veze sa onim što je on rekaoUroš S. napisao:Isto je da li za osnovno ili za luksuze ili za brže ili za više, samo je motiv drugi. Po toj tvojoj logici svakom pojedincu je praktično tamo neko(država) dužan da obezbedi nešto "osnovno". Pritom moje tvoje ili nekog trećeg osnovno nije isto osnovno. Ja sam mogao da ne studiram, moji su mogli da plate moje studije, ali sam studirao i bio na budžetu i radio istovremeno kao kurir u privatnoj firmi. Tu sam radio za sranje kintu, kombinovao sa učenjem, cimao se da svaki zadatak uradim najbolje što mogu i da ne zadovoljim minimume zahteva nego da prebacim zahtevano. Dobio sam to da me sada direktor te iste firme zove i nudi mi posao pravnika, svi kukaju kako nema posla a mene čovek zove, odlazim kod devojke u firmu i pričam sa direktorkom, ona me pita da li imam nekog pouzdanog ko hoće da radi kanc posao, svi koji su došli neće da rade i kukaju.Nije normalno da moras da radis 3 posla da bi imao za osnovne stvari. Drugo je kad to radis da bi brze stvorio neke stvari u zivotu koje zelis. To je zdrav cilj. Ali je apsurd da radis 2 posla da bi imao da platis mesecnu kartu za gradski prevoz.
Kao što sam se ja kome ne fale osnovne stvari iscimao da kupim alu felne i gume, tako bih se iscimao da obezbedim osnovno, verovatno bih se još sto puta više iscimao. Poenta je da ja ne moram da radim ni ovo jer imam sve osnovno, ali radim jer tako treba. I koji god i kakav god posao mi iskrsne ja ću da ga uzmem ako mogu da postignem i da ga uklopim, nisam u fazonu znaš imam dipl. pravnika i sad nema posla za pravnike, onda radiš u magacinu za početak, jebiga, život je kučka.

Poenta je da nije normalno da sa jednim poslom koji radi visokoškolovani kadar, eto npr prosveta, ne možeš da obezbediš osnovno već da moraš da dopunjuješ... To što je stanje takvo ne znači da treba prihvatiti da je to normalno.