Biciklizam
Re: Biciklizam
Rakhil, nista protiv tebe licno, te nema potrebe za jedom i sarkazmom.
I mene zabole koliko sam ja presao. A gledam da nagib ne bude preteran da se preterano ne zadisem il ne daj Boze riknem na nekom brdu.
Tu fazu biciklistickog puberteta u koju ti sada ulazis, ja sam odavno prosao.
Proci ce i tebe.
Kad porastes.
I mene zabole koliko sam ja presao. A gledam da nagib ne bude preteran da se preterano ne zadisem il ne daj Boze riknem na nekom brdu.
Proci ce i tebe.
Kad porastes.
- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
A ja sam mu ga dao po jes jednom servisu, radi se o nabli Shimano Deore LX koja je iz 1994 godine dakle prvi Paralax od Shimana. To je sa nekadasnje moje bicikle a sam tocak je presao Bog te pita koliko. Posto je samo ja otvaram i odrzavam evo slike da vidite u kakvom je stanju nesto sto se vrti 21 godinu
Otvorena zadnja nabla, strana do 9faza.

Druga strana nable gde kuglice trce, i ovde se vidi da je solja netaknuta!

Oba konusa sa osovinom, ko juce iz fabrike da su izasli!

Kuglice se vide da su matirale (polako im odlazi cementacija) gornja gomila, pa su zamenjene unapred pripremljene nove kuglice a na slici donja gomila.

I sve to doobro zamasceno specijalnom belom mascu za lezajeve.

Otvorena zadnja nabla, strana do 9faza.

Druga strana nable gde kuglice trce, i ovde se vidi da je solja netaknuta!

Oba konusa sa osovinom, ko juce iz fabrike da su izasli!

Kuglice se vide da su matirale (polako im odlazi cementacija) gornja gomila, pa su zamenjene unapred pripremljene nove kuglice a na slici donja gomila.

I sve to doobro zamasceno specijalnom belom mascu za lezajeve.

Kada ti poraste Rakhile siso.
Daj zuzazu, ne zajebavaj.
Najmanji problem ti pravi telefon u torbici, koji belezi rutu preko gpsa, to jest ne pravi nikakav, jer je isto imao ga ili ne. A nekoga rezultati motivisu.
Ja znam da sam ja za samog sebe uvek napredovao sa zeljom da ostvarim neki cilj. U pocetku je to bilo preskakanje oborene cigle, pa podignute, pa vertikalno podignute, pa dve vertikalno podignute.
I tako sam napredovao, samo zato sto sam imao neki cilj koji zelim da ostvarim.
Tako ce i on napredovati, jer zeli da sledeci put vozi brze, dalje...
Ne vidim kako nekome moze bilo sta od toga da smeta.
Sent from my Sony
Daj zuzazu, ne zajebavaj.
Najmanji problem ti pravi telefon u torbici, koji belezi rutu preko gpsa, to jest ne pravi nikakav, jer je isto imao ga ili ne. A nekoga rezultati motivisu.
Ja znam da sam ja za samog sebe uvek napredovao sa zeljom da ostvarim neki cilj. U pocetku je to bilo preskakanje oborene cigle, pa podignute, pa vertikalno podignute, pa dve vertikalno podignute.
I tako sam napredovao, samo zato sto sam imao neki cilj koji zelim da ostvarim.
Tako ce i on napredovati, jer zeli da sledeci put vozi brze, dalje...
Ne vidim kako nekome moze bilo sta od toga da smeta.
Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Majstor Zile, dobra vam mas'
Nego, koliko si to zica sprzio? Koliko brojim, na non drive strani vidim 4 komDT, 1 kom Alessio i resto no name zbica.
XEPOJ, ne zezam.
Ne treba mi nikakva skalamerija da bih odredio sta i koliko mogu.
Kadencu odavno imam u nogama. Nepogresivo vrtim sa min 90 RPM (plus minus nesto). To je jedina stvar koja ti treba, i nista vise.
Vozim kako sam raspolozen tog dana. Brzo ili sporo. U brdo ili po ravnom. Kratko ili duze.
Trudim se da uzivam, a ne da se takmicim sa sobom ili sa drugima.
A ako bi se oslobodio i te stege od mobilnog telefona ,koji bi ti jos da nosis sa sobom, pa bio bih najjaci.
E, sad, ako zeli da pocne da se bavi ozbiljnijim biciklizmom u svojim godinama - fantasticno. Nikad nije kasno.
Nego, koliko si to zica sprzio? Koliko brojim, na non drive strani vidim 4 komDT, 1 kom Alessio i resto no name zbica.
XEPOJ, ne zezam.
Ne treba mi nikakva skalamerija da bih odredio sta i koliko mogu.
Kadencu odavno imam u nogama. Nepogresivo vrtim sa min 90 RPM (plus minus nesto). To je jedina stvar koja ti treba, i nista vise.
Vozim kako sam raspolozen tog dana. Brzo ili sporo. U brdo ili po ravnom. Kratko ili duze.
Trudim se da uzivam, a ne da se takmicim sa sobom ili sa drugima.
A ako bi se oslobodio i te stege od mobilnog telefona ,koji bi ti jos da nosis sa sobom, pa bio bih najjaci.
E, sad, ako zeli da pocne da se bavi ozbiljnijim biciklizmom u svojim godinama - fantasticno. Nikad nije kasno.
- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
A pa za 21 godinu mnogo se tu sta promenilo na bajku, umesto cantilever M dobio je V break kocnice, umesto 21 dobio je 27 brzina, nov pogon, kasetu i lanac, zadnji menjac a o broju guma i predjenim kilometrima da ne govorimo.

Pa dobro, tebi ne treba, ali nije losa stvar, ako nekoga motivise.
Nije ni meni trebala, ali bih bas voleo da sam mogao da znam koliko brzo se spustam niz neku stazu i koliko te staze zapravo imaju nagiba i duzine. Nije neophodno, ali totalno harmless i za geekove dodatni bonus
Tako sam ja bacao hiljade eura na komp, da bih u nekim vestackim testovima postizao rezultate, koji kurcu nisu sluzili, ali meni znacili
Jbg, svako nadje zadovoljstvo na drugi nacin.
Sent from my Sony
Nije ni meni trebala, ali bih bas voleo da sam mogao da znam koliko brzo se spustam niz neku stazu i koliko te staze zapravo imaju nagiba i duzine. Nije neophodno, ali totalno harmless i za geekove dodatni bonus

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Ja nisam ni video licno, ali citiras moj post gde ja odgovaram nekome na pitanje "koja aplikacija" i pretvaras sve u sprdnju. Imati na telefonu aplikaciju i imati displej od kamere na volanu je ipak vrlo razlicita stvar, karikiras. Nemoj polaziti od sebe kao jedinog merodavnog, nije kulturno za pocetak.zuzazu napisao:Rakhil, nista protiv tebe licno, te nema potrebe za jedom i sarkazmom.
Proci ce i tebe.
Kad porastes.
Nemam jeda niti sam sarkastican, samo ti kazem da kao sto tebe zabole koliko vozis, zabole i mene. Ja ne zatrpavam forum sa svakih par km koje predjem pa da tvoj post ima poentu. Nisam u biciklistickom pubertetu, nego u obdanistu u najboljem slucaju, zato pazljivo citam, slusam, i pitam kad me nesto zanima. Ipak, bez jeda i sarkazma, jako je glupo da kazes coveku od 36 godina da ce ga nesto realno nebitno proci kad poraste, ne prilici TVOJIM godinama.
Rakhil, bas ti hvala sto mi odrza govor.
Nesto si mi objasnio da nije kulturno, a nesto si mi rekao da je glupo u mojim godinama. Sta nije kulturno i sta je glupo u tvojim godinama ovom prilikom ne bih jer ne vodi nicemu.
Tvoj post mi je bio samo slagvort, mogao je biti bilo ciji.
I nigde ne pise da sam "merodavan" i da sam iskljucivo i jedino u pravu, svako radi po svome nahodjenju.
Po meni (a imam pravo na misljenje) gubite vreme na gluposti.
Obicno puknu na drive zbog veceg napona u njima.
Nesto si mi objasnio da nije kulturno, a nesto si mi rekao da je glupo u mojim godinama. Sta nije kulturno i sta je glupo u tvojim godinama ovom prilikom ne bih jer ne vodi nicemu.
Tvoj post mi je bio samo slagvort, mogao je biti bilo ciji.
I nigde ne pise da sam "merodavan" i da sam iskljucivo i jedino u pravu, svako radi po svome nahodjenju.
Po meni (a imam pravo na misljenje) gubite vreme na gluposti.
Znam bre, nego se pitam jesi li ti menjao zice i, posto predpostavljam da si ti stavljao ove firmirane, zasto su pucale na non drive strani.BAJKER napisao:A pa za 21 godinu mnogo se tu sta promenilo na bajku, umesto cantilever M dobio je V break kocnice, umesto 21 dobio je 27 brzina, nov pogon, kasetu i lanac, zadnji menjac a o broju guma i predjenim kilometrima da ne govorimo.
Obicno puknu na drive zbog veceg napona u njima.
Bajker, nisam skontao kakve si tačno kuglice menjao, kada imaš veš mašina ležajeve?
Iskren da budem, meni je brzinomer pomagao svojevremeno dok sam se trkao sam protiv sebe na sličnim turama.
Istina je da me sad vise ne zanima, jer mi je uspeh samo kad sednem na bajs, koliko nemam vremena za to. Prema tome, svejedno je šta sam obukao, koju aplikaciju imam i da li je brzinomer na bajsu ili u torbici, već sam pobedio.
Tapatalk
Istina je da me sad vise ne zanima, jer mi je uspeh samo kad sednem na bajs, koliko nemam vremena za to. Prema tome, svejedno je šta sam obukao, koju aplikaciju imam i da li je brzinomer na bajsu ili u torbici, već sam pobedio.

Tapatalk
- branja
- Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
- Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy
Ja sam pitao, pa da obrazlozim.
Pitao sam iz prostog razloga jer sam juce vozio nekako kilavo, mrcvario sam se i kad sam izvadio telefon nisam verovo. Znam da sam se prosle godine namucio da nabijem tu brzinu na starom bajku.
Sad vidim koliko znaci dobar ram i dobra bicikla. Zu-a je to proslo, jbg. Nama to predstoji. Ja vozim kako se najbolje osecam taj dan. U petak sam lepo pedalao, a drugar kaze da smo isli sporo, ja sam uzivao. Samo zato sam pitao, zbog subjektivnog osecaja.
Ti meris uz otkucaj srca, ne trebaju ti gedzeti. Malo mi je ovo zvucalo kao kad bgatasi kazu: nije sve u parama
Pitao sam iz prostog razloga jer sam juce vozio nekako kilavo, mrcvario sam se i kad sam izvadio telefon nisam verovo. Znam da sam se prosle godine namucio da nabijem tu brzinu na starom bajku.
Sad vidim koliko znaci dobar ram i dobra bicikla. Zu-a je to proslo, jbg. Nama to predstoji. Ja vozim kako se najbolje osecam taj dan. U petak sam lepo pedalao, a drugar kaze da smo isli sporo, ja sam uzivao. Samo zato sam pitao, zbog subjektivnog osecaja.
Ti meris uz otkucaj srca, ne trebaju ti gedzeti. Malo mi je ovo zvucalo kao kad bgatasi kazu: nije sve u parama

- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Ja brzinomer imam na volanu samo zato sto ne mogu da gledam u telefon, a zanima me brzina, inace bih koristio samo jednu stvar. Sednem nekad na bajs i provozam i bez da upalim GPS ili resetujem Cateye, najbolje da cu da se opterecujem time toliko.
- branja
- Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
- Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy
ja stavim telefon u torbicu. tek na kraju kad dodjem kuci pogledam. Kazem vozim kako mi odgovara taj dan i kasnije vidim rezultat.
Ubila me u pojam danas prednja kočnica. Toliko škripi da ne može da se vozi. Rasturio sve, razradio klipove, prsno malo silikon sprejem i sad je dosta bolje. Vraćaju se obe pločice podjednako.
Problem je što i dalje pipkaju disk. Izgleda mora tako kad slabo vozim i ne troše se, a i kad vozim to je baš benigno kočenje na ravnom pri manjim brzinama.
Zadnja ne pravi probleme, pločice su tanje i vidi se da se lepo vrate i odvoje od diska.
Tapatalk
Problem je što i dalje pipkaju disk. Izgleda mora tako kad slabo vozim i ne troše se, a i kad vozim to je baš benigno kočenje na ravnom pri manjim brzinama.
Zadnja ne pravi probleme, pločice su tanje i vidi se da se lepo vrate i odvoje od diska.
Tapatalk