Auto-klima

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Korisnikov avatar
ivica122
Reactions:
Pridružio se: 26 Sep 2014, 21:30
Garaža: Honda Accord CL7

Re: Auto-klima

Post od ivica122 »

Ako je ventilacija u velikom problemu, odnosno ima naslaga koje su leglo zaraze, tesko da ovakvi beskontaktni tretmani mogu u potpunosti da rese problem. Mozda iz vise puta, da se vremenom razgradi i potpuno neutralise talog ili nakupina u cevima sistema. Ako vec cistite tako, onda zasto ne probati najjeftinije resenje - Asepsol. Boca od 250ml kosta manje od 200 dinara, a mozete da kupite i koncetrat i napravite rastvor puno jaci od ovog u spreju. Koncetrat je takodje jeftin. Sve sto treba je onda obavezno izvaditi filter klime u kabini, ukljuciti ventilaciju da duva u svim pravcima i namestiti da uvlaci vazduh od spolja. Uzmete sprej i krenete da prskate napolju ispod soferke, tamo u one proreze gde auto uvlaci spoljni vazduh. I tako par minuta, a moze da se ponovo i ovo vise puta. Na primer, dok se ne potrosi cela boca od 250ml, a l mislim da bi to bilo previse i bespotrebno. Nije lose da auto ostane zatvoren, tako ce Asepsol da ubije bakterije i ostalo i u kabini, ne samo u ventilaciji. Takodje, dostupne cevi mozete direktno da naprskate.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Da li on tako lako uvuce tecnost u sistem i jesi sam to probao i video rezultate?

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Gde voziti auto na proveru/dopunu? Peta godina curi nije pipana klima.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Imas Polar servis, na skretanju za Konjarnik sa autoputa.
Isao bih i ja, mozemo zajedno u petak recimo.

Sent from my Sony
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Na okretnici u Čingrijinoj prijatelj je ove godine otvorio servis, pre toga dugo je radio samo delove http://www.auto-klime.co.rs/
Slobodno idite tamo na proveru (zabode se termometar u vent. otvor i ako je temperatura OK nema potrebe ništa da se radi sa klimom).
Odnosno, ako niste primetili da vam klima slabije hladi, nemojte ništa da radite.
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

To mi je blizu, mogao bih svratiti da mi napuni i proveri klimu na sluzbenom autu.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Meni treba dosta ozbiljan servis, desava mi se da nece da hladi nekada i smrdi kada se pali, pa mora ozbiljno sve da se ispregleda.

Sent from my Sony
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Gore je gde je tehnički pregled i perionica, nije on stalno tamo ali majstor jeste. Treba se najaviti.

TT
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Ako nije problem sa nekom elektronikom mislim da nema razloga da se ne pogleda. Samo im koske i dolaze :-)

TT
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

:)
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Heinz napisao:Na okretnici u Čingrijinoj prijatelj je ove godine otvorio servis, pre toga dugo je radio samo delove http://www.auto-klime.co.rs/
Slobodno idite tamo na proveru (zabode se termometar u vent. otvor i ako je temperatura OK nema potrebe ništa da se radi sa klimom).
Odnosno, ako niste primetili da vam klima slabije hladi, nemojte ništa da radite.
Daje li garanciju?
Xepoj87 napisao:Meni treba dosta ozbiljan servis, desava mi se da nece da hladi nekada i smrdi kada se pali, pa mora ozbiljno sve da se ispregleda.

Sent from my Sony
Moj prijatelj je imao problem na svom Mecedesu i rešili su mu problem u Bebe servisu u Zemunu.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Ako je prazna i nije radila 100 godina pa se napuni i onda krene da pušta na trulim crevima ne verujem da će iko da da garanciju.

TT
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:20
Garaža: Civic 1.8

Post od dunx81 »

Heinz napisao:....zabode se termometar u vent. otvor i ako je temperatura OK nema potrebe ništa da se radi sa klimom....
Koja temperatura se smatra normalnom? Merio pre neki dan i na tom prvom izlazu do prozora vozačevih vrata je davala 5c, na sredini 7c. Auto je sajao je delimicno na suncu i pre merenja klima radila oko minut.

t
Korisnikov avatar
dag81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
Kontakt:

Re: Одг: Auto-klima

Post od dag81 »

To je to 5-7 je kad hladi bas dobro na resetki, i meris kad je ventilator na 1-2ci.
DejanS
Reactions:
Pridružio se: 30 Mar 2013, 03:26
Garaža: Toyota Corolla 1.6 Valvematic, Luna 2014

Post od DejanS »

Koliko je vremena potrebno da dostigne tu temp. na izlazu? Meni se cini da mi je na Corolli, posle godinu dana i 25km predjenih nesto oslabila klima, kao da malo slabije hladi i da joj duze treba da dostigne temp, jel bi to trebalo na pregled?
Odgovori