Auto-klima
- ivica122
- Pridružio se: 26 Sep 2014, 21:30
- Garaža: Honda Accord CL7
Re: Auto-klima
Ako je ventilacija u velikom problemu, odnosno ima naslaga koje su leglo zaraze, tesko da ovakvi beskontaktni tretmani mogu u potpunosti da rese problem. Mozda iz vise puta, da se vremenom razgradi i potpuno neutralise talog ili nakupina u cevima sistema. Ako vec cistite tako, onda zasto ne probati najjeftinije resenje - Asepsol. Boca od 250ml kosta manje od 200 dinara, a mozete da kupite i koncetrat i napravite rastvor puno jaci od ovog u spreju. Koncetrat je takodje jeftin. Sve sto treba je onda obavezno izvaditi filter klime u kabini, ukljuciti ventilaciju da duva u svim pravcima i namestiti da uvlaci vazduh od spolja. Uzmete sprej i krenete da prskate napolju ispod soferke, tamo u one proreze gde auto uvlaci spoljni vazduh. I tako par minuta, a moze da se ponovo i ovo vise puta. Na primer, dok se ne potrosi cela boca od 250ml, a l mislim da bi to bilo previse i bespotrebno. Nije lose da auto ostane zatvoren, tako ce Asepsol da ubije bakterije i ostalo i u kabini, ne samo u ventilaciji. Takodje, dostupne cevi mozete direktno da naprskate.
Da li on tako lako uvuce tecnost u sistem i jesi sam to probao i video rezultate?
Sent from my Sony
Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Gde voziti auto na proveru/dopunu? Peta godina curi nije pipana klima.
Imas Polar servis, na skretanju za Konjarnik sa autoputa.
Isao bih i ja, mozemo zajedno u petak recimo.
Sent from my Sony
Isao bih i ja, mozemo zajedno u petak recimo.
Sent from my Sony
Na okretnici u Čingrijinoj prijatelj je ove godine otvorio servis, pre toga dugo je radio samo delove http://www.auto-klime.co.rs/
Slobodno idite tamo na proveru (zabode se termometar u vent. otvor i ako je temperatura OK nema potrebe ništa da se radi sa klimom).
Odnosno, ako niste primetili da vam klima slabije hladi, nemojte ništa da radite.
Slobodno idite tamo na proveru (zabode se termometar u vent. otvor i ako je temperatura OK nema potrebe ništa da se radi sa klimom).
Odnosno, ako niste primetili da vam klima slabije hladi, nemojte ništa da radite.
To mi je blizu, mogao bih svratiti da mi napuni i proveri klimu na sluzbenom autu.
Meni treba dosta ozbiljan servis, desava mi se da nece da hladi nekada i smrdi kada se pali, pa mora ozbiljno sve da se ispregleda.
Sent from my Sony
Sent from my Sony
Gore je gde je tehnički pregled i perionica, nije on stalno tamo ali majstor jeste. Treba se najaviti.
TT
TT
Ako nije problem sa nekom elektronikom mislim da nema razloga da se ne pogleda. Samo im koske i dolaze 
TT

TT
- samo polako
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15
Daje li garanciju?Heinz napisao:Na okretnici u Čingrijinoj prijatelj je ove godine otvorio servis, pre toga dugo je radio samo delove http://www.auto-klime.co.rs/
Moj prijatelj je imao problem na svom Mecedesu i rešili su mu problem u Bebe servisu u Zemunu.Xepoj87 napisao:Meni treba dosta ozbiljan servis, desava mi se da nece da hladi nekada i smrdi kada se pali, pa mora ozbiljno sve da se ispregleda.
Sent from my Sony
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Ako je prazna i nije radila 100 godina pa se napuni i onda krene da pušta na trulim crevima ne verujem da će iko da da garanciju.
TT
TT
Koja temperatura se smatra normalnom? Merio pre neki dan i na tom prvom izlazu do prozora vozačevih vrata je davala 5c, na sredini 7c. Auto je sajao je delimicno na suncu i pre merenja klima radila oko minut.Heinz napisao:....zabode se termometar u vent. otvor i ako je temperatura OK nema potrebe ništa da se radi sa klimom....
t
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Re: Одг: Auto-klima
To je to 5-7 je kad hladi bas dobro na resetki, i meris kad je ventilator na 1-2ci.
-
- Pridružio se: 30 Mar 2013, 03:26
- Garaža: Toyota Corolla 1.6 Valvematic, Luna 2014
Koliko je vremena potrebno da dostigne tu temp. na izlazu? Meni se cini da mi je na Corolli, posle godinu dana i 25km predjenih nesto oslabila klima, kao da malo slabije hladi i da joj duze treba da dostigne temp, jel bi to trebalo na pregled?