Nov ili polovan automobil - prednosti i mane
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Re: BMW - generalna tema
Dobro, svako bi popizdeo u takvoj situaciji, da mi ode u Bgu, ne bih se preterano tangirao.
Na svu srecu, u takvim situacijama je dobro sto postoji asistencija na putu.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Na svu srecu, u takvim situacijama je dobro sto postoji asistencija na putu.
Brzine idu u H-a !!!

- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
1.4 TFSI 125hpIvan napisao:Tuga, koji motor?
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Pa kad se pravi pametan, neće TDI 

Jel to motor iz Skode?Delija napisao:1.4 TFSI 125hpIvan napisao:Tuga, koji motor?
Nije. U Skodama je bolja verzija, ne kvari se 

- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Re: Одг: BMW - generalna tema
Cuj ako se budem smislio ikada da kupim nov auto, mozda pred penziju, jer nemam zelje da vozim auto 4-5god iskljuciv razlog bi bio da ne idem u servis osim na zamenu ulja.
Progutao bih update neki i tako neke gluposti koje se rade preventivno, ali motor/kvacilo i slicno nikako.
A da mi se tako nesto desi, na bilo kom autu i da me ostavi na putu-stane posle popravke bi odmah leteo. Sreca do sad nijedan nije imao tu privilegiju nadam se i da nece.
Progutao bih update neki i tako neke gluposti koje se rade preventivno, ali motor/kvacilo i slicno nikako.
A da mi se tako nesto desi, na bilo kom autu i da me ostavi na putu-stane posle popravke bi odmah leteo. Sreca do sad nijedan nije imao tu privilegiju nadam se i da nece.
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Jbg, ne mogu da srede taj motor pa to ti je.Delija napisao: 1.4 TFSI 125hp
Širim haos!
Pazi ukoliko ne kupiš krš, ispada da je veća verovatnoća da se to desi sa novim, nego sa polovnim koji opet ponavljam nije saranjen.
Naravno da jeste. Dobar polovnjak može biti u piku svoje pouzdanosti, negde na pola puta do velikog servisa recimo, kad je preležao dečje bolesti u garanciji, već se znaju mane i znaš šta da gledaš i vrlo izvesno možeš da planiraš održavanje. Matematika je na njegovoj strani kako god okreneš.
Ajde, nov auto ima garanciju, tako da ne plaćaš te kvarove, ali u stvari si ih debelo platio unapred.
Još ako ubodeš aktuelan model, pametniji si od kupca novog u tom momentu, jer si potrošio 15.000€, dok je on potrošio recimo 30-35.000€. Ogromna razlika nizašta.
Ajde, nov auto ima garanciju, tako da ne plaćaš te kvarove, ali u stvari si ih debelo platio unapred.
Još ako ubodeš aktuelan model, pametniji si od kupca novog u tom momentu, jer si potrošio 15.000€, dok je on potrošio recimo 30-35.000€. Ogromna razlika nizašta.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Re: Nov ili polovan automobil - prednosti i mane
Cuj ovo pametniji. E jbga sad.
Brzine idu u H-a !!!

- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Nidžina računica bi imala smisla ako u jednačinu uneseš dve nepoznate, gde je tačno taj pik i da li ću baš ja da eksploatišem kola za to vreme ili neko drugi?
Daj rešenje pa da izvlačimo zaključke....
Daj rešenje pa da izvlačimo zaključke....
Pod uslovom da imate isti ukupan budžet. Sa 15 soma u džepu možeš da odeš na letovanje i zimovanje više godina zaredom. Na primer.
Ili da renoviraš gajbu svetski.
Tapatalk
Ili da renoviraš gajbu svetski.
Tapatalk
Previse si ti to uprostio, kao sto smo mnogo puta do sada zakljucili nije to tako crno na belo, a pogotovo nije razlika tako velika i jasna kako sad navodis zanemarujuci gomilu cinjenica.
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Da je tako jednostavno niko nikad ne bi kupio nov auto.
Evo - nadji mi 3-jku sa opremom koju zelim 3 godine staru da nije presla vise od 60-70k km za 30k evra i necu morati da dam 46+k evra za novu
Evo - nadji mi 3-jku sa opremom koju zelim 3 godine staru da nije presla vise od 60-70k km za 30k evra i necu morati da dam 46+k evra za novu

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Pa odavno smo zaključili da pametni kupuju polovnjake... a najpametniji Golfa TDI sa pravih 130k km kog posle 5 godina opet prodaju sa pravih 130k kmDay Walker napisao:Cuj ovo pametniji. E jbga sad.

Delija, izbroji 30k i vozi

Dobijaš i garanciju još godinu dana

Poslednja izmena od Floyd u 02 Jun 2015, 23:17, izmenjeno 1 put ukupno.